שתף קטע נבחר

פינלנד תרכוש טילים ישראליים ב-190 מיליון דולר

הפתעה במכרז הטילים של הצי הפיני: טיל הגבריאל של התעשייה האווירית גבר על מתחרים מאירופה ומארה"ב. הפינים ירכשו טילים ישראלים בשווי של כ-190 מיליון דולר, עם אופציה לעסקת המשך בשווי 225 מיליון דולר. מנכ"ל התעשייה האווירית: "גאים ומברכים על החלטת ממשלת פינלנד"

טילים ישראלים בשירות הצי הפיני: משרד ההגנה בהלסינקי הודיע הבוקר, כי טיל הגבריאל של התעשייה האווירית, הוא הזוכה במכרז טילי התקיפה לספינות הצי המקומי.

 

לפי ההודעה ירכשו הפינים טילים ישראלים בשווי של 162 מיליון יורו (כ-190 מיליון דולר), עם אופציה לעסקת המשך גדולה אף יותר, בשווי 225 מיליון דולר. הטילים הראשונים יימסרו לפינים ב-2019 והאספקה תימשך עד שנת 2025. הפינים מתכוונים להשתמש בטילים החדשים לפחות עד שנת 2050. העסקה תכלול גם משגרים, סימולטורים, חלפים ורכיבים נוספים. לא נמסר כמה טילים תכלול העיסקה.

 

יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית, אמר בתגובה ראשונה להודעה הפינית, כי "אנו גאים ומברכים על החלטת ממשלת פינלנד לבצע עסקה לרכישת מערכת טילי ים ים מהתעשייה האווירית. זוהי עסקה אסטרטגית וראשונה מסוגה עבורנו באירופה, ופריצת דרך משמעותית בכל הקשור לפעילות שלנו בתחום".

 

לדבריו, "הבחירה שביצעה ממשלת פינלנד בוצעה לאחר בדיקה מעמיקה ובחינת מתחרים, רבים ומעידה יותר מכל על היכולות שלנו בעולם הטילאות".

 

טיל (מקור: מוזיאון חיל הים)
טיל גבריאל (ארכיון)(מקור: מוזיאון חיל הים)

הגבריאל הישראלי התמודד בתחרות מול טילים מתקדמים אחרים, כמו ההרפון של בואינג האמריקאית, NSM של קוניסבורג הנורבגית, האקסוזה של MBDA מצרפת וה-15RBS של סאאב השוודית. מדובר בטילים המשמשים ספינות לתקוף ספינות אחרות ומטרות יבשתיות.

 

הטיל שהטביע ספינות סוריות ומצריות

לפי ההודעה הפינית נבחר הגבריאל לפי היכולות שהציג בהשוואה למחירו, לעלויותיו במשך כל מחזור החיים, ללוח הזמנים באספקה ובהתאמתו לשירות עם שאר מערכות הלחימה של הצי המקומי.

 

טיל הגבריאל המקורי פותח בישראל, תחילה ברפאל ובהמשך בתעשייה האווירית, עוד בשנות ה-60. הטיל נבנה אז עבור ספינות הטילים העתידיות של חיל הים, כחלק מקונספט שנחשב אז מהפכני, לספינות קטנות יחסית עם טילים מתקדמים ויכולת להתמודד עם ספינות גדולות. במלחמת יום הכיפורים הטביע חיל הים הישראלי באמצעות טיל הגבריאל 13 ספינות סוריות ומצריות.

  

הצי הפיני הוא אחד הוותיקים בעולם, והחל לפעול עוד בתחילת המאה ה-19. פינלנד אמנם אינה אחת מבעלות הברית הקרובות של ישראל באירופה, אך רכשה בשנים האחרונות לא מעט מערכות נשק ישראליות, ביניהן טילי ספייק של רפאל, מזל"טי אורביטר מתוצרת אירונאוטיקס, ומערכות מודיעין של אלביט.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקור: מוזיאון חיל הים
טיל גבריאל (ארכיון)
מקור: מוזיאון חיל הים
מומלצים