שתף קטע נבחר

הורשע ההאקר מאשקלון ש"שיגע" את ארה"ב: "עשיתי את זה משעמום"

ההאקר, ששמו אסור לפרסום בשל היותו קטין בעת ביצוע העבירות, איים על כ-2,000 מוסדות, התריע על פצצות במטוסים וסחט אנשים, וכל זאת מביתו באשקלון. "אני מצטער", אמר בחקירתו. "אני אוהב לראות אנשים בפאניקה". הוא מואשם גם בשורת עבירות בארה"ב, בהן פשעי שנאה

 

 

 

בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע הבוקר (יום ה') את ההאקר מאשקלון שהטיל אימה על מוסדות בארצות הברית ועל חברות מטוסים מביתו באשקלון. לאחר שהוחלט כי הוא כשיר לעמוד לדין, הוא הורשע בין השאר בסחיטה באיומים (עבירות מרובות), מסירת הודעות כוזבות ועוד. בשלב זה הורשע ההאקר בעבירות שביצע בעת שהיה בגיר. לגבי המעשים שביצע לכאורה בעת היותו קטין הוא טרם הורשע, והוא יישלח לתסקיר מבחן שאחריו יוחלט לגבי העבירות הללו. הכרעת הדין של השופט צבי גורפינקל ניתנה בדלתיים סגורות, מכיוון שההאקר היה עדיין קטין בעת שביצע את העבירות ולכן גם שמו נאסר לפרסום.

 

"עשיתי את זה משעמום. אני מבין שזה לא היה משחק. אני מצטער", אמר במהלך חקירתו. בחקירה אחרת הסביר: "אני אוהב לראות אנשים מתרוצצים בפאניקה". את ההאקר מייצגים עורכי הדין יורם שפטל ומאיר זיו.

אביו של ההאקר אמר בבית המשפט היום: "כש-FBI יבדוק מי היו הלקוחות שלו, הוא יהיה מופתע. זה שקבעו שהוא כשיר לעמוד לדין זה שקר וקונספירציה מול חסר ישע. אנחנו מגדלים את הילד הזה 18 שנה, הוא לא מבחין בין טוב ורע. כושר השיפוט שלו איום ונורא. יש כאן קונספירציה".

האקר מאשקלון בהכרעת הדין (צילום: יריב כץ )
ההאקר מאשקלון בבית המשפט, היום(צילום: יריב כץ )


האקר מאשקלון בהכרעת הדין (צילום: יריב כץ )
ההאקר בבית המשפט. מואשם בשלוש עבירות של פשעי שנאה בארה"ב(צילום: יריב כץ )

הסניגור של ההאקר, עורך הדין מאיר זיו, אמר היום: "אי אפשר להתעלם בכל המכלול של המשפט הזה מהלחץ האמריקני. הם מצפים להרשעה ולעונש המירבי או להסגרה לארה"ב. זה שהוא נשפט בארץ, זה מנע את ההסגרה לארה"ב. פסילה גורפת של כל חוות הדעת של ההגנה וקבלת כל עבודת התביעה משדרת פה איזה אות מסוים, העננה האמריקאית רובצת פה ודי השפיעה על כל העניין".

 

עו"ד יורם שפטל, סניגור נוסף של ההאקר: "אדם שהוא חולה נפש והמחלה מונעת ממנו להבחין בין טוב לרע וזה ממש סטטי, בלתי משתנה, אכן יהיה פטור תמיד מאחריות פלילית למעשיו. החזרה הכפייתית החוזרת ונשנית, 2,600 פעמים אותן שיחות טלפון - היא ההוכחה המוחלטת לאוטיזם מצד אחד, ולחוסר שליטה כפייתי כתוצאה ממנו מצד שני, דבר שפותר אותו מאחריות פלילית". 

 

השופט גורפינקל ציין בהכרעת הדין היום: "הנאשם שינה את גרסאותיו על פי צרכיו. הוא מבין היטב את המשמעות במעשיו. הוא מבין את משמעות הדברים ומשנה גרסאותיו בהתאם לקו ההגנה המתאים לו".

 

עורך הדין יוני חדד, ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה: "הייתה מחלוקת בין הצדדים בנוגע לכשירות הנאשם לעמוד לדין ואחריותו למעשיו. בית המשפט קיבל את עמדתנו וקבע כי הנאשם כשיר לעמוד לדין ואחראי למעשיו. בית המשפט הרשיע את הנאשם בעבירות שביצע כבגיר ובנוגע לעבירות שביצע כקטין קבע בית המשפט כי הנאשם ביצע את המעשים ושלח אותו לתסקיר. הנאשם ביצע אלפי שיחות איומים לחברות תעופה, לשדות תעופה, לתחנות משטרה, לבתי ספר ולמוסדות שונים. איים שמוטמנים מטעני חבלה במטוסים ובבתי ספר, במקומות הומי אדם נוספים. כתוצאה מהאיומים האלה מטוסים נחתו בשדות תעופה שונים משדות התעופה של היעד, פונו בתי ספר, הוזעקו כוחות חירום רבים. למעשה הוא יצר בהלה, הטיל אימה על אנשים רבים ושיבש את חייהם".

 

הסיט את המטוס מהמסלול

באפריל 2017 הואשם הצעיר, שהיה אז בן 18, בשורת עבירות של סחיטה באיומים - לאחר ששיגר איומי שווא על פצצות במטוסים ועל פיגועים שכביכול מתוכננים במוסדות יהודיים בארה"ב. בכתב האישום, שהוגש בבית משפט המחוזי בתל אביב, צוין כי הוא איים על כ-2,000 מוסדות. עבירות נוספות שיוחסו לו הן פרסום ידיעות כוזבות הגורמות פחד ובהלה, עבירות מחשב והלבנת הון שאותן ביצע במשך כשנתיים. באישומים נוספים מיוחסות לו עבירות של נשיאת נשק, תקיפת שוטר, תיווך לסחר בסמים, מתן אמצעים לביצוע פשע, וכן פרסום והחזקת חומרי תועבה פדופיליים.

 

הצעיר ביצע את האיומים מביתו, כשהוא מסתיר את זהותו בדרך מתוחכמת, באמצעות מחשב. כך למשל הואשם באיום על הטמנת פצצה במטוס אל-על שעשה את דרכו לישראל. כתוצאה מכך הוקפצו מטוסי קרב צרפתים ושווייצריים כדי ללוות ולפקח על המטוס, כך שאם תהיינה אינדיקציות לריסוק המטוס מעל אדמת שווייץ, הוא ייורט מבעוד מועד. במקרה אחר איים הנאשם על שדה תעופה בקנדה, וכתוצאה מאיומיו הוסט מטוס נוסעים לשדה תעופה אחר, והנוסעים פונו מהמטוס באמצעות מגלשות. באירוע נפצעו שישה נוסעים.

 

הוריו של ההאקר בבית המשפט. טוענים שהוא סבל ממחלות (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הוריו של ההאקר בבית המשפט. טוענים שהוא סבל ממחלות(צילום: עידו ארז)
 

במקרה אחר איים על מטוס ששימש את קבוצת הבוסטון סלטיקס מה-NBA, שהייתה בדרכה למשחק, דבר שהוביל לעריכת סריקות במטוס. כדורסלן הסלטיקס ג'יי קראודר צייץ אחרי אותו מקרה: "אף פעם לא הייתי חלק מדבר כזה". ההאקר אף התקשר ואיים על משטרת ניו ג'רזי שהוא חמוש, מחזיק שלושה ילדים כבני ערובה ובכוונתו לירות בראשם ובשוטרים שיגיעו למקום.

 

בכתב האישום מתואר איך הוא ניסה לסחוט כספים באיומים מארנסטו לופז, סנאטור של מדינת דלוואר בארה"ב. זאת על רקע הודעת גינוי פומבית שפרסם לופז כנגד מעשים קודמים שביצע הנאשם. בנוסף, הוא התקשר והטריד כמה פעמים את ג'ורג' ליטל, בכיר לשעבר במשרד ההגנה של ארה"ב, בין היתר כשאמר לו שיחטוף את ילדיו ויהרוג אותם. כמו כן הוא שיגר איומים לנמלי תעופה, חברות תעופה, בתי ספר, מוסדות יהודיים, תחנות משטרה וכן כלפי כמה אנשים.

 

"הוא נער מסכן, לא פושע"

אביו של ההאקר סיפר בעבר בבית המשפט על מצבו הבריאותי המורכב של בנו ועל מחלות שפגעו בו בעבר, וטען כי הוא אינו כשיר לעמוד לדין: "אין כאן מניע של שנאה או בצע כסף. המדינה תגיד - מניעים של פושע, אבל זה שקר אחד גדול. הוא נער מסכן, לא פושע. צריך להבין את הבעיה המיוחדת שלו".

 

הצעיר הוא בעל אזרחות כפולה, אמריקנית וישראלית. חודש לפני הגשת האישום הגיעו שוטרי יחידת הסייבר של משטרת ישראל לדירתו ועצרו אותו, לאחר חקירה שביצעו בשיתוף פעולה עם ה-FBI. הצעיר מסובך גם בארצות הברית: משרד המשפטים האמריקני הודיע במרץ 2018 על שורת אישומים חמורים נגדו לאחר שהיה אחראי לאיומי שווא לבצע פיגועים במוסדות יהודיים בארה"ב ובעולם. הוא נאשם בין היתר בשלוש עבירות של פשע שנאה ובעבירות נוספות שהעונש עליהן מוערך בעשרות שנות מאסר.

 

דינה של כל עבירת פשע שנאה - עונש מרבי של 20 שנות מאסר. דינו של איום על פצצות - 10 שנות מאסר. דינן של עבירות האיומים בין מדינות, הונאה ומעקב ברשת - חמש שנים לכל עבירה. בנוסף, הוא גם עלול להידרש לשלם פיצויים. החקירה שהחלה בארצות הברית לפני כשנתיים הובילה להגשת תלונות פליליות נגד הצעיר הישראלי ב-21 באפריל 2017 במדינות פלורידה וג'ורג'יה ובבירה וושינגטון - ובסופו של דבר למעצרו בישראל.

 

את האישום הגישה מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה באמצעות עורך הדין יוני חדד. בין האמריקנים למשרד המשפטים הישראלי התקיימו מגעים ביחס לאפשרות שההאקר יוסגר לארצות הברית, אך פרקליט המדינה שי ניצן החליט בזמנו שלא להסגירו בגלל שמירב הזיקות בתיק קושרות אותו לישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
ההאקר היום בבית המשפט
צילום: יריב כץ
מומלצים