שתף קטע נבחר

מקשים על ההגירה: 120 טבעו ליד לוב, 3 תינוקות מתו

באירופה סיכמו על צעדים משותפים למניעת הגירה בלתי חוקית, ושעות לאחר מכן המציאות נראתה היטב: סירת גומי ובה 120 מהגרים טבעה סמוך לחופי לוב. 16 מהם חולצו בחיים, כ-100 עדיין נעדרים. מרקל: "ההסכם - צעד נכון בכיוון הנכון"

 

מהגרים (צילום: הצי האיטלקי)
ספינה שטבעה ב-2016(צילום: הצי האיטלקי)

שעות לאחר שמנהיגי אירופה הגיעו להסכם שאמור להקשות על ההגירה הבלתי חוקית ליבשת, שוב נראים היטב הקשיים הבלתי אפשריים שאיתם מתמודדים המהגרים: משמר החופים בלוב מסר היום (ו') כי 100 מהגרים נעדרים בים ויש חשש לחייהם, לאחר שספינתם התהפכה סמוך לחוף המדינה הצפון אפריקנית. עד כה אותרו שלוש גופות של תינוקות וחולצו בחיים 16 מהגרים.

 

כ-120 איש היו על סירת הגומי שטבעה שישה קילומטרים מחופי לוב. לא ברור אם המהגרים שטבעו היו בדרכם לאירופה ומהיכן יצאו לדרך, וגם לא ידוע עד כה מוצאם של אותם מהגרים. דובר משמר החופים במדינה מסר כי הספינה התהפכה מזרחית לבירת לוב, טריפולי.

 

 

לוב הפכה לנקודת מעבר מרכזית לאירופה לאלו שבורחים מהעוני וממלחמות האזרחים באפריקה ובמזרח התיכון. המבריחים מנצלים את הכאוס ששורר במדינה מאז מלחמת האזרחים שבמהלכה הופל וחוסל הדיקטטור מועמר קדאפי. בכל אחת מחמש השנים האחרונות מתו יותר מאלף מהגרים במי הים התיכון.

  

הבוקר הגיעו מנהיגי אירופה להסכמות בנושא ההגירה ליבשת, אך ההסכם מתקבל בחשדנות רבה. בטורקיה מקווים לקבל את הכספים שהובטחו ללא דיחוי, באיטליה מברכים ובוחנים את ההסכם וגם בגרמניה רוצים לראות תוצאות בשטח. "יש עוד הרבה עבודה כדי לגשר על הדעות השונות", הודתה הקנצלרית אנגלה מרקל. אחר הצהריים אמרה מרקל כי ההסכם הוא "צעד נכון בכיוון הנכון

 

מנהיגי מדינות האיחוד סיכמו על כמה צעדים משותפים כדי למנוע הגירה בלתי חוקית ליבשת, בין היתר: החזרה של המהגרים למדינות המוצא, הקמת "מרכזי בקרה" באירופה כדי לברר את בקשות המקלט, וכן העברת כספים רבים לטורקיה ולמדינות אפריקה כדי למנוע את הגעת המהגרים למדינות האיחוד.

פגישת האיחוד האירופי בבריסל (צילום: AFP)
פגישת האיחוד האירופי בבריסל(צילום: AFP)

אנגלה מרקל (צילום: AFP)
מרקל בבריסל. בסוף יש הסכם(צילום: AFP)

בנוסף החליטו המנהיגים על השתתפות המדינות השונות בטיפול המהגרים שבאים דרך הים, דרישת מפתח של ראש ממשלת איטליה, ג'וזפה קונטה, שמדינתו סירבה לקבל ספינת מהגרים שהגיעה לחופיה. "איטליה כבר לא נמצאת יותר לבד", אמר קונטה לאחר פרסום ההסכמות.

  

באיטליה ההחלטות התקבלו בברכה מהולה בספקנות. מתאו סלביני, שר הפנים האיטלקי שמפלגתו הובילה את הקמפיין נגד ההגירה, בירך על ההסכם ואמר כי אטיליה השיגה 70% ממה שדרשה. מנגד, בראיון לרדיו המקומי הוא תקף את העמימות של ההחלטות ואמר: "בואו נראה את ההתחייבויות הקונקרטיות".

 

גם בטורקיה ההחלטה התקבלה בחשדנות. שר החוץ הטורקי, מבלוט צ'בושואלו, אמר בראיון לתחנת הטלוויזיה NTV כי אנקרה מקווה שהאיחוד האירופי יעביר ללא דיחוי את הכספים שהוחלט להשקיע בשלב השני של מתקני הפליטים במדינה. עם זאת, הוא הוסיף כי טורקיה לא מאמינה שהאיחוד האירופי ינקוט בצעדים חיוביים בזמן שאוסטריה עומדת בראשו, כלומר בשנה הקרובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הצי האיטלקי
ספינה שטבעה ב-2016
צילום: הצי האיטלקי
מומלצים