שתף קטע נבחר

מרקל ומקרון: נפעל להחזרת מהגרים למדינות שדרכן נכנסו לאירופה

בתום הפגישה בפרברי ברלין, הסכימו קנצלרית גרמניה ונשיא צרפת כי יש להשיג הסכם שיאפשר את החזרת המהגרים ברחבי האיחוד האירופי אל המדינות שמהן הם הגיעו. עד כה התנגדה מרקל לצעד שכזה ללא הסכם, בטענה שהוא יכביד את נטל המהגרים על מדינות דרום אירופה

נשיא צרפת עמנואל מקרון פגישה עם אנגלה מרקל ב מסברג גרמניה (צילום: רויטרס)
הגיעו להסכמות. פגישת מרקל ומקרון(צילום: רויטרס)

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ונשיא צרפת עמנואל מקרון הסכימו הערב (יום ג') כי יש לפעול להחזרת המהגרים ממדינות האיחוד האירופי אל המדינות שדרכן הם נכנסו לאירופה. לאחר הפגישה של שני המנהיגים בפרברי ברלין, אמר מקרון כי הם מעוניינים לגבש הסכם שיאפשר זאת וכי "מוכרחים להתמודד עם אתגר המהגרים".

 

מרקל אמרה בתום הפגישה כי הם "פותחים פרק חדש". שני המנהיגים נפגשו על רקע העימותים בין מדינות אירופה – ובין השותפות הקואליציוניות בגרמניה עצמה – בנוגע למדיניות כלפי המהגרים ומבקשי המקלט. זאת בניסיון להציג חזית אחידה לקראת פסגת מנהיגי האיחוד האירופי שתיערך בעוד עשרה ימים ושעשויה בין השאר להכריע את גורל ממשלתה של הקנצלרית.

נשיא צרפת עמנואל מקרון פגישה עם אנגלה מרקל ב מסברג גרמניה (צילום: AP)
"פותחים פרק חדש". פגישת מרקל ומקרון(צילום: AP)
 

"נפעל כדי לגבש פתרון כולל בין כל המדינות שהדבר נוגע להן, כדי שהמהגרים יוחזרו בהקדם האפשרי אל המדינה שבה הם נרשמו", אמר מקרון בתום הפגישה.

 

מרקל הגיעה לפגישה עם מקרון כשאיום של ממש מרחף מעל עתיד ממשלתה בשל סוגיית המהגרים. אתמול הצליחה מרקל למנוע, לפחות לעת עתה, את קריסת הממשלה – קריסה שהייתה עלולה לסכן את עתידה הפוליטי. מפלגת האיחוד הנוצרי-סוציאלי (CSU), בעלתה בריתה של המפלגה הנוצרית-דמוקרטית של מרקל זה 70 שנה, איימה בימים האחרונים בפירוק הברית: יושב הראש שלה הורסט זיהופר, המכהן כשר הפנים בממשלת מרקל, הודיע כי החליט להורות למשטרת הגבולות שלא לאפשר עוד את כניסתם לגרמניה של מהגרים נטולי מסמכים בתוקף או מהגרים שנרשמו כבר כמבקשי מקלט במדינות אירופיות אחרות – ולמעשה להפנות אותם במקום זאת בחזרה למדינות אירופה שמהן הגיעו.

נשיא צרפת עמנואל מקרון פגישה עם אנגלה מרקל ב מסברג גרמניה (צילום: AP)
(צילום: AP)

נשיא צרפת עמנואל מקרון פגישה עם אנגלה מרקל ב מסברג גרמניה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נשיא צרפת עמנואל מקרון פגישה עם אנגלה מרקל ב מסברג גרמניה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מרקל מתנגדת לצעד שכזה אם ייעשה באופן חד-צדדי, וטענה כי הוא יכביד את נטל המהגרים על מדינות דרום אירופה, בהן איטליה ויוון, ועלול ליצור עימותים בין המדינות שיחלישו את האיחוד האירופי כולו.

 

זיהופר הודיע בשבוע שעבר שלא על דעת מרקל כי יורה למשטרת הגבולות למנוע את כניסת המהגרים האמורים החל מיום שני, אבל אתמול, ברגע האמת, הצהיר כי הוא נותן לקנצלרית ארכה של שבועיים להגיע להסכמי הגירה בילטרליים חדשים עם מדינות אחרות באירופה – הסכמים שמרקל תנסה לגבש במהלך ועידת הפסגה עם מנהיגי האיחוד האירופי שתיערך ב-29-28 ביוני. מרקל, שזו לה כהונה רביעית כקנצלרית גרמניה, אמרה כי לא תיכנע ללחץ משותפתה הקואליציונית. היא הודיעה כי ב-1 ביולי תעדכן את מפלגתה בתוצאות המשא ומתן עם מדינות אירופה, ולדבריה אז תחליט המפלגה כיצד לנהוג.

 

בשבועיים האחרונים התעורר משבר בין גרמניה, צרפת וספרד לבין איטליה, אחרי שהממשלה הפופוליסטית החדשה שעלתה לשלטון ברומא הודיעה באמצעות שר הפנים מתיאו סלביני, שהוא מנהיג מפלגת הימין "הליגה", כי איטליה לא תהיה עוד "מחנה הפליטים" של אירופה – וכי סירות מהגרים המגיעות לחופיה של ארץ המגף לא יורשו לעגון בה. השבוע קלטה ספרד ספינה ובה יותר מ-600 מהגרים שאיטליה לא הסכימה לקלוט, אבל הממשלה במדריד מתחה בשל כך ביקורת חריפה על רומא. גם צרפת תקפה את האיטלקים, ומשרד החוץ ברומא זימן את השגריר הצרפתי לשיחת נזיפה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים