שתף קטע נבחר

הבעל התמכר לאלכוהול – אשתו תקבל 70% מהרכוש

אחר 37 שנים ושלושה ילדים עם בעל לא מתפקד הגישה אישה תביעת גירושים. בית הדין הרבני בחיפה קיבל אותה וקבע: "הבעל היווה נטל עליה"

בית הדין הרבני האזורי בחיפה קיבל לאחרונה תביעת גירושים שהגישה אישה אחרי 37 שנות נישואים, וקבע שבחלוקת הרכוש היא תזכה ל-70% מהנכסים והכסף משום שהיא הייתה המפרנסת העיקרית בזמן שבעלה התמכר לסמים ואלכוהול.

 

התובעת, שיוצגה על ידי עו"ד לימור פסטרנאק, תיארה מערכת קשה של חיים משותפים עם בעל לא מתפקד, שבו היא הייתה המפרנסת העיקרית של שלושת הילדים בזמן שהוא התמכר לסמים ולאלכוהול. לדבריה היא החלימה ממחלה קשה שבמהלכה הוא לא תמך בה כלל, מה גם שלא עשה דבר כדי לשפר את היחסים, לא הגיע באופן רציף לטיפול זוגי ולא הראה נכונות להשתנות. לטענתה התנהלותו גרמה נזקים למשפחה: לפני שנים הם השקיעו כספי דירה בבורסה, בהמלצת אחיו, וההשקעה ירדה לטמיון.

 

הבעל, שיוצג על ידי עו"ד מיכל שוויקה, התעקש שאינו מעוניין להתגרש וטען שאין לכך כל עילה או הצדקה. הוא הכחיש שימוש בסמים וטען שהוא סובל מבעיה נפשית ונוטל תרופות חזקות. לשיטתו, גם אם הזוגיות לא מאוזנת, הרי שאשתו תמיד ידעה על אורחות חייו ובחרה לחיות איתו מתוך אהבה מלאה.

 

אבל הרכב הדיינים – אב בית הדין הרב יוסף יגודה, הרב ישראל דב רוזנטל והרב סיני לוי – סבר שיש להורות לבני הזוג להתגרש מיד. הם נימקו זאת בין היתר בכך שהתובעת פשוט מאסה בבעלה, ואין זה משנה אם הצליחה לחיות עמו שנים ארוכות.

 

בנוסף, ותוך סקירה של דעות הלכתיות שונות בנושא, פסקו הדיינים שהבעל חייב לגרש את אשתו משום שאינו ממלא את חובתו לזון אותה (שהרי היא זו שכלכלה אותו כל השנים).

 

מכאן הם ניגשו לניתוח מעמיק של סוגיית הרכוש, שבסופו החליטו שכלל הכספים והנכסים (כולל דירה שרשומה על שם האישה) יחולקו לפי 70% לתובעת ו-30% לנתבע.

 

"אנו סבורים שהיסוד לחלוקה לא שוויונית של הנכסים בנדון דידן הוא שהבעל לא רק שלא נשא בעול הפרנסה אלא אף שלא נטל חלק משמעותי במרכיבים האחרים של עול המשפחה והאחריות ההורית", כתבו.

 

בתוך כך דחו הדיינים טענה נוספת של הבעל, שלפיה יש לתת לו נתל גדול יותר כיוון שלאישה יש עבודה והכנסה. הם הסבירו שרק כאשר יש מאמץ משותף – וזה כמובן לא המקרה – אפשר לטעון שכדי להגיע לתוצאה צודקת יותר יש לסטות מהחלוקה השוויונית לטובת מי שמצבו טוב פחות.

 

בסיומו של פסק הדין הורו הדיינים לצדדים לנהל משא ומתן על אופן החלוקה המדויק של הרכוש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים