שתף קטע נבחר

צורך עולמי - פתרונות ישראליים

ברביעי האחרון (13.6) התקיים אירוע Water Emergency Relief בשפד"ן ראשון לציון ביוזמת מכון היצוא ובשיתוף רשות המים ויחידת ניו-טק במשרד הכלכלה והתעשייה. באירוע נכחו עשרות נציגים בכירים בתחום ההיערכות לחירום, מחמש יבשות שונות שצפו בפתרונות וטכנולוגיות מים המוצעים על ידי התעשייה הישראלית. צפו

 

 

מדינת ישראל נחשבת למובילה עולמית בהערכות לשעת חרום בתחום המים, הן ברמה הרגולטורית, התכנונית, היישומית והטכנולוגית. עם 70 שנות ניסיון מצליחה התעשייה הישראלית לא רק לספק את הפתרונות הטכנולוגיים, אלא גם להביא לשגשוג בתחום וכיום ניתן להגיד כי מדינת ישראל ערוכה לכל התרחישים האפשריים בתחום המים.

 

ברביעי האחרון (13.6) התקיים אירוע Water Emergency Relief בשפד"ן ראשון לציון ביוזמת מכון היצוא ובשיתוף רשות המים ויחידת ניו-טק במשרד הכלכלה והתעשייה. באירוע נכחו עשרות נציגים בכירים בתחום ההיערכות לחירום, מחמש יבשות שונות. האירוע עסק בהיערכות לשעת חירום באמצעות פתרונות וטכנולוגיות מים, מענה לאתגרים ובמהלכו הוצגו בפני המשתתפים מגוון פתרונות המוצעים על ידי התעשייה הישראלית. צפו בווידיאו שבתחילת הכתבה.

 

"האירוע הזה זה בעצם הבאה של מומחים מכל העולם שעוסקים בתחומי המים, בדגש על חירום וביטחון", אמר דני לקר, מנהל אגף ביטחון וחירום ברשות המים הממשלתית. "אנחנו פה מנסים להרוויח שני דברים: אחד, לייצג את התעשייה הישראלית בתחומי המומחיות שלנו שהם גם מים וגם חירום, בשני הדברים האלה יש לנו הישגים מרשימים, והדבר השני הוא גם לייצר קצת דיפלומטיה ויחסים טובים בין מדינות סביב נושאי המים והביטחון".

 

המשתתפים באירוע לקחו חלק בכנס מקצועי, נחשפו לתצוגת פתרונות לשעת חירום, זכו להשתתף בתרגיל חי וכן ילקחו חלק ב"משחק מלחמה" בו זכו לחוות אירוע ב"שעת אמת", אותו יצטרכו לנהל בארצם. "אנחנו יודעים שבישראל אין הרבה מים, אבל אתם מנהלים את הפתרון בצורה טובה מאוד, אז אנחנו רוצים ללמוד איך מתנהל בישראל נושא המים", אמר טונג הון טים מוויאטנם.

 

במסגרת האירוע התקיימו מפגשים עם גורמים ישראלים מובילים מהמגזר הממשלתי והמגזר הפרטי וכן עם נציגים מהעולם. בין היתר התקיימו פגישות B2B מתואמות מראש עם החברות הישראליות ומפגשים עם גורמים בכירים מתאגידי מים ותשתיות. זאת בנוסף לשילוב חברות ישראליות שהציגו טכנולוגיות שונות: עמדות חלוקה של מים, רכב רובוטי, רחפנים, פתרונות סייבר ועוד..

 

צורך עולמי עם פתרונות ישראליים - מים (צילום: אבי חי)
צורך עולמי עם פתרונות ישראליים - מים(צילום: אבי חי)

 

יוני הדר, סגן מנהל לסחר חוץ במשרד הכלכלה ציין כי מי שהביא את כל המשתתפים מהעולם הוא המערך של הנספחים הכלכליים. "יש לנו נספחים ב-45 בירות כלכליות בעולם והמערך הזה הביא את כל האורחים שרואים פה".

 

"כולנו מכירים את המובילות הישראלית בתחום ההתפלה, בתחום השבת מים לטובת חקלאות, אבל גם בתחום של חירום יש לישראל המון המון ניסיון", הוסיף ליאור קונצקי, משנה למנכ"ל מכון היצוא. "אנחנו במכון הייצוא, במסגרת האירוע הזה חושפים עשרות חברות ישראליות לעשרות מבקרים שהגיעו מחו"ל ומקווים שהחשיפה הזאת והמפגשים המשותפים האלה יביאו לכדי עסקים בעתיד".

 

צורך עולמי - פתרונות ישראליים

הכנס כאמור מגיע בעקבות זיהוי הצורך. בשנים האחרונות מדינות רבות ברחבי העולם חוות אירועי חירום בתחום המים המתרחשים ממגוון של סיבות:

 

בצורת קשה - כדוגמת הפסקת המים ברומא שהתקיימה בחודש אוגוסט האחרון, במסגרתה נסגרו המים ברחבי העיר ובצעד חריג, בפעם הראשונה בהיסטוריה, הורה האפיפיור על סגירת מזרקות המים בוותיקן

 

זיהומי מים - כדוגמת הוריקן קתרינה שהביא איתו זיהומי מים קשים ברחובות ניו אורלינס ופגיעות רבות בנפש, אירוע זיהום של נהר הקולורדו – מכרה זהב שדלף ו"צבע" את נהר הקולרדו בצהוב, ובוסט וירג'יניה- קריסת מתקן לאחסון דלקים שזיהם את הנהר.

 

אירועי סייבר - רק בישראל אנחנו יודעים היום על כ- 40 אירועי סייבר אשר נמנעים בכל יום במערכות המים שלנו.

 

אירועים נוספים כגון קריסת תשתיות מים, שיטפונות, שריפות, חבלה מכוונת, טעויות אנוש ועוד. כל אלו פוגעים בתדירות באספקת המים למגזרים השונים, הדוגמאות לכך מרובות והאזורים המושפעים כוללים את כלל הגאוגרפיות ולא רק מדינות מתפתחות.

 

"טכנולוגיית המים בישראל היא הכי מתקדמת בעולם. זו המטרה לכך שאנו באים לכאן. מצאתי כמה חברות מעניינות כאן. בעתיד אולי הן יהיו פרטנריות שלנו".

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים