שתף קטע נבחר

איפה יש אוכל אנגלי בארץ?

לנסיך וויליאם באהבה: לרגל ביקור הנסיך וויליאם בישראל, יצאנו לבדוק איפה נמצא אוכל אנגלי בארץ - צאו איתנו לסיור קולינרי נסיכותי

המטבח הבריטי הוא כנראה המטבח הרחוק ביותר מהמטבח הים תיכוני. המקורות הצפוניים שלו, העושר המנחם שמתאים לאקלים שאין ולא יהיה לנו גם בשיא החורף וההשפעות ההודיות, הופכות אותו לזר לחיך הישראלי. ובכל זאת, פאי רועים, סקונס וברד פודינג הצליחו בדרך פלא להיכנס לתפריטים בארץ.

אוכל אנגלי במסעדות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
ברד פודינג, מסעדת "אלנה" במלון נורמן(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

אבל מה שקורה כאן מסביב למנת הפיש אנד צ'יפס זה כבר בגדר תופעה ממש, מכיוון שלפעמים נדמה כי הדג המטוגן עומד לרשת את מקומם של כדורי הפלאפל. פתאום פיש אנד צ'יפס נמצאים בכל פינה, בין אם מדובר במסעדת שף במזללת רחוב, בבר או אפילו בבית קפה.

הנסיך וויליאם נוחת ב נתב
הנסיך וויליאם נוחת בנתב"ג(צילום: רויטרס)
 

לרגל ביקורו ההיסטורי של הנסיך וויליאם בישראל החלטנו לצאת ולבדוק היכן ניתן למצוא את המנות של הממלכה הבריטית וגילינו שאפשר מסתבר, למצוא אותם ולא רק בפאבים האיריים הבודדים שעוד נותרו כאן.

 

 (  )

 

אם תחזרו במנהרת הזמן עשר שנים אחורה, תגלו כי ארוחת הבוקר האנגלית הייתה מארוחות הבוקר המפנקות והמושחתות ביותר שהוגשו בארץ טרום עידן ה"קרוק מדאם" וה"קרוק מסייה".

 

בעשור הראשון של שנות ה-2000 - לפני מגפת הביצים העלומות והבריוש, כאמור - נקניקיות עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות, תפוח אדמה אפוי ועגבנייה חרוכה קלות על הגריל, היו התגלמות השחיתות והאושר של כל מי שרצה לפנק את עצמו, בעיקר בסופי השבוע. בשנים האחרונות ארוחת הבוקר הזו נדחקה מעט מתפריטי המסעדות, ולא בכל מקום אפשר למצוא את העונג הנוסטלגי הזה, רווי הכולסטרול.

אוכל אנגלי במסעדות בארץ (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)
  

The Queen

בפאב "דה קווין" שבגבעתיים, יש תפריט הכולל מבחר מנות אנגליות, ואפילו פוסטר של מלכת אנגליה המתנוסס על אחד מקירות המקום. בין היתר תוכלו למצוא שם את מנת ה"באנגרס אנד מאש" - נקניקיות לצד פירה תפוחי אדמה עם רוטב בצל ביין לבן וחמאה (58 שקלים); "מיט פלייט" - צלחת עם מבחר בשרים קרים ונקניקיות (64 שקלים); "שפרדס פאי" רגיל או טבעוני (49 שקלים), תבשיל קארי עם דאל (52 שקלים); פאקורה (20 שקלים) ואפילו תבשיל אירי (52 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת ארוחות הבוקר תוכלו למצוא שם ארוחת בוקר אנגלית קלאסית הכוללת ביצי עין, נקניקיות בקר, תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה מטוגנים ועגבנייה צלויה וטוסטים או לחם כפרי (62 שקלים). במידה שתרצו לשדרג את הארוחה עם תוספת בייקון, תוסיפו 12 שקלים למחיר המנה ההתחלתי.

 

כצנסלון 109 גבעתיים, 058-6206221‏, ראשון-רביעי 24:00-17:00, חמישי 1:00-17:00, שישי 24:00-14:00, שבת 24:00-24:00, לא כשר

 

Eazy Cafe

בבית הקפה השכונתי מגישים ארוחת בוקר המכונה בתפריט BIG BEN, וכוללת שתי ביצים לבחירה, נקניקייה, בייקון, עגבנייה צלויה, פטריות, בצל, תפוח אדמה מטוגנים, לחם דגנים וחמאה (52 שקלים).

אוכל אנגלי (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

ארלוזרוב 76 תל אביב, 9237700־03, ראשון־חמישי 6:30־23:00, שישי 6:30־17:00, שבת 7:30־23:00, לא כשר

 

Baileys Restaurant & Bar

ב"בייליס" שבראשון לציון מציעים ארוחות בוקר מסביב לעולם, ביניהן גם את ארוחת ה"בוקר אנגלי" שכוללת שתי ביצים לבחירה, נקניקיית צ'וריסוס, שעועית ברוטב עגבניות, עגבנייה צלויה על הגריל, תפוח אדמה אפוי בתנור, סלסלת לחמים וריבה (59 שקלים).

 

הטיילת 14 ראשון לציון, 072-3932398‏, ראשון-שבת 2:00-9:00, לא כשר

 

Delicate

"דליקט" שבכניסה למעלות תרשיחא היא פנינה קולינרית נעימה ולא שגרתית, עם מנות מיוחדות מכל העולם. ארוחת הבוקר האנגלית שמגישים שם מורכבת משתי ביצי עין המונחות על שני טוסטים לצד נקניקייה, תפוח אדמה אפוי ועגבנייה צלויה, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, חרדל ופרמזן מגורדת בצד.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

השוק 1‏ מעלות-תרשיחא‏, 052-3216661, ראשון 15:00-9:30, שני-רביעי, שישי-שבת 16:00-8:30, חמישי 16:00-8:30, 23:00-18:00, לא כשר

  

בנדיקט

כאן מגישים ארוחת בוקר אנגלית משודרגת שכוללת נקניקיות פרנקפורטר, קריספי בייקון וביצת עין, שעועית ברוטב עגבניות ותבשיל תפוחי אדמה עם בצל, פטריות ועגבניות שרי. מחיר המנה הוא 69 שקלים, והיא מוגשת לצד סלסלת לחמים טריים, סלט ירוק ומשקה לבחירה (מיץ טבעי, קפה, תה או קוקטייל בוקר - מימוזה).

 

להשיג בסניפי הרשת 

 

 (  )

מנת ה"שפרדס פאי" (Shepherd's pie) או "פאי רועים" בשמו המוכר יותר, נולד בבריטניה לאחר שמגלי יבשת אמריקה הביאו לממלכה את תפוחי האדמה.

 

עד היום ישנו ויכוח נוקב בין אלו שטוענים בתוקף כי פשטידת הבשר ותפוחי האדמה היא מנה אירית ,לבין אלו שמוכנים להישבע כי מקור המנה הוא דווקא באנגליה. האמת, לא משנה לאיזה מהצדדים תבחרו להאמין - מה שבטוח הוא שהמאפה (או הפשטידה, אם תרצו לדייק יותר) נולד אי שם בשלהי ימי הביניים.

"שפרדס פאי", גאווה אנגלית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"שפרדס פאי", גאווה אנגלית(צילום: shutterstock)

במקור, ה"שפרדס פאי" נחשב למאכל שנהגו לאכול הכפריים העניים, שניצלו את שאריות הבשר ואת תפוחי האדמה - שהיו זמינים עבורם יותר מכל חומר גלם אחר - על מנת להכין ארוחת ערב מזינה. את הפשטידה אפשר להכין מבשר בקר או מבשר כבש, ויש כאלה שמוסיפים לה גם פירורי לחם. אגב, היא טעימה מאוד גם בגרסה הצמחונית שלה, שבה הבשר מוחלף בפולי סויה.

 

טמפל בר

ברשת הברים האיריים, "טמפל בר", תמצאו מספר מאכלים המאפיינים את המטבח הבריטי, ביניהם פיש אנד צ'יפס (69 שקלים) ופאי רועים אירי (69 שקלים). ואם אתם בעניין של להרגיש כמו באנגליה או באירלנד, ודאי תשמחו לדעת שהאווירה במקום היא אירית למדי, כולל המוזיקה האופיינית ותפריט בירות מהחבית עשיר במיוחד. 

אוכל אנגלי (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

להשיג בכל סניפי הרשת

 

DUKE

בשנייה שכף רגליכם תדרוך בפאב הזה, סביר להניח שלא תצליחו להתעלם מהעיצוב הקודר משהו של המקום, שיכניס אתכם במהרה לאווירת הוויסקי והגינס.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת האוכל מציעים כאן את כל מה שטוב ליד הבירה, וגם כמה מנות ביסטרו מעולות. אחת המנות בתפריט שממש לא כדאי לכם לפספס היא מנת ה"שפרדס פאי" המסורתי, שעשוי מבשר בקר טחון עם ירקות שורש ופירה תפוחי אדמה (41 שקלים).

 

שדרות מוריה 107 חיפה, 04-8347282‏, ראשון-שבת 3:00-12:00, לא כשר

 

פאדיס אייריש בר

בפאב האירי האילתי שפועל במשך עשור ומגיש 18 סוגי בירות מהחבית, מקרינים גם משחקי ספורט ומארחים הופעות חיות. ואם תגיעו לכאן רעבים, דעו כי בתפריט יש כמה מנות שהולכות טוב ליד הבירה, ביניהן גם "שפרד פאי", כמובן (72 שקלים).

 

מרכז התיירות החדש אילת, 08-6370921, ראשון-שבת 4:00-12:30, לא כשר

 

אוסקר ווילד

ברשת הפאבים האיריים יש שתי מנות בריטיות, המוגשות במהלך עונת החורף בלבד. הראשונה היא מנת פאי רועים שמגיעה כמנה זוגית (86 שקלים), והשנייה היא קדירת בקר ובירה עם ירקות שורש ונקניקיות איריות (88 שקלים).

 (צילום: אלירן אביטל) (צילום: אלירן אביטל)
(צילום: אלירן אביטל)

להשיג בכל סניפי הרשת

 

מולי בלומס

מי מכם שמחפשים אווירה אירית אוריגינל, ימצאו אותה בפאב האירי הוותיק ביותר בתל אביב, במיוחד בסניף שברחוב מנדלי מוכר ספרים, שם מדי יום שישי החל מהשעה 17:00 אחר הצהריים, מתקיימות הופעות של מוזיקה אירית.

 

בגזרת האוכל, תמצאו בתפריט מנות כמו "שפרדס פאי" (51 שקלים), "שפרדס פאי" טבעוני (44 שקלים) וגם קדירה אירית מבקר וירקות שורש מבושלים בבירת גינס (63 שקלים).

 

מנדלי מוכר ספרים 2 תל אביב, 03-5221558, ראשון-רביעי 1:30-16:00, חמישי 2:00-16:00, שישי-שבת 3:00-14:00, לא כשר

אברהם מנדלר 6 תל אביב, 055-8860188, ראשון-רביעי, שבת 1:00-12:00, חמישי-שישי 2:00-12:00, לא כשר 

 

 (  )

"ברד פודינג" הוא קינוח שנולד מתוך ניסיון לנצל את שאריות הלחם של אתמול. במקור, המנה הזו עשויה מלחם ישן שמושרה בתערובת של חמאה, ביצים, סוכר או סירופ מתוק כלשהו. המשדרגים מוסיפים גם תבלינים ופירות יבשים.

 

כמי שנעים על הרצף הקולינרי שבין אוכל "סופר בריא" ל"מושחת באקסטרים", הישראלים מעדיפים את הקינוח הפשוט כשהוא עשוי מקרעי קרואסון אפויים בחמאה ושמנת או בחלב, מחלה או מבריוש אפויים ברוטב אינגלז ויש אפילו כאלה שמעדיפים את ה"ברד פודינג" שלהם בדמות עוגת שמרים בבלילה של קרם ברולה.

ברד פודינג (צילום: גל בן זאב)
עם גלידה וקרם וניל במקום צימוקים, "ברד פודינג"(צילום: גל בן זאב)

ואגב, שלא כמו בארץ המקור בה מגישים את המנה עם צימוקים בלבד, כאן היא תוגש לצד גלידה או עם קרם וניל עשיר, עם סירופ מלא סוכר או לצד פירות יער. בקיצור, מתכון בטוח לביקור אצל הקרדיולוג, ועדיף לכם שהוא לא יהיה אנגלי.

 

Alena

במסעדת Alena שממוקמת בקומת הכניסה של מלון "נורמן", מגיש השף ברק אהרוני "ברד פודינג" קלאסי אלוהי בתוך סיר ברזל יצוק, שבתוכו מונחות פרוסות של בריוש המושרות במשך לילה שלם בבלילת שמנת וביצים. בבוקר שוזרים עליהן מעט סוכר, והן נכנסות לתנור החם להשחמה. להשלמת השחיתות, לצד המאפה מגישים שם גם כלי עם קרם אנגלז עשיר וסמיך, שווה למזוג אותו לאט לאט. מחיר התענוג הוא 48 שקלים.

 

נחמני 25 תל אביב, 03-5435400, ראשון-חמישי 11:00-7:00, 16:00-12:30, 23:30-18:00, שישי-שבת15:30-7:00, 23:30-18:00, לא כשר

 

גוז' ודניאל

אחת ממנות ה"ברד פודינג" הכי מפוארות בארץ מוגשת במסעדה הכפרית "גוז' ודניאל", שעל המטבח שלה אמון השף שניר אנג סלע. מה הופך אותה לכזו מפוארת? אז זהו, שהיא עשוייה מעוגת שמרים עם קרמבל בוטנים מלוחים וסורבה שוקולד (44 שקלים). שחיתות, כבר הזכרנו? 

אוכל אנגלי במסעדות בארץ (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אנשי בראשית (ליד מגדל המים) מושב בני ציון, 09-7714122, ראשון-שישי 23:00-9:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

קלארו

במסעדת "קלארו" של השף רן שמואלי, מגישים את אחת ממנות ה"ברד פודינג" האהובות והמפורסמות בתל אביב. לצערנו (וסביר שגם לצער שאר המעריצים של המנה הזו), היא מוגשת אך ורק במהלך הבראנץ' שמתקיים במסעדה בסופי השבוע.

אוכל אנגלי (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)
 

מדובר בחלה מתוקה עם קרם אנגלז שנאפית בטאבון, ולאחר מכן מוגשת עם גלידת שמנת חמוצה, תותים ואוכמניות (46 שקלים).

 

הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, 03-6017777, ראשון-חמישי 2:00-12:00, שישי-שבת 2:00-9:00, לא כשר

 

מנסורה

במסעדת "מנסורה" שבמתחם נגה ביפו, מגישים "ברד פודינג" שעשוי מלחם מטוגן. אך אל דאגה, הודות לתוספות של רוטב הטופי וגלידת הווניל שמקשטות אותו, הפכה המנה הפשוטה לאחד הקינוחים העשירים והטעימים שיש (38 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

דרך שלמה 13 תל אביב, 03-9446556‏, ראשון-חמישי 1:00-19:00, שישי-שבת 1:00-18:30, לא כשר

 

חוות צוק

במסעדת ה"פארם טו טייבל" התל אביבית, מכינים "ברד פודינג" מקרואסונים שבושלו עם קרם ברולה וויסקי. התוצאה (המושלמת, יש לציין) שמתקבלת, מוגשת לצד גלידת וניל ומחירה 42 שקלים.

אוכל אנגלי במסעדות בארץ (צילום: נתנאל ישראל)
(צילום: נתנאל ישראל)

משה פרלוק 5 רמת אביב החדשה, 077-5155905, ראשון-שישי 23:00-8:30, שבת: 16:00-9:30, לא כשר

 

וניה ביסטרו

בביסטרו "וניה" שבחיפה, אפשר למצוא מדי פעם ספיישל של "ברד פודינג" שעשוי מקרעי חלה אפויה בתערובת קרם ברולה עם גלידת מסקרפונה ודובדבני אמרנה (42 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

שער פלמר 1 חיפה, 04-6716272‏, ראשון-חמישי 24:00-18:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

חנהל'ה

במאפייה החדשה בפרדס חנה - שנפתחה לפני כמה חודשים על ידי צמד האופים יוצאי "לחם שחר" שבקיבוץ משמר השרון, יובל נצר ואביתר באומר - מציעים "ברד פודינג" חלומי שאפשר לאכול במקום או לקחת לדרך.

אוכל אנגלי (צילום: אודליה ברבי בקרסקי)
(צילום: אודליה ברבי בקרסקי)

כאן, מכינים את המנה מקרעי קרואסון עם שמנת מתוקה וביצים, ופקאנים מסוכרים או קליפת הדרים מסוכרות מלמעלה. יש גם גרסה מלוחה של המאפה שנקראת "הברכס של חנהל'ה" ועשויה מבצק של בורקס, גבינות ותיבול סודי ומיוחד. גם את הגרסה המתוקה וגם את הגרסה המלוחה אפשר לקנות במנה אישית (10 שקלים), במנה זוגית (20 שקלים) ואפילו בגודל של עוגת "אינגליש קייק" (35 שקלים).

 

רחבת הבנים, פרדס חנה כרכור, 052-6200045‏, ראשון-חמישי 20:30-6:30, שישי 15:00-6:30, כשר

 

מרגוזה

במאפייה היפואית הוותיקה מציעים "ברד פודינג" אלוהי. מחירו  40 שקלים, והוא עשוי מבצק שמרים אליו משתדכים פירות (תפוחים ואגסים), שמנת ופודינג.

 

יהודה מרגוזה 24 יפו, 03-6817787‏, ראשון-חמישי 18:00-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר

   

 (  )

 

 

"סקונס" הוא מאפה עגול במרקם שמזכיר מפגש אקראי בין עוגייה יבשה מאוד לעוגה מקמח פריך, המשמש מצרך בסיסי ב"שעת התה" המסורתית של האנגלים. יש מגוון גרסאות של "סקונס": אפויים או מטוגנים, מלוחים או מתוקים, עם גבינות או עם פירות, עם צימוקים, גבינה או תמרים, ובל נשכח את הפרג והקינמון - שנחשבים למצרכי חובה בהכנה ובתיבול של המאפים האהובים.

קשה להשגה, "סקונס" (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
קשה להשגה, "סקונס"(צילום: דודו אזולאי)

בארץ מגישים את ה"סקונס" לרוב עם שמנת וריבה, וסביר מאוד שבמרבית המאפיות לא תמצאו אותו כלל. גם תפריטי הבוקר במסעדות ובבתי קפה דוחקים אותו לפינה, ולמעשה, יש סיכוי שתוכלו להשיג את המאפה האלמותי במקומות ספציפיים ביותר, ששם הוא גם יוגש בדיוק רב ובטעם משגע, כמו שהאנגלים אוהבים אותו.

 

דליקטסן

בבית הקפה-מעדנייה של קבוצת r2m, מגישים את ה"סקונס" לצד ריבה ושמנת. מחיר המנה הוא 14 שקלים, והיא זמינה בתפריט ארוחת הבוקר בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-7:30, וגם בבראנץ' שישי (17:00-8:00) ובבראנץ' שבת (13:00-8:00).

 

יהודה הלוי 79 תל אביב, 03-9681010‏, ראשון-חמישי 20:00-7:30, שישי 17:00-7:30, שבת 17:00-8:00, לא כשר

 

לחם טנא

במאפייה הכפרית עם החצר הפסטורלית שממוקמת בקיבוץ גשר הזיו שבצפון הרחוק, מציעים שני סוגים של "סקונס": אחד עם פירות יבשים ואחד עם שוקולד ואספרסו. מחיר שני המאפים הוא 11 שקלים.

