שתף קטע נבחר

הילה אלפרט: מתכון לעוגת שוקולד עם אגוז מוסקט ללא קמח

שם, מתחת לעץ אגוז המוסקט בזנזיבר, נזכרה הילה אלפרט במתכון לעוגת השוקולד ללא הקמח, שאפתה אז בילדותה בקיבוץ, מבלי לדעת כמה זה "קורט" של אגוז מוסקט. סיפור מרגש ומתכון

 

באי של זנזיבר תבלינים ופרחים משמשים לרפואת הגוף, הנפש ולטיפוח העור. כלה, חודש לפני שתבוא אל חופתה, עוברת בכל יום פילינג של צמחים ועלים שנגרסו ואחריו עיסוי בשמן של תבלינים. ביום בו הגעתי אל האי ידעתי עיסוי כזה, והיה לי ברור שאני דנה את העור שלי לגעגוע. שהרבה זמן הוא לא ישכח את מגע הידיים של נשות זנזיבר. עור חלק ורך המייחל למגע ידיו של חתן.

עוגת שוקולד ללא קמח של הילה אלפרט (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)
בעור השבע הזה נכנסתי למטעי התבלינים של זנזיבר, שם שיחי הגראס האסורים מסתתרים מאחורי צמחי הקסבה, שהשורש המזין שלהם יושב חזק במטבח הזנזיברי. כמה טובה האדמה של האי וכמה יפה התעברה מכל זרעי הצמחים שיובאו אליה משך מאות שנים מאסיה ומדרום אמריקה. זאין זאל-באר, "ברוכה היא האדמה" ואללהו אכבר.

הילה אלפרט: זיכרונות מזנזיבר (צילום: איתיאל ציון)
הילה אלפרט: זיכרונות מזנזיבר(צילום: איתיאל ציון)

האיסלם היא הדת השלטת באי, אבל שם, בין עצי אגוז המוסקט למטפסי וניל ופלפל שחור, מבצבצות אמונות קדומות המאמינות בכוחם של צמחים, לחשים ומאגיות.

תבלינים בזנזיבר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תבלינים בזנזיבר(צילום: shutterstock)
בנחיריים ערות הלכתי אחרי חמיד, בן לרופא אליל, וכשהגענו אל עצי אגוז המוסקט אמר שבזכותו יש בזנזיבר כל כך הרבה ילדים.

 (צילום: דלית שחם) (צילום: דלית שחם)
(צילום: דלית שחם)

אגוז מוסקט (צילום: יעל גרטי)
אגוז מוסקט(צילום: יעל גרטי)
שם, תחת עץ האגוז, סיפרתי לו על היום בו המטפלת בקיבוץ חילקה אותנו לקבוצות ולכל קבוצה נתנה כרטיסיה עליה, בכתב יד עגול ומנוקד, הופיע מתכון לעוגה.

 

עוגת שוקולד לקבוצה של נתן, עוגת בננות לקבוצה של ננה ועוגת דבש עם תבלינים לקבוצה שלי. היא אפילו אמרה שבגלל שזו אני, שכל כך אוהבת בישולים, היא נתנה לקבוצה שלי מתכון של גדולים.

עוגת שוקולד ללא קמח של הילה אלפרט (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)

חטא יוהרה בן שבע כיסה את כולי כשהשתלטתי על הביצוע, ובשביל שילדי הקבוצה יסמכו על המנהיגה שלהם, לא שאלתי את המטפלת שום שאלה, גם לא מה זה קורט אגוז מוסקט, ולאמיר אמרתי שיכניס ממנו כף שלמה, גדושה. בביטחון מלא הולכתי את החבורה שלי בשביליי המתכון וכשבאו בארבע ההורים לקפה ועוגה, ראו כולם איך זו שלנו יצאה הכי גבוהה.

