שתף קטע נבחר

תפרחת של קיץ: כרובית ברוטב חמוסטה

כולנו מכירים את הקובה חמוסטה, אבל מה דעתכם לעשות שינוי קל ולנסות את המתכון עם כרובית? עז תלם מלמד אתכם, צעד אחד צעד, איך מכינים כרובית חמוסטה מושלמת

בשיתוף אלין תקשורת

 

 

כרובית ברוטב חמוסטה

המרכיבים: (ל-4-5 מנות)

 

לכרובית:

1 כרובית בגודל בינוני

1-2 ביצים

כוס קמח לבן (אפשר גם מלא)

קורט מלח

שמן, לטיגון עמוק

 

למילוי:

450 גרם בשר טחון טרי

1 בצל בינוני, קלוף, מגורר וסחוט

כפית גדושה בהרט

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

2 כפות סולת או פירורי לחם

מלח לפי הטעם

 

לתבשיל:

1 כרשה בינונית, שטופה היטב (חלק לבן וירוק)

3-4 גבעולי סלרי, עם העלים

3¬4 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד (1/3 כוס מיץ)

2-3 כפות סולת

כפית שטוחה כורכום

3-4 כוסות מים

1 כף שטוחה מלח גס

1 כף גדושה סוכר חום

 

  (צילום: דרור עינב)
(צילום: דרור עינב)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הכרובית: מאדים את הכרובית בשלמותה במשך 7-9 דקות או עד שהתפרחות משנות צבע ומתרככות. מוציאים את הכרובית מהסיר, מאפשרים לה להתקרר במשך 2-3 דקות.
  2. מכינים את הרוטב: קוצצים היטב את הכרשה והסלרי, אם הכרובית הגיעה עם עלים וגבעולים יפים, ניתן להחליף את גבעולי ועלי הסלרי בגבעולי ועלי כרובית.
  3. מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הכרשה והסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב 6-7 דקות, עד שמתחילים להזהיב. מוסיפים לסיר את המים, הסולת והכורכום ומביאים לרתיחה.
  4. סוחטים פנימה לימון ומתבלים במלח וסוכר לפי הטעם. מבשלים מעל להבה נמוכה בזמן שעובדים על הכרובית.
  5. מכינים את המילוי: שמים את הבשר, הפטרוזיליה והבהרט בקערה. מוסיפים את הבצל הסחוט, מתבלים במלח ולשים היטב כדקה.
  6. מכינים את המנה: חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן. טורפים את הביצים בקערה. שמים את הקמח והמלח בקערה קטנה ומערבבים.
  7. לוקחים כף גדושה מתערובת הבשר ומצפים איתה את גבעולי הכרובית של התפרחות, כדי ליצור מעין צורת כדור.
  8. טובלים את התפרחות הממולאות בקמח ואז בביצים לציפוי מכל הכיוונים. מטגנים בשניים-שלושה סבבים, במשך 3-4 דקות או עד שהבלילה מזהיבה יפה. מוציאים לנייר סופג.
  9. מעבירים את הכרוביות המטוגנות לרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) במשך 20-25 דקות, עד שהכרוביות רכות, המילוי מבושל לחלוטין ורוב הרוטב נספג או התאדה. טועמים ומתבלים במלח, פלפל וסוכר אם צריך. מוזמנים להוסיף עוד מיץ לימון אם אתם מאוהבי החמוץ.
  10. התבשיל נשמר במקרר 4 ימים וניתן להקפיא אותו בקופסה סגורה. מומלץ להכין לילה לפני שמגישים, הטעמים משתפרים אחרי לילה במקרר.

 

בשיתוף אלין תקשורת


פורסם לראשונה 19/06/2018 19:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור עינב
כרובית ברוטב חמוסטה
צילום: דרור עינב
מומלצים