שתף קטע נבחר

לאן נעלמו הנשים באולפן המונדיאל? / טור

זו כבר לא רק אנקדוטה - שיעור הנשים המתעניינות בכדורגל גבוה מאי פעם, חוץ ממקום אחד: אולפן המונדיאל של כאן, ששם הן יכולות רק להגיש את מצעד התספורות או מה קורה באינסטגרם. תשמעו את הקול שלנו ותרוויחו

פרשתי ממשחק כדורגל פעיל לפני כשנה וחצי, כשנכנסתי להריון. סיכמתי קריירה שהחלה במכבי חיפה, עברה דרך המכללות בארה"ב, אס"א ת"א ועוד - וסיימתי אותה כשיאנית ההופעות בנבחרת ישראל (אגב, השיא נשבר בינתיים על ידי השחקנית קארין סנדל, שאפו). כיום אני יושבת בבית וצופה בשידורי המונדיאל, בזמן שגבע הקטן לא תובע את כל תשומת הלב שלי.

 


 

ככדורגלנית בישראל, את תמיד צריכה לחשוב על העתיד. עבור כל העוסקים בענף הקריירה לא נמשכת לנצח, אבל אצלנו הנשים מימד הזמן נוכח עוד יותר. בין אם זה הריון, כאמור, ובין אם זו הדאגה הכלכלית; מיותר לציין שהסכומים שאנחנו מרוויחות לא קשורים לסקאלת השכר הנהוגה אצל גברים בתחום.

 

אולפן כאן (צילום מסך)
דוגמה חריגה. אשרת עיני(צילום מסך)

 

למה אני מציינת את כל זה? כי חלק ניכר מהכדורגלניות בארץ הן אקדמאיות. הן נרשמות לאוניברסיטאות במקביל לקריירת המשחק שלהן, מתוך דאגה קיומית לקריירה שנייה ופרנסה. הבנות הללו מרחיבות דעת, לומדות על היבטים שונים של הספורט ושל תחומי חיים נוספים. לענייננו: הן מפתחות כישורים המאפשרים להן גם לתפקד, רחמנא ליצלן, כפרשניות של המשחק. בין אם אלו נשים המתמודדות על הדשא מולן, או גברים.

 

מיד עם תחילת שידורי הטלוויזיה של המונדיאל הנוכחי, צרם לי היעדר הנוכחות הנשית באולפנים. אנחנו בקיץ 2018. שיעור הנשים המתעניינות בכדורגל הוא כבר לא נתון אנקדוטלי. מסקר "בועטים את האלימות והגזענות מהמגרשים" של הקרן החדשה לישראל שפורסם לאחרונה עלה כי 70 אחוז מאמינים שכדורגל הנשים יכול לתרום לקידום נשים בחברה הישראלית, ולניפוץ תקרות זכוכית.

 

אולפן כאן (צילום מסך)
פאנלים גבריים כמעט תמיד(צילום מסך)

אולפן כאן (צילום מסך)
הולכים, ובעיקר הולכות, אחורה. מוקי באולפן כאן(צילום מסך)

 

שידורי המונדיאל של "כאן", עד עתה, מתקשים לשקף את המגמה, וזו בלשון המעטה. הסקר עוד הציג כי 67 אחוז מציבור הנשים בישראל עוקבים אחרי כדורגל. 42 אחוז מהן עוקבות אחרי משחקי הכדורגל באמצעי התקשורת בתדירות גבוהה אפילו בליגת העל הקטנה שלנו.

 

אך למרות כל זאת, שעות על גבי שעות של זמן שידור, מדי צהריים עד לילה, במשחקים עצמם ובפאנלים מתחלפים - והרוב המוחץ בהם גברי. בטורניר הזה אני מרגישה שאנחנו הולכים, ובעיקר הולכות - אחורה מהבחינה הזו. חבל. עשינו כברת דרך של הכרה בנשים, ובכדורגל נשים, ככוח לגיטימי בארץ ובעולם, חלק מהשיח של הכדורגל. זה עוד רחוק מלהיות מושלם, אבל בטח שלא צריך להיראות כך, כמו בשידורי המונדיאל הללו - כשבנות יפות מלוהקות לתפקיד אלו שמקריאות ידיעות מהרשת.

 

אולפן כאן (צילום מסך)
(צילום מסך)

 

אני בטוחה שגם גברים יכולים לסקר את הנעשה באינסטגרם ואת מצעד תספורות המונדיאל. בדיוק כמו שנשים - אלו המתאימות, והמוכשרות לכך, הידעניות והעוסקות בתחום - יכולות לתת זווית פרשנית מחכימה עבור כלל הקהל בבית. אשרת עיני ולי פלקון, שעושות עבודה מצוינת, הן דוגמאות חריגות שכן מוזמנות וזוכות לזמן מסך - רק מדגישות את העניין. תאפשרו גיוון וייצוג הולם, תשמעו את הקול שלנו - ותרוויחו, אתם תראו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים