שתף קטע נבחר

מתכונים לעוגיות של שפים

השפים ישראל אהרוני, רן שמואלי, שגב משה ואביב משה עם ארבעה מתכונים לעוגיות

האלגנטית: העוגייה של השף ישראל אהרוני

שילוב טעמים של חמאת בוטנים וג'ינג'ר אולי נשמע תמוה, אבל ברגע שנותנים ביס - הטעמים מתחברים יחד ומקבלים עוגייה אסייתית בטעם מושלם.

 

המצרכים (לכ-30 עוגיות):

לבלילה -

2 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לאפייה

קורט מלח

25 גר' חמאה מרוככת

1 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

1 חלמון ביצה

1 כוס חמאת בוטנים

3/4 כוס ג'ינג'ר קצוץ מסוכר

עוגיות של שפים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן בחמאה.
  2. בקערה מערבבים היטב את הקמח, הסודה לאפייה והמלח ושמים בצד.  
  3. במיקסר מערבבים את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכר יחד, מוסיפים בהדרגה את הביצה והחלמון, ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר בהדרגה, ולאחר שמתקבלת תערובת אחידה מקפלים את הג'ינג'ר הקצוץ לתוך הבלילה.
  5. בעזרת כף גלידה או שתי כפות עץ, יוצרים תלוליות של הבצק ומניחים בתבנית (יש לשמור על רווח בין העוגיות, כיוון שהן יתרחבו באפייה). אופים את העוגיות בתנור כ-15 דקות עד להזהבה.
  6. מוציאים מהתנור ומחכים שיצטננו לטמפרטורת החדר.

 

האגוזית: העוגייה של השף רן שמואלי

חומרי הגלם שיש בעוגייה הזו, יוצרים שילוב טעמים שקשה לעמוד בפניו. מומלץ להגיש אותה לצד שוקולד אגוזים חם לטבילה.

 

המצרכים (לכ-30 עוגיות):

לבלילה -

2 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לאפייה

קורט מלח

120 גר' חמאה מרוככת

3/4 כוס סוכר

1 ביצה

1 חלמון ביצה

1 כפיות תמצית וניל

3/4 כוסות שוקולד-צ'יפס חלב

1/2 כוס קרוקנט

3/4 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס

 

להגשה -

שוקולד אגוזים חם, לטבילה

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן בחמאה.
  2. בקערה מערבבים היטב את הקמח, הסודה לאפייה והמלח, ומניחים בצד.
  3. במיקסר מערבבים היטב את החמאה והסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר בהדרגה, ולאחר שנוצרת בלילה אחידה מקפלים אליה את השוקולד צ'יפס והקרוקנט.
  5. בעזרת כף גלידה או שתי כפות עץ, יוצרים תלוליות של הבצק ומניחים בתבנית (יש לשמור על רווח בין העוגיות, כיוון שהן יתרחבו באפייה).
  6. מפזרים מעל התלוליות את אגוזי הפקאן, ואופים בתנור כ-15 דקות עד להזהבה.
  7. מוציאים מהתנור, ומחכים שיצטננו לטמפרטורת החדר.  

 

הישראלית: העוגייה של השף שגב משה

לשף שגב משה היה חשוב שהעוגייה שהרכיב תבטא את המטבח הישראלי, אליו הוא כל כך מחובר. מדובר בעוגיית שוקולד צ'יפס לבן קלאסית, עם תוספות שהופכות אותה בקלות לכזו שקשה להפסיק לזלול.  

 

המצרכים (לכ-30 עוגיות):

לבלילה -

2 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לאפייה

קורט מלח

120 גר' כוס חמאה מרוככת

1 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1 חלמון ביצה

2 כפיות תמצית וניל

3/4 כוסות שוקולד-צ'יפס לבן

3/4 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים

3/4 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס

 

להגשה -

1 כוס שערות חלבה

גלידת וניל

סילאן

עוגיות של שפים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן בחמאה.
  2. בקערה מערבבים היטב את הקמח, הסודה לאפייה והמלח, ומניחים בצד.
  3. במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר, מוסיפים בהדרגה ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח למיקסר, לאחר שנוצרת בלילה אחידה מקפלים את השוקולד צ'יפס הלבן ואת אגוזי המקדמיה.
  5. בעזרת כף גלידה או שתי כפות עץ, יוצרים תלוליות של הבצק ומניחים בתבנית (יש לשמור על רווח בין העוגיות, כיוון שהן יתרחבו באפייה).
  6. מפזרים מעל התלוליות את אגוזי הפקאן, ואופים בתנור כ-15 דקות עד להזהבה.
  7. מוציאים מהתנור, ומחכים שיצטננו לטמפרטורת החדר.
  8. הגשה - מעל העוגייה מוסיפים כף שערות חלבה, כף גלידה ומזלפים סילאן. מגישים מיד.  

 

המלאבית: העוגייה של השף אביב משה

עוגייה בהשראת הקינוח הטורקי שאפשר לשדרוג בקלות באמצעות תוספות נהדרות, אותן אפשר להגיש מעל העוגייה, כך שכל האורחים יבקשו "סיבוב" נוסף ממנה.

 

המצרכים (לכ-30 עוגיות):

לבלילה -

2 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לאפייה

קורט מלח

120 גר' חמאה מרוככת

3/4 כוס סוכר

1 ביצה

1 חלמון ביצה

1 כפיות תמצית וניל

3/4 כוסות שוקולד-צ'יפס לבן

1/2 כוס קוקוס טחון

3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים

 

להגשה -

גלידת וניל

סירופ מי ורדים

1/2 כוס פיסטוקים גרוסים

1/4 כוס קוקוס טחון

עוגיות של שפים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן בחמאה.
  2. בקערה מערבבים היטב את הקמח, הסודה לאפייה והמלח, ומניחים בצד.
  3. במיקסר מערבבים את החמאה והסוכר יחד, ומוסיפים בהדרגה ביצה, חלמון ואת תמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח למיקסר, ולאחר שנוצרת בלילה אחידה מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס הלבן, הקוקוס הטחון ואגוזי הפקאן.
  5. בעזרת כף גלידה או שתי כפות עץ, יוצרים תלוליות של הבצק ומניחים בתבנית (יש לשמור על רווח בין העוגיות, כיוון שהן יתרחבו באפייה).
  6. אופים בתנור כ-15 דקות עד להזהבה, מוציאים ומחכים שיצטננו.
  7. הגשה - מעל העוגייה מוסיפים כף גלידה, מזלפים סירופ מי ורדים ומפזרים כפית קוקוס וכפית פיסטוק גרוס מעל. מגישים מיד.  

 

המתכונים באדיבות עמותת "מלאכי יום הולדת", המארגנת ומפיקה מסיבות ימי הולדת לילדים המגיעים ממשפחות מעוטות יכולות. העוגיות הללו ועוגיות נוספות במהדורה מוגבלת שנוצרו על ידי השפים של "שרונה מרקט", יימכרו עד סוף השבוע הקרוב בדוכן Soft בשוק, וכל הכנסותיהם יועברו כתרומה לעמותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים