שתף קטע נבחר

כמה תעלה התקנת מערכת אזעקה ומיגון? בדקנו

מערכת קווית או אלחוטית, צופר פנימי או חיצוני: מהם השדרוגים הנפוצים וכמה כל זה יעלה לכם? סקירת אתר "המקצוענים"

כיום ניתן למגן גם דירה שכורה, אם אתם מעוניינים להרגיש יותר בטוחים, ולקחת את המערכת לדירה הבאה שלכם. לכל בית יש נקודות תורפה משלו לפריצה, ולכן כדאי להשקיע במיגון בהתאם לתנאי השטח. האם כדאי לבחור במערכת קווית או אלחוטית, מהם הצופרים והגלאים בשוק, אילו מצלמות אבטחה נפוצות וכמה זה יעלה? לפניכם הסקירה בשני חלקים.

 

עוד כתבות בנושא:

מצלמות אבטחה: הריאליטי החדש

קו ההגנה האחרון שלכם נגד פריצה

מסתכלים עליך: פורצים שכפלו מפתחות עם מצלמות

  

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

קווית או אלחוטית?

"השאלה לא תלויה רק בהפרשי המחיר שבין שתי המערכות כי אם בתזמון ובשאיפות העתידיות שלכם ממקום המגורים", מסביר ניר חזן מליאל מערכות מיגון ותקשורת באתר "המקצוענים". "אם אתם נמצאים בדירה שכורה ומעוניינים למגן אותה, כמובן שמערכת אלחוטית תתאים לכם יותר ותוכלו לנייד אותה למקום המגורים הבא שלכם.

 

"לעומת זאת, אם אתם בשלבי בנייה או שיפוץ ולא מתכוונים לעזוב בקרוב את הנכס, שווה לדאוג לתשתית בשלבי הבנייה המוקדמים ולהעביר חוטי תקשורת בתוך קירות הבית. היתרון הוא בכך שהעבודה תהיה אסתטית, לא תחייב אתכם בהחלפת סוללות (למעט סוללת גיבוי ללוח הבקרה של האזעקה) ולא תסבול מהפרעות קליטה שיכולות להיות במערכת האלחוטית".

 

מה ההפרש במחיר? תלוי בסוג המערכת המותקנת, במספר הגלאים והצופרים. "מערכת אזעקה קווית תעלה 1,700-3,500 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים", "כשהמחיר כולל 2 גלאים סטנדרטיים, שני צופרים ולוח מקשים. חשוב להדגיש שמחיר זה לא כולל את הכנת התשתית. תוספת עבור התקנה היא 200-250 שקל לנקודה, כשהמינימום הוא 5 נקודות, ויכול להגיע גם ל-7 נקודות במערכות גדולות יותר. העלות הכוללת עבור ההתקנה של מערכת קווית היא 1,000-2,000 שקל.

 

"מערכת אזעקה אלחוטית תעלה 3,000-5,000 שקל, ותכלול 2 גלאים סטנדרטיים, שני צופרים, לוח מקשים וחייגן. בעת התקנה של מערכת מסוג זה, יש לוודא שהמתקין ממקם את מוח האזעקה בנקודה פחות גלויה בבית (בוודאי שלא בכניסה). זאת, כדי שלפורץ יהיה קושי באיתור שלה ובנטרול המערכת לצורך פריצה".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

צופר פנימי או חיצוני?  

צופר פנימי: תפקידו של לצפור ברגע שהאזעקה מופעלת. "זו טעות למקם אותו בכניסה לבית בסמוך למרכז הבקרה של מערכת האזעקה", מסביר חזן. "כך, הפורץ יכול לנטרל אותו בקלות רבה יחסית. מומלץ להתקינו במרחק של לא פחות מעשרה מטרים ממיקום לוח הבקרה, בגובה של לפחות 2 מטר, שיקשה על הגישה אליו. בשעת לחץ, פורץ יעדיף לברוח מאשר לנסות להתעכב על נטרול הצופר ומערכת הבקרה. אפשרות נוספת היא להתקינו בתוך מערכת אזעקה מדומה, כדי לגזול זמן יקר מהפורץ אשר תחילה ינסה לחבל במערכת זו".

 

צופר חיצוני: ממוקם מחוץ לבית, לרוב שמים אותו לכיוון הכביש הראשי בקרבת הולכי רגל, מעל דלת הכניסה או מעל המרפסת. חזן: "צופר חיצוני יקר יותר בשל עמידותו לתנאי חוץ. הוא אטום למים וכולל גם תאורה שנדלקת בעת שהצופר מופעל".

 

מה מחירם של הצופרים? מוקד השירות: "צופר פנימי אלחוטי בא בתוך המערכת של האזעקה. צופר חיצוני אלחוטי יקר נע בין 600 ל-800 שקל. למערכת קווית הצופר יעלה הפנימי כ-100 שקל, והחיצוני 200-250 שקל".

 

שדרוגים למערכת האזעקה

כרטיס הרחבה לרכזת: "כל מקום בבית בו הותקן גלאי מוגדר כאזור נפרד", מסבירים במוקד השירות. "מערכת אזעקה סטנדרטית כוללת 8 אזורים. אם אתם דרושים לכמות גדולה יותר של אזורים, תוכלו להתקין כרטיס הרחבת אזורים, בהתאם לכמות הגלאים הנדרשת. עלות כרטיס זה היא 400-500 שקל, כשהמחיר מתייחס להתקנת כרטיס הרחבה ל-8 אזורים נוספים".

 

התקנת מתאם סלולרי: "תפקידו של מתאם זה הוא לבטל את התלות בטלפון", מוסיפים במוקד השירות. "זהו חייגן סלולרי, המכיל כרטיס סים, המאפשר לקבל התראות למכשיר הסלולרי שלכם. זהו אחד השדרוגים היקרים ביותר, ונע סביב 700 ל-1,200 שקל. מחיר זה כולל את המתאם, אך לא את כרטיס הסים שלרוב הלקוח בעצמו בעלות של כמה עשרות שקלים בחודש לחברת הסלולר".

 

בכתבה הבאה: איך להתאים את הגלאים ואת מצלמות האבטחה לבית, כמה זה יעלה ואיך ניתן לחסוך מבלי לפגוע במיגון.

 

צריכים מערכת אזעקה ומיגון? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים