שתף קטע נבחר
עיבוד מחשב: מיכל וולבה

התחזית: רונאלדו ומסי יעופו בשמינית

אחרי ששלב הבתים הסתיים, נדב יעקבי מנתח את כל משחקי שלב הנוקאאוט במונדיאל 2018 ומספק את ההימורים שלו: הכוכבים הגדולים לא ימשיכו לרבע הגמר, ספרד וברזיל יטיילו ומה יקרה במפגש המסקרן בין קולומביה לאנגליה?

 

זהו, שלב הבתים במונדיאל 2018 הסתיים. אלופת העולם גרמניה הודחה במפתיע אבל כל יתר הפייבוריטיות הצליחו להעפיל לשמינית הגמר. רגע לפני שהאקשן ברוסיה מתחדש במלוא העוצמה, נדב יעקבי סיפק את התחזית שלו להמשך עם שמונה הנבחרות שיעפילו לרבע.

 


 

 

צרפת – ארגנטינה (שבת, 17:00, קאזאן)

המשחק הראשון בשמינית הגמר הוא גם הגדול ביותר, בין שתי אלופות עולם לשעבר ושתיים שהוזכרו בתחילת הדרך כמועמדות בכירות לזכייה בגביע. צריך לומר - לא צרפת ולא ארגנטינה הרשימו בשלב הבתים. אבל כרגע זה ממש לא משנה.

 

ארגנטינה העפילה לשמינית בעור שינייה, עם שער ניצחון של מרקוס רוחו בדקה ה-86 ואחרי שאיסלנד לא ניצלה את ההזדמנות לתפוס את המקום השני מול הרכב משני של קרואטיה. מה שעברה ארגנטינה בשבועיים הראשונים של המונדיאל יכול להרוס אותה לחלוטין - אבל גם לבנות אותה ואת המיתוס שלה.

 

לאו מסי חוגג (צילום: עוז מועלם)
מסי. עלה בקושי(צילום: עוז מועלם)

 

הדרך לגביע אינפו ()

התבוסה 3:0 לקרואטיה חשפה נבחרת שמתקשה להתמודד מול יריבה אירופאית חזקה, טכנית ומתוחכמת. ועל הנייר צרפת לא פחות טובה מקרואטיה. גם מול ניגריה ארגנטינה לא הציגה כדורגל גדול, יש לה עדיין הרבה מאוד בעיות ובעיקר – אין לה מאמן. חורחה סמפאולי מתפקד כרגע על תקן של פקיד. לאו מסי הוא זה שמחליט על החילופים (בעצה אחת עם חאבייר מסצ'ראנו), וכנראה גם על ההרכב, וסמפאולי רק מהנהן ומבצע.

 

זה לא מצב נורמלי. מסי צריך להתרכז בלשחק. השער הנפלא שכבש מול ניגריה אמור לשחרר אותו, אבל הצרפתים יקשו עליו את החיים וכנראה שאנגלו קאנטה הוא זה שלא יעזוב אותו לשנייה אחת. אם מסי ינוטרל, הסיכוי של ארגנטינה להמשיך הלאה אפסי. צרפת עד עתה משייטת בלי להרשים, אבל עכשיו זה המאני טיים. שחקנים כמו פול פוגבה ואנטואן גריזמן יודעים שזה עכשיו או לעולם לא. מול ההגנה הרעועה וחסרת הביטחון של ארגנטינה גריזמן עשוי לפרוח.

 

אמבאפה וגריזמן חוגגים (צילום: גטי אימג'ס)
ההתקפה של צרפת תחגוג מול ארגנטינה? אמבאפה וגריזמן(צילום: גטי אימג'ס)

 

ההערכה שלי: צרפת תנצח.

 

אורוגוואי – פורטוגל (שבת, 21:00, סוצ'י)

כל העולם דיבר על כריסטיאנו רונאלדו אחרי השלושער שכבש במשחק הפתיחה של פורטוגל מול ספרד, שהסתיים ב-3:3 משוגע. אז רונאלדו הוא יחיד בדורו, על כך אין כל ויכוח. אבל נבחרת פורטוגל, כנבחרת, הייתה רחוקה מלהרשים. כשרונאלדו תפס משחק בינוני מול איראן, פורטוגל כמעט הפסידה והייתה קרובה ללכת הביתה כבר בסיבוב הראשון.

 

אורוגוואי היא הרבה יותר "קבוצה" מאשר פורטוגל. גם לה יש שני כוכבי על, לואיס סוארס ואדינסון קבאני, אבל היא לא תלויה בהם כפי שפורטוגל תלויה ברונאלדו. וזו הנקודה המרכזית. 

 

וויליאם נבחרת פורטוגל ואהיד אמירי נבחרת איראן (צילום: gettyimages)
פורטוגל תלויה בשחקן אחד בלבד. רונאלדו (צילום: gettyimages)

 

התחושה היא שאורוגוואי היא נבחרת יותר חזקה מנטלית, יותר מחוברת ועם הגנה טובה יותר. היא היחידה מבין 32 הנבחרות שלא ספגה שער. חוסה מריה חימנס שהיה פצוע לא שיחק בניצחון 0:3 על רוסיה, אבל חסרונו לא הורגש מאחר שקואטס נכנס היטב לנעליו לצידו של דייגו גודין. חימנס צפוי לחזור למשחק מול פורטוגל, אבל גם אם לא, אף אחד במחנה האורוגוואי לא מודאג מכך.

 

בעוד שפורטוגל החלה את המונדיאל בעוצמה ובשני המשחקים הבאים הלכה ונחלשה, גרף ההתקדמות של אורוגוואי בדיוק הפוך. אחרי ניצחונות לא משכנעים נגד מצרים, לה סלסטה העלתה הילוך מול הנבחרת המארחת והתפוצצה עליה עם שלישייה. השער הכי חשוב היה של קבאני בדקה ה-90. החלוץ של פריז סן ז'רמן נראה מתוסכל מהעובדה שלא הצליח להבקיע במונדיאל – והשער הזה שיחרר אותו לקראת ההמשך.

 

סוארס חוגג (צילום: רויטרס)
סוארס. החברים שלו יקשו על רונאלדו(צילום: רויטרס)

 

ההערכה שלי: אורוגוואי תנצח.

 

ספרד – רוסיה (יום ראשון, 17:00, לוז'ניקי מוסקבה)

הרוסים היו באופוריה אחרי שני המשחקים הראשונים בהם כבשו לא פחות משמונה שערים. מנבחרת שהאוהדים שלה היו משוכנעים שהיא עומדת להתבזות דווקא כשהיא מארחת את הטורניר, היא הפכה לאהובת הקהל. המאמן סטניסלב צ'רצ'סוב, שברוסיה נהגו להתלוצץ על חשבונו ועל חשבון השפם שלו, הפך לפתע לגיבור לאומי. מה שכולם שכחו זה שהניצחונות המרשימים היו על סעודיה ומצרים החלשות.

 

כשהגיע המשחק מול אורוגוואי, נבחרת ברמה אחרת, רוסיה נחתה אל קרקע המציאות. התבוסה 3:0 הבהירה לכולם שרוסיה לא הפכה פתאום לנבחרת על, ושהיא עדיין די בינונית.

 

ארטיום דזיובה ורומן זובנין (צילום: AP)
רוסיה הייתה גיבורה על סעודיה ומצרים(צילום: AP)

 

על הנייר לרוסיה אין הרבה סיכוי מול ספרד, למרות שלה רוחה לא מציגה כדורגל מדהים ויש לה הרבה בעיות בהגנה. מצד שני המארחת תקבל תמיכה אדירה מהקהל בלוז'ניקי הענק והשחקנים שלה יעלו למגרש בלי הרבה לחץ. הרי אף אחד לא באמת מצפה מהם להדיח את אלופת העולם מ-2010, ואחת הפייבוריטיות הגדולות במונדיאל הנוכחי. לספרד, כאמור, יש לא מעט בעיות. היא ספגה עד עתה יותר מדי שערים טפשיים, אם בשל חולשתו המפתיעה של דויד דה חאה (שעלול לאבד את מקומו בהרכב) או בשל חוסר התיאום של צמד הבלמים המנוסים, סרחיו ראמוס וג'רארד פיקה.

 

גם ההתקפה רחוקה מלהיות מושלמת. דייגו קוסטה כבש אמנם שלושה שערים, אבל הוא רחוק מלהיות היורש של דויד וייה או פרננדו טורס. פרננדו היירו, מאמן החירום שמונה אחרי פיטוריו המפתיעים של ז'ולן לופטגי, הוא לא מאמן לרמות האלה ולעיתים נראה חסר אונים ואובד עצות על הספסל. בהמשך הדרך זה יכול להיות קריטי. מול רוסיה יש לו שחקנים מספיק טובים ומנוסים שיצליחו להסתדר בעצמם.

 

דני קרבחאל נבחרת ספרד חכים זיאש נבחרת מרוקו (צילום: AFP)
היירו. לא קשור לרמות האלה(צילום: AFP)

 

ההערכה שלי: ספרד תנצח.

 

קרואטיה – דנמרק (יום ראשון, 21:00, ניז'ני נובגורוד)

אם נתייחס ליכולת של שתי הנבחרות בשלב הבתים, אין פה בכלל שאלה. קרואטיה הייתה עד כה הנבחרת המרשימה ביותר מבין כל ה-32 בעוד שדנמרק היא כנראה הנבחרת המאכזבת ביותר מבין ה-16 שהעפילו לשמינית הגמר.

 

תוסיפו לכך את העובדה שכמעט כל שחקני ההרכב הפותח של קרואטיה קיבלו מנוחה במשחק מול איסלנד. מבין ה-11 הקבועים רק לוקה מודריץ' ואיבן פרישיץ' פתחו, וגם הם הוחלפו בשלב מוקדם.

 

לוקה מודריץ' חוגג (צילום: AP)
לוקה מודריץ'. הכי טוב במונדיאל(צילום: AP)

 

חוץ מכריסטיאן אריקסן בחלק הקדמי וקספר שמייכל בשער, אין לדנמרק הרבה מה להציע. זו נבחרת שלא מזכירה בכלום את נבחרות העבר האדירות של המדינה הקטנה, כמו זו שהפתיעה ביורו 1984 ובמונדיאל 1986 או זו שזכתה ביורו ב-1992.

 

20 שנה עברו מאז המונדיאל הראשון של קרואטיה, זה שבו היא הדהימה את העולם והגיעה עד חצי הגמר עם שחקנים כמו דאבור שוקר וזבונימיר בובאן. ובכן, הנבחרת הנוכחית איכותית יותר ממודל 98'. זה עדיין לא אומר שקרואטיה בדרך לגמר, אבל הפוטנציאל קיים. מודריץ' הוא נכון לעכשיו השחקן המצטיין בטורניר, אבל הוא ממש לא לבד. קרואטיה חזקה בכל חלקי המגרש, היא משחקת עם המון ביטחון – ויש לה גם מחליפים ברמה גבוהה, כפי שהוכח בניצחון על איסלנד.

 

אריקסן (צילום: רויטרס)
הכלי היחיד של דנמרק. אריקסן(צילום: רויטרס)

 

מבין שמונת משחקי שמינית הגמר זה כנראה המשחק שבו הפער בין הנבחרות הוא הגדול ביותר. אם דנמרק תנצח זו תהיה הפתעה עצומה. כנראה שזה לא יקרה.

 

ההערכה שלי: קרואטיה תנצח.

 

ברזיל – מקסיקו (יום שני, 17:00, סמארה)

מקסיקו מעולם לא ניצחה את ברזיל במסגרת המונדיאל. יותר מזה, בארבעה מפגשי העבר בין הנבחרות מקסיקו אפילו לא כבשה מול הסלסאו. למאזן ההיסטורי תהיה השפעה על המפגש הזה.

