שתף קטע נבחר

הערעור התקבל: אין הצדקה להפחית מזונות מתחת לגיל 6

בית המשפט למשפחה החליט להקטין את התשלום של האב לשתיים מבנותיו אך לא נימק זאת. האם ערערה לבית המשפט המחוזי - וזכתה

בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל לאחרונה באופן חלקי את ערעורה של אם לילד בן 10 וילדות בנות 5 ו-3, שביקשה להגדיל את סכומי המזונות שבהם חויב אביהם, בן זוגה לשעבר. הרכב השופטים חלק על כמה קביעות של בית המשפט לענייני משפחה בחדרה, שללא הנמקה ברורה החליט להפחית מזונות של שתי הבנות הקטנות.

 

ב-2009 עברו בני הזוג וילדיהם אל בית הוריה של האם. בספטמבר 2016 הם נפרדו והאב עבר להתגורר בבית אמו. בימים אלה עדיין מתנהל ביניהם הליך שעוסק במשמורת וחלוקת הזמן ההורי. כיום הילדים לנים אצל אביהם פעמיים בשבוע ובכל סוף שבוע שני, למעט הבת הקטנה, שאותה הוא רואה שלוש פעמים בשבוע למשך שעה בכל פעם.

 

בתחילת 2017 קבע בית המשפט למשפחה מזונות זמניים של 1,400 שקל לכל ילד. בסוף אותה שנה, במסגרת החלטה למזונות קבועים עד גיל 18, נפסק שהאב ישלם 1,000 שקל עבור כל ילד.

 

הסיבה להפחתה הייתה פסק דין תקדימי של העליון שניתן בינתיים בעניין "פלונית", ובו נקבע שחלוקת המזונות בין הורים לילדים מעל גיל 6 תיקבע על פי יכולותיהם הכלכליות היחסיות מכל המקורות העומדים לרשותם, לרבות רכוש ושכר עבודה, בהתאם לחלוקת המשמורת ונסיבות המקרה בכללותן.

 

בעקבות זאת הגישה האם ערעור למחוזי שבו העלתה שלל טענות בנוגע לגובה המזונות והחיובים השונים. בין היתר היא הזכירה שמדובר בשלושה ילדים ששניים מהם מתחת לגיל שש, ושזמני השהות של הצדדים אינם שווים ואף לא קרובים למשמורת משותפת.

 

הרכב השופטים שכלל את חננאל שרעבי, סארי ג'יוסי ואספרנצה אלון לא מצא סיבה להתערב בהפחתת הסכום בכל הקשור לבן הבכור בן ה-10. לעומת זאת, השופט שרעבי סבר שאין הצדקה להפחית את סכומי המזונות של הבנות הקטנות, מאחר שעד גיל 6 מוטל מימון צרכיהן על האב בלבד. לכן נקבע שמזונותיהן יישארו 1,400 שקל לחודש, ויופחתו ל-1000 שקל רק לאחר שכל אחת מהן תגיע לגיל שש.

 

בנוסף הוחלט להגדיל את הוצאות החזקת המדור – חלקם של הילדים בחשבונות הבית – והאב חויב לשלם כ-250 שקל עבור כל ילד שיעבור את גיל 6, ועד אז 400 שקל עבור שתי הבנות הקטנות. בהקשר זה חלק השופט שרעבי על בית המשפט למשפחה, שהכליל את סכום החזקת המדור בתוך המזונות מבלי לעשות סדר והבחנה בין הדברים.

 

בכל הקשור להשתתפות בשכירות קבע בית המשפט למשפחה בהליך הקודם שבשלב זה אין מקום לחייב בדמי מדור, כיוון שהאישה מתגוררת בבית אמה. הוא אף פסק שבמקרה שהיא תעבור לדירה שכורה, האב ישלם 50% מדמי השכירות בתקרה של 1,300 שקל.

 

לעומת זאת, שופטי המחוזי החליטו לבטל את התקרה העתידית של 1,300 שקל לחודש, והשופט שרעבי ציין שכלל לא ברור מדוע הוגבל סכום המדור העתידי כבר בשלב זה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד גילה עיני
מומלצים