שתף קטע נבחר

סוריה: 70 הרוגים באזור דרעא, רבבות הפכו לפליטים

רוסיה הודיעה כי צבא אסד בסיוע אווירי שלה "בלם מתקפה של המורדים" בדרום-מערב סוריה, לא רחוק מגבול הגולן. יותר מ-12 אלף בני אדם נאלצו לברוח מבתיהם ביומיים הראשונים של המבצע של הצבא הסורי באזור

 

 

צבא אסד בסיוע חיל האוויר הרוסי הרגו כ-70 מורדים בדרום-מערב סוריה. כך דיווחו הבוקר (יום ב') סוכנויות הידיעות ברוסיה, אשר ציטטו את משרד ההגנה הרוסי. על פי ההודעה, צבא סוריה בסיוע רוסיה "בלם מתקפה שביצעו המורדים ב'אזור הבטוח'".

 

סוריה דרעא משבר הומניטארי הפצצות פליטים (צילום: רויטרס)
יותר מ-12 אלף פליטים תוך 48 שעות. ילדים שנמלטו מאזור דרעא(צילום: רויטרס)

סוריה דרעא משבר הומניטארי הפצצות פליטים (צילום: רויטרס)
כ-70 הרוגים בתקיפה רוסית. פליטים באזור דרעא(צילום: רויטרס)

אתמול דיווחו גורמי אופוזיציה סוריים כי מטוסי קרב רוסיים תקפו בלילה לפחות 20 פעם את העיירה בוסרה אל-חריר בדרום סוריה, מזרחית לעיר דרעא - לא רחוק מגבול רמת הגולן. נוכח ההודעה של משרד ההגנה, מדובר בתקיפה רוסית ראשונה באזור מאז הסכם "האזורים הבטוחים". אזרחים סורים דיווחו גם על מטוסי קרב, רוסיים להערכתם, שטסו מעל העיר דרעא עצמה.

 

לפני כמה ימים פתח צבא אסד במבצע צבאי בדרום-מערב סוריה. המרכז הסורי המפקח על זכויות האדם מסר כי תוך 48 שעות מתחילת המבצע, כ-12,500 בני אדם נאלצו לברוח מבתיהם והפכו לפליטים.

סוריה דרעא משבר הומניטארי הפצצות פליטים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

סוריה דרעא משבר הומניטארי הפצצות פליטים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

סוריה דרעא משבר הומניטארי הפצצות פליטים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ארצות הברית הודיעה אתמול לקבוצות המורדים בסוריה שבהן היא תומכת שלא יצפו לסיוע צבאי מצידה בלחימה באזור גבול ישראל וירדן מול צבא אסד והצבא הרוסי שתומך בו. בהודעה ששלחה וושינגטון למפקדים ב"צבא סוריה החופשי" נכתב: "אתם לא צריכים לבסס את החלטותיכם על הנחה או ציפייה שנתערב צבאית".

 

ארה"ב כבר הזהירה את נשיא סוריה בשאר אסד וכן את רוסיה מפני הפרה של ההסכם על "האזורים הבטוחים", שעליו הסכימו הצדדים בשנה שעברה. הממשל האמריקני הזהיר כי להפרה שכזו יהיו "השלכות חמורות, והיא תיענה בצעדים תקיפים".

 

האזהרה התקיפה יצרה בקרב המורדים ציפיות להתערבות צבאית אפשרית של ארה"ב בעקבות ההפגזות נגדם בימים האחרונים. "לא אכפת לנו אם רוסיה מפציצה מהאוויר. אנחנו על הקרקע ואנחנו איתנים", אמר אבו איהאם, מפקד שטח בארגון המורדים "אחראר א-שאם".

הריסות בדרעא. ארכיון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הריסות בדרעא. ארכיון(צילום: רויטרס)

תקיפה אווירית בדרעא. ארכיון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תקיפה אווירית בדרעא. ארכיון(צילום: רויטרס)

"האזורים הבטוחים" שהוגדרו בשנה שעברה ()
"האזורים הבטוחים" שהוגדרו בשנה שעברה

לפני חתימת ההסכם בקיץ בשנה שעברה הבהיר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הוא מתנגד להסכם הפסקת אש בדרום סוריה. נתניהו טען בפני כתבים כי ההסכם, שאמור להרחיק את איראן מגבול ישראל למרחק של כ-20 ק"מ, ינציח למעשה את נוכחות איראן בסוריה. הוא הוסיף כי הסוגיה עלתה בפגישתו עם נשיא צרפת עמנואל מקרון. גורמים מדיניים אמרו כי "איראן מעוניינת לשלוח כוחות צבאיים ולהקים בסיסים ימיים ואוויריים בסוריה, והדבר עלול לשנות את תמונת המצב באזור".

 

בחודש שעבר דווח כי רוסיה וישראל סיכמו על נסיגת הכוחות האיראניים ואנשי חיזבאללה מדרום סוריה. ארגון זכויות האדם הסורי מסר כי הכוחות האיראניים ולוחמי חיזבאללה נערכים לנסיגה מדרום סוריה. על פי הדיווח של המרכז הסורי המפקח על זכויות האדם, שמושבו בלונדון, יועצים איראנים וכן לוחמי חיזבאללה יעזבו את המחוזות דרעא וקוניטרה הסמוכים לגבול עם ישראל.

 

ב"קומרסנט" הרוסי דווח כי שר הביטחון אביגדור ליברמן ומקבילו הרוסי סרגיי שויגו סיכמו שהכוחות האיראניים וחיזבאללה ייסוגו בתמורה לכך שישראל לא תתערב בכניסת כוחות אסד לאזור לצורכי לחימה במורדים. בסוריה ובישראל הכחישו את הדיווחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פליטים באזור דרעא
צילום: רויטרס
מומלצים