- (צילום: יח"צ)
-(צילום: יח"צ)

קיבוץ גשר הזיו, 052-6639913‏, שני-שישי 15:30-7:00, לא כשר

 

הבסטה

במסעדת השף שבשוק הכרמל, מציעים בסופי השבוע בלבד מנות בוקר מושחתות המתכתבות עם אווירת השוק המשוחררת. בין כל השחיתויות הללו אפשר למצוא גם את מאפה ה"סקונס" של הקונדיטורית הכישרונית מיכל בוטון, שמוגש שם עם קרם פרש וריבת משמש (18 שקלים).

 

השומר 4 תל אביב, 03-5169234‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 24:00-8:30, שבת 11:00- 16:00, 24:00-18:00, לא כשר

 

קטי ועופרה

בבית הקפה הנוסטלגי, שחזר לתחייה בזכות שתי לקוחות קבועות שהתעקשו להחיות את זכרונות ילדותן מבית הקפה המקורי, מציעים שתי גרסאות של המאפה - גרסה מלוחה ומתוקה (22 שקלים ל-2 יחידות), שתיהן עשויות על פי המתכון המקורי של קטי ועופרה משנות השמונים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

כיכר בן גוריון 1 קרית טבעון, 04-9835522, ראשון-חמישי 21:30-9:00, שישי 15:30-8:30, כשר ללא תעודה

 

 (  )

"שעת התה" או כפי שנוהגים לכנות אותה גם - "ארוחה מנחה", היא מסורת בריטית שהמקבילה הישראלית שלה היא "ארוחת ארבע". התרבות האריסטוקרטית והאצולה האנגלית בתקופה הוויקטוריאנית הן אלו שהפכו את מנהג שתיית התה עם הכריכים הקטנים להוד ולפאר של התרבות האנגלית. בשיאה של האימפריה הבריטית, הארוחה הזו הייתה למנהג תרבותי בעל חשיבות רבה, שהתפשט עם הזמן למדינות נוספות בהן שלטה האימפריה.

אוכל אנגלי (צילום: יח
שעת תה ב"אמריקן קולוני"(צילום: יח"צ)
 

בבריטניה "שעת התה" מוגשת על שולחן נמוך, כשהמנות הקטנות מונחות על מגשים מהודרים, שלרוב מסודרים בכמה קומות. המגשים הללו מכילים כריכונים, מאפים כמו "סקונס", עוגות ועוגיות, פירות ועוגות ספוג. לצידן, מוגש גם תה בקנקנים מפונפנים עם חלב חם וסוכר בצד.

 

באטלר

בקוקטייל בר האינטימי Butler מקבוצת "מאנקי ביזנס" מציעים אינטרפטציה תל אביבית מלאת הומור למושג "שעת תה". הארוחה הזו מכונה כאן BUTLER TEA TIME והיא למעשה הארוחה של השעות השמחות. תוכלו להזמין אותה בכל יום בין השעות 21:00-19:00 והיא כוללת אויסטרים ב-18 שקלים, קוקטיילים ב-50% הנחה ואוכל מתפריט האוכל של הבר עליו תקבלו 20% הנחה.

 

העיצוב האלגנטי של המקום, בהשראת הברים שאפיינו את תחילת המאה הקודמת, ספרי קוקטיילים מתחילת המאה ה-20, חפצי חן, כלי הגשה שנרכשו מכל העולם וצוות דובר אנגלית יגרום לכם להרגיש כאילו צללתם לתוך המערה של הארנב מ"אליסה בארץ הפלאות" כשאתם בעצם בתוך העורק הראשי של לב תל אביב.

 

ברדיצ'בסקי 14 תל אביב, 03-7289213, לא כשר

 

אמריקן קולוני

במלון הבוטיק הזה, שהוא אחד המלונות היפים בירושלים, מגישים את ארוחת התה בפטיו ציורי שבחצר, החוסה בצִלם של עצי תות עתיקים. לצלילי ציוץ הציפורים ושכשוך המים שמגיעים מכיוון המזרקה המרכזית, תוכלו לנשנש כאן כריכונים, מאפים ופירות שיוגשו על מגש קומות מהודר לצד תה. כל ביס המוגש על המגש דומה יותר לתכשיט מאשר לדבר מאכל. ה-AFTERNOON TEA של אמריקן קולוני מוגש בראשון-שבת 18:00-15:00, מחירו 78 שקלים והוא לא ישאיר לכם שום סיכוי לארוחת ערב.

 

לואי ונסן 1 ירושלים, 02-6279777, לא כשר

 

וולדורף אסטוריה

במלון של רשת הילטון מציעים ארוחות תה מנחה מסורתיות שמתקיימת במסעדת “King’s Court” שבניצוחו של השף קונדיטור קלוד בן סימון. כאן באפשרותכם לבחור בין ארוחה בסגנון בריטי מסורתי לבין ארוחה בסגנון מזרח תיכונית. הגרסה הבריטית מורכבת מכריכי מלפפון וגבינה, סלמון מעושן וסלט ביצים קלאסי לצד סקונס, מאפים מתוקים ועוגות, והיא מוגשת בצורה אלגנטית בכלי פורצלן יוקרתיים ומלווה בסכין חמאה, מזלג מנה אחרונה וכפית תה העשויים כסף.

אוכל אנגלי (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הגרסה הים תיכונית של ארוחת המנחה כוללת מילפיי וקרם טחינה, פיתה מתוקה וחלווה, מגוון בקלאוות, עוגת הל ותבלינים וכוס קרם קפה, כרמל קינמון ופירורים פריכים. לצד המתוקים הללו מוגשים גם כריכי פיתה עם טונה אדומה צלויה וטורטיה עם קרם טחינה, חציל קלוי וביצה קשה לצד פירות יבשים.

 

הארוחה הזו מוגשת בראשון-חמישי 18:30-15:30 ומחירה 255 שקלים לזוג לארוחה בסגנון אנגלי ו- 225 שקלים לזוג לארוחה בסגנון ים תיכוני.

 

אגרון 26 ירושלים, 02-5423353, כשר

  

מלון וילה בראון

בטרסה הירוקה של מלון "וילה בראון" מתקיימת מדי יום בין השעות 19:00-17:00 שעת תה אנגלית מסורתית. כאן השף ישי שופן (בייעוצו של השף מאיר אדוני) בנה ארוחת "High Tea" תוך שילוב של מנות מסורתיות הנהוגות בשעת התה האנגלי הקלאסי עם טעמים מהמטבח הירושלמי.

אוכל אנגלי במסעדות בארץ (צילום: אסף פרנצ'וק)
(צילום: אסף פרנצ'וק)
 

לצד תה אנגלי מסורתי שמוגש לצד חלב חם תהנו כאן ממנות כמו סקונס, עוגה אנגלית, מרמלדות מקומיות משזיפים או חבושים, חומיות עם קרמל מלוח, תמרים ממולאים בשקדים מקורמלים וגבינה קשה, ריבות בעבודת יד מפירות עונתיים, מלבי ים עם טרטר פירות וצ'יפס קוקוס ובריוש אוורירי שמכינים במקום. בגזרת המלוחים מציעים סלמון מעושן עם צלפים, כריכונים עם ביצים בסגנון רוסי במילוי קציפת חלמונים ועוד. מחיר הארוחה 120 שקלים לסועד.

 

הנביאים 54 ירושלים, 02-5011555, כשר

 

 (  )

פיש אנד צ'יפס היא המנה הבריטית מהמוכרות ביותר בעולם ואין זה סתם כי זוהי כנראה מנת הרחוב האולטימטיבית. מקורה בבריטניה של המאה ה-19, שם פיש אנד צ'יפס היה מאכל אידיאלי עבור הפועלים שחיפשו אוכל מהיר זול ומשביע, מבלי להיות מוטרדים מכך שהיא מוגשת בתוך נייר עיתון.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במקור המנה הזו עשויה מדג קוד, אך בארץ אפשר למצוא אותה גם מדגים אחרים. כיום חווה הפיש אנד צ'יפס עידן של תחייה ואפשר לפגוש את המנה הזו בבתי קפה, במסעדות שף, בחנויות דגים ובמזללות שמגישות אך ורק אותה.

 

בתוך השפע הזה יש גם כמה מצטיינות במיוחד, בין אם בגלל שהן עשויות מדג איכותי ומטוגנות כהלכה ובין אם הודות לבלילה שבתוכה הן נעטפות מכיוון שהיא הכי נאמנה למקור הבריטי. בחרנו מספר מצומצם של מנות פיש אנד צ'יפס מהמצטיינות במיוחד, שלמי מכם שיצא לו לאכול את המנה בבריטניה, יזכירו נשכחות.

 

בר דגים

ברשת ברי הדגים מציעים הפיש & צ'יפס הקלאסי (49 שקלים) ויש גם פיש אנד צ'יפס ספרדי הנקרא פריטו מיסטו (49 שקלים), מנה שבה מטוגנים דגים קטנים בשלמותם. בנוסף, מציעים ב"בר דגים" גם פיש אנד צ'יפס ישראלי טהור שנקרא "ברבוניות & צ'יפס" (59 שקלים).

 

בכל סניפי הרשת

 

LUNYO

הפיש אנד צ'יפס שמגישים בחנות-מזללת דגים, היא ההתמכרות הבאה שלכם. מדובר על אצבעות דג דרום אפריקאי במשקל 180 גרם שנטבלות בבלילת טמפורה עבה.

אוכל אנגלי (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הדגים עוברים טיגון עמוק ומוגשים לצד הר של צ'יפס דק ורוטב טרטר מיוחד. מחיר המנה 48 שקלים והיא מוגשת על מגש נירוסטה.

 

המעלית 2 קדימה, 09-7778644, ראשון-חמישי 21:00-9:00, לא כשר

 

הלנה בנמל

במסעדת השף של עמוס שיאון מגישים מנת ספיישל קיצית של פיש אנד צ'יפס בסגנון הודי.

אוכל אנגלי במסעדות בארץ (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)
מדובר על טונה אלבקור מקומית במשקל 200 גרם שעוברת טבילה בתוך בלילת פאקורה הודית מקמח חומוס. לאחר הטיגון הדג מוגש לצד שעועית ירוקה ותפוח אדמה, איולי זעפרן ופרוסת ליים (98 שקלים).

 

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00 לא כשר

 

Joseph 'N' Sons

בדיל פיש&צ׳יפס של ארז אנג׳ל מציעים בירה אנגלית ומנה מדג קוד כשר או מקט פיש (69-39 שקלים). את הדג טובלים בבלילת בירה אותה מכינים מקמח רגיל, קמח אורז וכמה מרכיבים נוספים. יש במקום גם אפשרות להזמין רק חצאי מנות שמוגשים בתוך קונוס (25 שקלים).

 

מלכי ישראל 10 תל אביב, ראשון-רביעי, שבת 23:30-11:30, חמישי 1:00-11:30, שישי 11:30- 22:00, לא כשר

 

הולנד צ'יפס

"הולנד צ'יפס" היא פיש אנד צ׳יפס ששייכת לזוג עולים מהולנד, סטיבן ואיזבל ריאוול אז תאמינו לנו, הם יודעים איך להכין דגים (וגם צ'יפס). כאן מגישים עסקיות של פיש אנד צ׳יפס (45 שקלים כולל שתייה קלה או 47 שקלים כולל בירת הייניקן) ומבחר סוגים של צ'יפס.

אוכל אנגלי (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

גולת הכותרת כאן הם הרטבים המיוחדים שמכינים במקום ושמשדרגים את הכול, בהם רוטב בוטנים עם קארי.

 

רוגוזין 72 אשדוד, 050-8086303, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני גולן
לכבוד הנסיך וויליאם: איפה יש בארץ אוכל אנגלי?
צילום: דני גולן
מומלצים