 

ברזיל, זה ברור, היא הפייבוריטית. מקסיקו אמנם פתחה את המונדיאל בסערה ונתנה קונצרט אמיתי בניצחון על גרמניה. אבל התבוסה 3:0 לשבדיה הוכיחה שהנבחרת הזאת עדיין סובלת מבעיות מנטליות. כשהיא מוליכה והקהל המדהים שלה דוחף בכל הכוח, מקסיקו נראית נהדר. כאשר היא נקלעת לפיגור, היא מאבדת כיוון.

 

קוטיניו בועט (צילום: AFP)
עם כל הכבוד לניימאר, קוטיניו הוא המנהיג של ברזיל עד עכשיו(צילום: AFP)

 

המסקנה: מקסיקו צריכה להבקיע ראשונה אם היא רוצה לעבור את מחסום שמינית הגמר. במקסיקו קוראים לזה "אל קינטו פרטידו", כלומר – המשחק החמישי. אחרי שש הדחות רצופות במשחק הרביעי של המונדיאל הנבחרת רוצה להגיע למשחק החמישי, לרבע הגמר. ברזיל נראתה טוב בחלקים מסוימים של שלושת המשחקים שלה, אבל באף אחד מהם לא הצליחה לייצר דומיננטיות לאורך זמן. ניימאר עדיין לא מצא את האיזון בין כדרורים מרהיבים להשתלבות במשחק הקבוצתי, בזמן שפיליפה קוטיניו עשה זאת באופן מרשים.

 

אז אולי זו לא ברזיל הטובה ביותר שראינו, אבל היא עדיין טובה וחזקה יותר ממקסיקו, שתצטרך גם להתגבר על רגשי הנחיתות. כי אין מה לעשות, המקסיקנים מפחדים מהשם הגדול הזה, ברזיל, חמש פעמים אלופת העולם. כדי להדהים ולנצח הם יצטרכו להתגבר על הפחד הזה, ולהבקיע ראשונים. קל להגיד, קשה מאוד לבצע.

 

ארווינג לוסאנו (צילום: AP)
לוסאנו. יבקיע נגד ברזיל?(צילום: AP)

 

ההערכה שלי: ברזיל תנצח.

 

בלגיה – יפן (יום שני, 21:00, רוסטוב)

יפן עשתה את שלה בעצם ההעפלה לשמינית הגמר, גם אם זה קרה בזכות העובדה שקיבלה פחות כרטיסים צהובים. כן, מסתבר שיש דבר כזה. הנציגה היחידה של אסיה שהעפילה לסיבוב השני שיחקה עם המון עוצמות וביטחון מול קולומביה וסנגל. במשחק מול האפריקנים יפן ידעה לחזור פעמיים מפיגור, וזה לא דבר של מה בכך.

 

ועדיין, בלגיה היא סיפור אחר לחלוטין. כשקווין דה בריינה ואדן הזאר משתלטים על מרכז המגרש ורומלו לוקאקו דורס כל מה שזז בהתקפה, קשה מאוד לעצור את הנבחרת הזאת.

 

אדן הזאר וקווין דה בריינה (צילום: getty images)
עם שחקנים כאלה, לבלגיה אין מה לדאוג. דה בריינה והזאר(צילום: getty images)

 

בלגיה הפציצה שמונה שערים נגד פנמה ותוניסיה החלשות, מה שאולי קצת מטעה לגבי היכולות ההתקפיות שלה. זה ברור שבלגיה עולה על יפן כמעט בכל פרמטר. דבר אחד בטוח: יפן תילחם כמו שהיא יודעת, לא תוותר על אף כדור ומבחינה פיזית היא לא נופלת מבלגיה. אולם בסופו של דבר המשחקים הללו מוכרעים בדרך כלל בזכות השחקנים המבריקים, אלה שמסוגלים לייצר יש מאין.

 

ההערכה שלי: בלגיה תנצח.

 

שבדיה – שוייץ (יום שלישי, 17:00, סנט פטרסבורג)

מבין שמונת משחקי שמינית הגמר זהו ללא ספק האפרורי מכולם. מדובר בשתי נבחרות חזקות, מאומנות, אבל מאוד לא סקסיות. מה שכן, אחת מהן תהיה ברבע הגמר.

 

שבדיה הוכיחה את עוצמתה דווקא במשחקה האחרון, הניצחון 0:3 על מקסיקו. היא לא הבריקה אבל הפגינה נחישות וניצלה טעויות בהגנת היריבה. לשווייץ יש הגנה לא רעה, אבל היא תחסר שניים משחקניה הבכירים, הקפטן סטפן ליכשטיינר והבלם פביאן שאר, שצברו שני כרטיסים צהובים. וזה עשוי להיות משמעותי.

 

אנדראס גראנקוויסט  (צילום: גטי אימג'ס)
שבדיה חוגגת. מי צריך את זת זלאטן?(צילום: גטי אימג'ס)

 

אצל שווייץ הבעיה של ג'רדאן שאקירי היא שאצלו זה יום עסל ויום בסל. אף פעם אי אפשר לדעת על איזה צד הוא יתעורר. נגד סרביה הוא היה נפלא וכבש שער ניצחון מדהים. נגד קוסטה ריקה הוא היה מפוזר ולגמרי לא במשחק. אם שווייץ רוצה להעפיל לרבע הגמר היא חייבת את שאקירי חד ומפוקס. אם זה לא יקרה, כנראה שהיא תסיים את הסיפור שלה ברוסיה.

 

ההערכה שלי: שבדיה תנצח.

 

קולומביה – אנגליה (יום שלישי, 21:00, ספרטק, מוסקבה)

האנגלים עלו בהרכב חסר מאוד למשחק מול בלגיה עם המחשבה שאולי עדיף לסיים במקום השני בבית כדי לא לקבל את ברזיל ברבע הגמר. רק שאף אחד שם לא חשב שכדי להגיע לרבע הגמר צריך קודם כל לנצח את קולומביה.

 

התחושה באנגליה היא שלנבחרת הנוכחית יש סיכוי טוב יותר להצליח מאשר הנבחרות הקודמות בגלל הכשרונות הצעירים, המאמן המתקדם (יחסית) וכושר ההבקעה של הארי קיין. יש בזה משהו, הבעיה היא שעד עתה אנגליה לא עמדה בפני מבחן אמיתי. השישייה מול פנמה החלשה לא באמת אומרת משהו, ומול תוניסיה, שגם היא לא מאריות הכדורגל העולמי, אנגליה ניצחה רק בתוספת הזמן.

 

הארי קיין חוגג (צילום: AP)
הארי קיין. אנגליה באמת כל כך טובה?(צילום: AP)

 

קולומביה מהעבר השני עברה דרך קשה בהרבה. היא הפסידה ליפן, והייתה חייבת לגייס את כל תעצומות הנפש שלה כדי לנצח בשני המשחקים הבאים ולא לאכזב את עשרות אלפי האוהדים שהגיעו לרוסיה.

 

ואכן, ההצגה מול פולין הזכירה את הנבחרת של מונדיאל 2014 והניצחון על סנגל הראה אופי ונחישות. במיוחד כאשר חאמס רודריגס, השחקן החשוב ביותר שלה, נפצע כבר בתחילת המשחק. כרגע לא ברור אם חאמס יהיה כשיר למשחק מול אנגליה. אם הוא ייעדר זו תהיה מכה קשה עבור הקפטרוס, אבל לא בטוח שהיא תשבור אותם.

 

שחקני נבחרת קולומביה חוגגים (צילום: AP)
לקולומביה יש אופי(צילום: AP)

 

המשחק הזה יהיה מפגש מרתק בין שני סגנונות שונים, בין שתי נבחרות שמאמינות שהן יכולות להגיע רחוק יותר מאשר רבע הגמר. המפתח מבחינת קולומביה, שלא ספגה בשני משחקיה האחרונים ותגיע למשחק עם הרבה מאוד ביטחון עצמי, הוא לנסות לנטרל את קיין. זה לא יהיה פשוט, שכן מדובר באחד החלוצים הטובים בעולם. מה שבטוח הוא שיהיה מעניין.

 

ההערכה שלי: קולומביה תנצח.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס, AP
מסי ורונאלדו
צילום: רויטרס, AP
מומלצים