שתף קטע נבחר

אישה מתמודדת בירושלים: ח"כ עזריה רצה לראשות העיר

פרסום ראשון: הירושלמית רחל עזריה, שהייתה בעבר סגנית ראש העיר וכיום חברת כנסת מטעם מפלגת כולנו, תנסה לעשות היסטוריה ולהיות האישה הראשונה שתנהיג את הבירה

מפילה את החומות: ח"כ רחל עזריה (כולנו) מצטרפת לשורת המתמודדים על הכיסא שיפנה בקרוב ניר ברקת ומכריזה כי תתמודד בבחירות לראשות העיר ירושלים. עזריה שימשה בעבר כסגנית ראש העיר.

 

מאז שראש העיר המכהן, ניר ברקת, הודיע שלא יתמודד על תקופת כהונה נוספת, המאבק על הנהגת הבירה הולך ומתחמם. רשימת המועמדים כוללת בין השאר את השר לענייני ירושלים זאב אלקין, את סגן ראש העיר לשעבר עופר ברקוביץ' ואת חבר מועצת העיר משה ליאון, שבפעם הקודמת כמעט הצליח לנצח את ברקת.

רחל עזריה ()
רצה לראשות ירושלים. ח"כ עזריה

בסוף השבוע הצטרפה לרשימה המכובדת עזריה בת ה-41 שמכירה את העיר מקרוב: היא ילידת ירושלים, ולפני שהצטרפה למפלגת כולנו של משה כחלון והגיעה לכנסת הייתה סגנית ראש העיר. "נולדתי בירושלים וזו העיר שבה בחרתי לחיות ולגדל את ילדיי", הסבירה את החלטתה.

 

"נכנסתי לפוליטיקה בשביל ירושלים, כשמצבה של העיר היה לא פשוט וההגירה השלילית הייתה בשיאה. נקראתי לדגל - ונעניתי. כיהנתי כחברת מועצה וסגנית ראש העיר, כשטובת העיר ותושביה תמיד לנגד עיניי. במשך השנים פעלתי רבות למען משפחות עובדות, תכנון העיר, הקמת בתי־ספר וקידום החינוך בירושלים, והמשכתי לפעול לטובת העיר גם מהכנסת.

 

עזריה סיפרה עוד: "כשמשה כחלון קרא לי להצטרף למפלגת כולנו, שמחתי על הזכות, האמון וההזדמנות לפעול למען תושבי ישראל כחברת כנסת וכיו"ר ועדת הרפורמות, ועל זכות זו אני מודה למשה מכל הלב. כעת, עם יותר ניסיון ותפקידים ציבוריים, אני חוזרת לפעול למען ירושלים - מתוך ירושלים. אני מתחייבת להמשיך ולפעול באותה נחישות, רגישות ושליחות גם בעתיד".

ניר ברקת (צילום: מוטי קמחי)
פינה את מקומו. ניר ברקת(צילום: מוטי קמחי)
 

 

המתמודד עופר ברקוביץ' (באמצע) (צילום: התעוררות) (צילום: התעוררות)
המתמודד עופר ברקוביץ' (באמצע)(צילום: התעוררות)

משה ליאון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
משה ליאון(צילום: גיל יוחנן)

עזריה היא דתייה הידועה בדעותיה הליברליות. בבחירות בשנת 2008 נבחרה כחברת מועצה מטעם סיעת "ירושלמים", סיעה חדשה שנשאה את דגל המשפחות הצעירות וקידמה בין היתר תוכניות כמו סבסוד הצהרונים ו"החודש ה-11" להפעלת גני הילדים בעיר בחודש יולי.

 

באוקטובר 2010 עתרה עזריה לבג"ץ נגד המשטרה ועיריית ירושלים בשל אי אכיפת החוק שאסר על הפרדה מגדרית במדרכות בשכונת מאה שערים, ובזמן המחאה החברתית של קיץ 2011 היא הובילה את "מחאת העגלות" שדרשה תנאים טובים יותר לגידול ילדים. בהמשך עתרה לבג"ץ גם נגד הדרת נשים משלטי בחירות בעיר - מאבק שהפך אותה לאויבת של חברי המועצה החרדים. אחרי הבחירות של שנת 2013 שימשה עזריה כסגנית ראש העירייה מטעם סיעת "ירושלמים" והחזיקה בתיק החינוך ובתיק מעמד האישה.

 

מול עזריה יתמודדו שישה מועמדים - כולם גברים. עד כה אף פלג חרדי לא הודיע על תמיכה באחד המועמדים, וכך גם המפלגות הגדולות, כך שבשלב זה המרוץ פתוח. "אנחנו בשיאו של קמפיין בחירות, והתחושה היא שאין מנהיגות מאחדת שפועלת מתוך הנשמה למען ירושלים, למען הירושלמים", אומרת עזריה.

"הרצון הציבורי הכן לראות יותר נשים משתלבות בהנהגה הארצית והמקומית, יחד עם הקריאה והתמיכה של תושבים מכל המגזרים והרצון העמוק שלי לפעול לטובת ירושלים - הביאו אותי להחלטה לחזור הביתה, למקום בו הלב שלי נמצא, ולהציג את מועמדותי לראשות העיר".

 

עזריה, נשואה ואם לארבעה, הצטרפה לכולנו ב-2015 ואחרי הבחירות נכנסה לכנסת. כיום היא מכהנת כיו"ר ועדת הרפורמות ונחשבת לאחת מחברות הכנסת הפעילות ביותר בתחומים חברתיים וכלכליים, ובמיוחד בתחומים של הורות צעירה וקידום נשים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים