שתף קטע נבחר

גונן שגב לא הכחיש קשר לאיראנים, אך טען: "ניסיתי לעזור למדינה"

השר לשעבר שנעצר בחודש שעבר ומואשם בריגול נגד מדינת ישראל, שהה תשעה ימים בבידוד מוחלט כעציר X מבלי שאיש ידע על כך ומבלי להיפגש עם עורך דין. מהחקירה עלה שלצורך המפגשים עם מפעיליו בעולם הוא השתמש בדרכון זר אותנטי. סנגוריו: "הפרסום שהותר משווה לדברים חומרה יתרה"

 

גונן שגב ארכיון (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

פרטים חדשים בפרשייה הביטחונית של גונן שגב : השר לשעבר, שהיום (ב') הותר לפרסום כי הוא מואשם בריגול, לא הכחיש בחקירתו שקיים קשר עם גורמים איראניים, אבל טען שניסה לעזור למדינה "להשיג מידע". הוא נעצר בחודש שעבר על ידי שב"כ בחשד לסיוע לאויב במלחמה ובריגול נגד מדינת ישראל, והושם למשך תשעה ימים בבידוד מוחלט כאסיר X. איש מלבד מעטים בשירותי הביטחון לא ידע על מעצרו, והוא לא הורשה לפגוש אפילו עורך דין. מהחקירה עלה שלצורך נסיעותיו למפגשים עם מפעיליו, השתמש שגב בדרכון זר אותנטי.

 

 

בתום החקירה הגישה פרקליטות מחוז ירושלים לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד שגב בגין עבירות אלו וכן בגין ריבוי עבירות של מסירת ידיעה לאויב. כתב האישום אושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה.

 

עורכי הדין אלי זהר ומשה מזור ממשרד גולדפרב-זליגמן, פרקליטיו של שגב, מסרו בתגובה: "לאחרונה הוגש כתב אישום. פרטיו ברובם חסויים לבקשת המדינה. כבר בשלב ראשוני זה ניתן לומר כי הפרסום שהותר משווה לדברים חומרה יתרה, על אף שמתוך כתב האישום, שפרטיו המלאים נותרו כאמור חסויים, מצטיירת תמונה שונה". 

 

 

גונן שגב ארכיון (צילום: יריב כץ)
ארכיון. גונן שגב (צילום: יריב כץ)

 

לפי הודעת השב"כ, "שגב, שבשנים האחרונות התגורר בניגריה, הגיע לגינאה המשוונית במהלך חודש מאי 2018. שגב הועבר לישראל על פי בקשת משטרת ישראל, לאחר שגינאה המשוונית סירבה להתיר את כניסתו לשטחה על רקע עברו הפלילי. שגב נעצר לחקירת השב"כ והמשטרה מיד עם הגעתו לישראל, לאחר שנאסף מידע שהצביע על חשד כי שגב מקיים קשרים עם גורמי המודיעין האיראני ומסייע להם בפעילותם נגד מדינת ישראל".


עוד נמסר בהודעה כי "בחקירה בשב"כ ובמשטרה התברר כי שגב גויס ופעל כסוכן מטעם המודיעין האיראני. החקירה העלתה כי בשנת 2012 נוצר קשר בין שגב לבין גורמים מהשגרירות האיראנית בניגריה, ובהמשך אף הגיע פעמיים למפגשים באיראן עם מפעיליו, תוך שזהותם כאנשי מודיעין הייתה ברורה לו. החקירה העלתה כי שגב נפגש עם מפעיליו האיראנים ברחבי העולם, בבתי מלון ובדירות אשר להערכתו משמשות לפעילות חשאית איראנית. שגב אף קיבל מערכת תקשורת חשאית להצפנת המסרים בינו לבין מפעיליו".

 

בהודעת השב"כ והמשטרה צוין כי "בחקירה התברר כי שגב העביר למפעיליו מידע הקשור למשק האנרגיה, לאתרים ביטחוניים בישראל, למבנים ולבעלי תפקידים בגופים מדיניים וביטחוניים, ועוד. כדי לעמוד במשימות שקיבל ממפעיליו האיראניים קיים שגב קשרים עם אזרחים ישראליים הקשורים לתחום האבטחה, ביטחון ויחסי החוץ של ישראל. שגב פעל כדי לקשר חלק מהאזרחים הישראלים לגורמי המודיעין האיראני, תוך שהוא מנסה לשטות בהם ולהציג את הגורמים האיראניים כגורמים עסקיים תמימים".

גונן שגב ארכיון (צילום: עטא עוויסאת)
ארכיון(צילום: עטא עוויסאת)
  
הסנגור עו"ד אלי זהר (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
הסנגור עו"ד אלי זהר(צילום: מוטי קמחי )

עו"ד משה מזור ()
עו"ד משה מזור
 

שגב (62) נולד בקריית מוצקין ליוסף ודבורה שגב (וונדרמן), שניהם ילידי הארץ. הוא שירת בצה"ל והשתחרר בדרגת סרן. הוא למד רפואה באוניברסיטת בן גוריון והתגורר בתל-עדשים שליד עפולה, המושב שבו התגורר גם רפאל איתן. שגב נכנס לפוליטיקה בשנת 1992 כשהוצב בצמרת רשימת "צומת" של רפאל איתן. הוא כיהן כחבר במספר ועדות ביניהם בוועדת הכספים. במהלך שנת 1994 פרש יחד עם חברי הכנסת אלכס גולדפרב ואסתר סלמוביץ והקים את סיעת "יעוד".

 

הסיעה הצטרפה בינואר 1995 לממשלה ושגב התמנה לתפקיד שר האנרגיה והתשתיות - תפקיד שבו כיהן עד יוני 1996. במהלך כהונתו כשר תמך שגב בהסכם אוסלו ב' - למרות שנבחר לכנסת ברשימה של מפלגת ימין. באותה תקופה, כך על-פי כתבה ב"7 ימים" ב"ידיעות אחרונות", הוא נחשב ל"חבר הכנסת הנחשק". בתקופה שבה כיהן בכנסת הוא עזב את אשתו ושני ילדיו ועבר להתגורר בדירה שכורה בכפר חסידים.

 

במרס 2005 גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב חמש שנות מאסר בפועל ושנתיים על תנאי על שגב. הוא נידון למאסר לאחר שהודה במסגרת עסקת טיעון בעבירות של ניסיון לייבא לישראל 32 אלף כדורי אקסטזי, זיוף הדרכון הדיפלומטי ושימוש בו בשתי הזדמנויות שונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
ארכיון. גונן שגב
צילום: יריב כץ
מומלצים