 

הריח היה בלתי נסבל והעוגה בלתי אכילה. רגע לפני שהתחלתי לבכות, לקחתי לי פרוסה שלמה ובאקט אחרון של מנהיג המוביל את פקודיו לאבדון, הכרחתי את עצמי לאכול ממנה עד הפירור המגעיל האחרון, שיראו כולם שהם סתם מגזימים, ושככה היא צריכה להיות.

הילה אלפרט בילדותה בקיבוץ (צילום: מתוך אוסף פרטי)
הילה אלפרט בילדותה בקיבוץ(צילום: מתוך אוסף פרטי)

הסתובבתי לאמיר ויפעת, אבל אף אחד מהם כבר לא בא אחרי, ויותר מאוחר, כשהרגשתי לא טוב, אימא אמרה שיותר מדי מוסקט עושה בלאגן בראש, ואבא לחש, בין שפתיים למקטרת, שבפעם הבאה, אם אני לא יודעת משהו, אז אני צריכה לשאול, אחרת זה לא אחראי, בעיקר אם יש ילדים שמקשיבים לקולי.

 

כשסיימתי את הסיפור, ראיתי שחמיד החוויר. שאלתי מה קרה. שתק. שאלתי שוב. והוא בשתיקתו ואני בשאלתי עד שאמר שאסור לתת לילדים כל כך הרבה מהמוסקט. שמי שבילדותו הורעל מהתבלין הזה דינו שלא ימצא שקט לעולם.

 (צילום: איתיאל ציון) (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)
 

עוגת שוקולד ומוסקט ללא קמח

זה מתכון לעוגה עשירה ונהדרת שקל להכין, היא נימוחה בפה. ורק אל תיספרו לה את הביצים. זה יבהיל אתכם ויבייש אותה. הפרידו את הביצים כשהן קרות ואז הניחו להן להגיע לטמפרטורת החדר לפני ההקצפה. העוגה מתאימה לתבנית בגודל 27X40.

עוגת שוקולד ללא קמח של הילה אלפרט (צילום: איתיאל ציון)
(צילום: איתיאל ציון)
 

המצרכים:

400 גר' שוקולד מריר, קצוץ

200 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

1/3 כוס + 1 כף חלב

10 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

1/4 כפית מחוקה אגוז מוסקט

1/4 כפית מחוקה פפריקה חריפה

1 כוס (130 גר') קורנפלור

מעט חמאה לשימון התבנית

לציפוי - 

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

250 גר' שוקולד מריר, קצוץ

מעט מלח ים

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
  2. ממיסים את השוקולד, החלב והחמאה מעל להבה נמוכה ותוך כדי בחישה.
  3. מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר במיקסר במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים קורנפלור וכשהוא נבלע מוסיפים את תערובת השוקולד. בקערה נקייה מקציפים חלבונים במיקסר עד שמתקבל קצף רך.
  5. מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. אופים 50-60 דקות עד שהעוגה מתייצבת (היא נשארת לחה מבפנים). מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
    עוגת שוקולד ללא קמח של הילה אלפרט (צילום: איתיאל ציון)
    (צילום: איתיאל ציון)
  6. את הציפוי מכינים כשהעוגה קרה: מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, יוצקים אותה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. יוצקים על העוגה.

*בשביל מיכאל שלי אני זורה על הציפוי צ'יפס קוקוס אותו קונים בחנויות המתמחות בפירות יבשים.

*העוגה במיטיבה כשהיא בטמפרטורת חדר ולפני שבילתה במקרר.

 

נפתח לכם התיאבון לסיפורים נוספים של הילה אלפרט? הערב, יום שני (9/7) יתקיים המופע "מלח ים" - אלפרט תארח את שי צברי - אלפרט על הסיפורים מלאי הטעמים והתבלינים וצברי על המוזיקה.

"אוזן בר" תל אביב, 20:00, כרטיסים כאן במחיר של 80 שקלים.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתיאל ציון
מכון של הילה אלפרט לעוגת שוקולד עם מוסקט ללא קמח
צילום: איתיאל ציון
מומלצים