שתף קטע נבחר

נשים איראניות: "גם אנחנו רוצות לצפות במונדיאל"

הנשים מהמדינה האסלאמית הגיעו בהמוניהן לרוסיה על מנת לצפות ולעודד את נבחרתן. האם המהפכה תתחיל במונדיאל?

 

 

מאז המהפכה האסלאמית בשנת 1979, לנשים איראניות אסור להיכנס לאצטדיוני כדורגל. הטענה העיקרית של המשטר היא שהאיסור נועד להגן עליהן ולשמור על כבודן, אבל אין ספק שמדובר בתירוצים, שמטרתם להסוות ניסיון בוטה להדיר נשים מכל תחומי החיים במדינה, והאיראניות לא מוותרות.

 

אחד הסיפורים היותר מוכרים הוא של חמש נשים, אוהדות של קבוצת פרספוליס האיראנית, שהתחפשו לגברים והסתננו לאצטדיון האזאדי שבטהראן כדי לראות את הקבוצה שלהן זוכה באליפות.

 

אוהדת איראן (צילום: רויטרס)
אוהדת איראן. השינוי בדרך(צילום: רויטרס)

 

לעומת זאת, בימים אלה ברוסיה, אפשר לראות אינספור נשים איראניות מסתובבות בגאווה ברחובות ומעודדות את הנבחרת שלהן. בלי בושה, בלי רעלות ובעיקר בלי פחד. כבר במשחקה הראשון של הנבחרת האיראנית מול מצרים, נראו שלטים בקהל שקוראים לאפשר כניסת נשים לאצטדיוני הכדורגל במדינה. כך הקמפיין הפמיניסטי, שרץ כבר כמה שנים תחת ההאשטאג "נו באן פור ווימן" הפך ויראלי במיוחד בימים האחרונים.

 

אוהדות הכדורגל האיראניות גם פנו במכתב אישי לנשיא פיפ"א, שהבטיח להעלות את הנושא לסדר יום. אצל השכנה סעודיה, אגב, החליטו השנה סוף-סוף לאפשר לנשים להיכנס למגרשי הכדורגל. אז האם נראה את השינוי בקרוב גם באיראן? ימים יגידו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים