שתף קטע נבחר

מחלקת יולדות חדשה באיכילוב - חדר לכל יולדת

בבית החולים איכילוב נחנכה הבוקר מחלקת אשפוז יולדות חדשה בעלות של 90 מיליון שקלים. המחלקה כוללת 51 חדרי אשפוז פרטיים ומחלקת יילודים. ההחלטה מי תאושפז במחלקה תהיה על פי שיקול דעת רפואי

בבית החולים איכילוב שבתל אביב נחנכה הבוקר (א') מחלקת אשפוז יולדות חדשה. המחלקה מונה 51 חדרי אשפוז ותחליף את מחלקת יולדות א' שמנתה 38 חדרים. לצד מחלקת היולדות נחנכה גם מחלקת יילודים חדשה.

 

צפו במחלקה החדשה:

 

 

51 החדרים במחלקה החדשה הם חדרים פרטיים שהכניסה אליהם היא באמצעות כרטיס מגנטי. חדרי האשפוז הפרטיים מכילים מיטה מתכווננת ליולדת, מיטה נפתחת למלווה, שירותים ומקלחת, כורסת הנקה ומסך טלוויזיה.

 

לדברי פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים, עלות הקמת המחלקה הינה 90 מיליון שקלים, מחצית מתרומה ומחצית ממקורות מגוונים, כגון תקציב משרד הבריאות (השקיעו שליש מהסכום) ותקציב בית החולים.  

 

מחלקת אשפוז יולדות חדשה באיכילוב (צילום: דוברות בית החולים איכילוב)
חדר האשפוז החדש(צילום: דוברות בית החולים איכילוב)

 

למה הכסף הושקע במחלקת יולדות ולא במחלקה פנימית למשל?

פרופ' גמזו: "היינו משקיעים את הסכום הזה גם אם היינו צריכים להשקיע אותו מהכסף שהיינו מקבלים על כל יולדת. לא צריכות להיות שלוש יולדות בחדר שמתאים לשתי יולדות. ההמתנה בחדר מיון הוא כי חסרות מיטות, לא כי חסר תקציב. אנחנו גם משפצים את הפנימיות. השטח במחלקה הפנימית הוא הכי גדול בארץ ואנחנו בודקים את האפשרות להגביה את המגדל".

 

עוד בנושא:

אגף הלידה החדש בבי"ח העמק מוכן. אז למה לא נפתח?

מעייני הישועה: "תלדי אצלנו ותקבלי 500 שקל במתנה"

 

עדי גולן, המאושפזת הראשונה במחלקה אמרה: "זו פעם שלישית שלי בלידה באיכלוב. יש הבדל גדול בין מה שראיתי פה ומה שראיתי בלידות הקודמות שלי. לא יכולה להתחייב שתהיה פה לידה רביעית אבל זה בהחלט עושה חשק".

 

המאושפזת הראשונה במחלקה ( )
המאושפזת הראשונה במחלקה

המחלקה החדשה, מחלקת יולדות א', מתווספת למחלקת יולדות ב' המונה 40 חדרי אשפוז זוגיים, בהם ניתן לאשפז עד שתי יולדות בו זמנית. המחלקה החדשה ממוקמת בקומה הרביעית של בית חולים ליס ליולדות, בעוד שמחלקת יולדות ב' ממוקמת בקומה השלישית של המבנה.

 

מדוברות איכילוב נמסר כי ההחלטה לגבי המחלקה בה תאושפז היולדת היא על פי שיקול דעת רפואי. "יולדת בלידה פיזיולוגית רגילה תופנה למחלקה בקומה ארבע, וכך גם יולדת בניתוח קיסרי פשוט. יולדות במצבים רפואיים מורכבים יותר יופנו למחלקה בקומה שלוש בשל הסמיכות לחדרי לידה ולחדרי הניתוח".

 

"נעשה השוואת תנאים בהדרגה גם במחלקה הישנה", מציין פרופ' יריב יוגב, מנהל בית חולים "ליס" ליולדות.

התינוקייה ( )
התינוקייה
 

מענק של 13 אלף שקלים לביה"ח על כל לידה

בתי החולים בישראל, וביתר שאת בתי החולים באזור המרכז בו קיימות אלטרנטיבות רבות ליולדות, מנהלים מאבק עיקש על כל יולדת. מחלקת היולדות של בתי החולים נחשבות רווחיות ביותר ומהוות מנוע כלכלי רב עוצמה עבור בתי החולים.

 

עבור כל לידה מקבל בית החולים סכום של יותר מ-13 אלף שקלים מביטוח לאומי. אם היילוד נולד פג יקבל בית החולים מענק נוסף בסכום של יותר מ-216 אלף שקלים. המענק מותנה בכך שמשקל היילוד הוא עד 1.75 גרם והוא אושפז במשך ארבעה ימים או יותר במחלקה לטיפול נמרץ יילודים.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

בשל הרווחיות כלכלית, מנהלים בתי החולים מסעות פרסום שמטרתם לפתות את הנשים ההרות ללדת במחלקותיהם. בבית החולים מעייני הישועה שבבני ברק אף הגדילו לעשות ויצאו בשנה שעבר בקמפיין שבמסגרתו מעניק בית החולים לכל יולדת תלושים בסך 500 שקלים. בבית החולים קפלן פצחו בחודש דצמבר אשתקד במסע פרסום תחת הכותרת "לא נולדנו אתמול", שמטרתו עצירת זליגת היולדות אל בית החולים אסותא שבאשדוד שנפתח בחודש נובמבר, דבר שהסב לבית החולים ברחובות נזקים כלכליים משמעותיים.

 

על פי נתוני משרד הבריאות, בבית החולים שיבא שבתל השומר ישנן 71 מיטות במחלקות האשפוז ליולדות, בבית החולים אסף הרופא שבצריפין 63 מיטות, בוולפסון בחולון 41 מיטות, בבילינסון בפתח תקווה 96 מיטות, במאיר בכפר סבא 62 מיטות, בבית החולים קפלן ברחובות ישנן 54 מיטות במחלקות אשפוז היולדות, בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק ישנן 71 מיטות אשפוז ובלניאדו שבנתניה ישנן 34 מיטות לילודות.

 

מחלקת אשפוז יולדות חדשה באיכילוב (צילום: דוברות בית החולים איכילוב)
מקלחת פרטית ומיטה מתקפלת למלווה(צילום: דוברות בית החולים איכילוב)

 

שיאן הלידות - שערי צדק

בשנת 2016 נולדו בבית החולים שערי צדק שבירושלים 21,992 תינוקות, בבית החולים סורוקה שבבאר שבע נולדו 16,661 תינוקות, בבית החולים מעייני הישועה נולדו 12,129 תינוקות ובאיכילוב הגיחו לאוויר העולם בשנת 2016 11,638 תינוקות.

 

פרופ' יריב יוגב, מציין כי: "בית חולים ליס הוא מרכז הלידה השני בגודלו בישראל עם למעלה מ-11 אלף לידות בשנה וכולל את כלל השירותים ומענה לצרכים של היולדות.

 

המחלקה החדשה תטפל בנשים לאחר לידה רגילה ובנשים לאחר ניתוח קיסרי מתוכנן בסיכון נמוך. השיבוץ למחלקה החדשה בהתאם למצב הרפואי".

 

לדברי פרופ' רוני גמזו, "מדובר במהפכה ברפואה הציבורית שאני גאה שקורית לראשונה אצלנו בה יולדות זוכות לחוויית הלידה המקסימלית והכול ללא עלות ובתנאים המפנקים ביותר שניתן להציע לאם ולילוד.

 

"המחלקה החדשה תוכננה תוך שימת לב לצרכים הייחודים של היולדות וכוללת את מלוא הפתרונות לצרכים השונים של היולדת הישראלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות בית החולים איכילוב
51 חדרים פרטיים
צילום: דוברות בית החולים איכילוב
מומלצים