שתף קטע נבחר
הוסף כתבה
הכי מטוקבקות

    שיטת הליסינג, גרסת ה־NBA

    בחוזים שנחתמו עד כה בפגרה, 29 מהם לעונה אחת בלבד – שיא כל הזמנים. הקבוצות מעדיפות כיום להימנע מחוזים בומבסטיים שמקבעים אותן ומונעים מהן לבצע חיזוק ראוי. מעברו של קאזנס לגולדן סטייט הוא דוגמה טובה

    בשנת 2009 ניסה שון פאוול להסביר את הערך של החתמת שחקנים לטווח קצר. אם תביטו בחוזים שנחתמו עד כה בפגרת ה-NBA, תראו שנחתמו 29 מהם למשך עונה אחת בלבד, לעיתים עם אופציית שחקן לעונה העוקבת. למקרה שתהיתם, כן, זה שיא של כל הזמנים. פגרה ארוכה עוד לפנינו.

     

    הרציונל הוא שחוזה מקוצר הגורר עלויות נמוכות עדיף על חוזה בומבסטי שמקבע את הקבוצה מהתקדמות ומונע מהם להחתים שחקני חיזוק ראויים. דוגמה מצוינת לכך היא החוזה של כרמלו אנתוני אותו ירשו אוקלהומה סיטי ת'אנדר כשספגו את מלו מניו יורק. אם הוא ימשיך בקבוצה, שידועה כחסכנית משהו (זוכרים שג'יימס הארדן שיחק שם?), זו תיאלץ לשלם מיסים בגובה 150 מיליון דולר. לטובת הפרופורציות, ניקולה יוקיץ' חתם לאחרונה על חוזה בשווי 148 מיליון דולר בפריסה של 4 שנים בדנבר נאגטס.

     

    קאזנס (צילום: AP) (צילום: AP)
    קאזנס(צילום: AP)

     

    סיבה נוספת להתגברות טרנד החוזים הקצרים היא הציפייה לעוד. בכל שנה, ובמיוחד לאחר השביתה של שנת 2011, תקרת השכר של השחקנים עולה בהדרגה, ומאז אותה שביתה ידועה לשמצה השחקנים שמו עיניהם על חוזי הטלוויזיה הענקיים ודרשו לקבל נתח. בטח גם שמתם לב ללוגואים על החולצות בעונות החולפות. מריחים את הכסף? תהיו בטוחים שהשחקנים כן.

     

    התזוזות העזות ברמת המשחק הן גם גורם לא קטן. כל שחקן בכל ספורט יודע שיש לו חלון הזדמנויות לנצח. קחו לדוגמה את יוטה ג'אז של שנות ה-90 בראשות קארל מאלון וג'ון סטוקטון, שחלון האליפות שלהם נטרק בחוזקה בתקופת ריצת השוורים של מייקל ג'ורדן. אותה התפיסה שזו עלולה להיות ההזדמנות האחרונה היא זו שמובילה שחקנים לחפש בית חם בו ניתן יהיה לנצח. ההחתמה של דמארקוס קאזנס בגולדן סטייט מייצגת את האינטרסים של כל הצדדים המעורבים: הווריורס משלמים סכום מינורי עבור סופרסטאר בפוטנציה במעמד ליסינג, קאזנס זוכה להחלמה רגועה עם סבירות גבוהה לאליפות, וכך הוא מסיר דאגה מלבו לאורך תקופה.

     

    גם היום, למרות ההצלחות האישיות של הצמד ביוטה, מעובדה אחת הם לא מסוגלים לברוח: אין להם אליפות. החשש לסיים כמוהם וכמו רבים וטובים מהווה קו חשיבה רציונלי לשחקנים שמבקשים להעניק לעצמם את ההזדמנות הטובה ביותר לחופש בחירה ואולי באופן אולטימטיבי לאליפות חמקמקה בעידן ה-Super Teams.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים