שתף קטע נבחר

הילד בודד בחופש? 8 דברים שיעזרו לו

לא פשוט עבור הורה לראות את הילד שלו לבד בחופש כל יום, כי אף חבר לא מזמין אותו להיפגש. איך בכל זאת אפשר לעזור לו בעדינות, גם אם הוא אומר שהכול בסדר?

 

 

החופש הגדול כבר כאן, הילדים נפרדו מספסל הלימודים, ממבחנים ושיעורים אבל גם מחברים לכיתה, לשכבה ומהחברים מהחוגים השונים לאורך השנה. יש ילדים שעבורם החופש הוא הזדמנות לבלות יותר שעות עם החברים הטובים.

 

לעומת זאת, יש ילדים שהחופש הוא הקלה גדולה עבורם והם יכולים להימנע מהמפגש הלא נעים עם הילדים בכיתה ובהפסקה. כעת, הם יכולים להתחבר למסך ולשכוח מרגשות כואבים שחוו בבית הספר. מצד שני, יש גם כאלה שדווקא יתרחקו במהלך החופש הגדול. יתרחקו כי לא יוזמנו, כי יהיו שקופים בחופש כפי שהיו בכיתה, אבל בכל זאת נהנו להיות בחברת הילדים.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

כל ילד חווה את החופש קצת אחרת, אבל חשוב מאוד לעזור להם לשמור על המעגלים החברתיים ועל אינטראקציות עם ילדים אחרים כמעט בכל מחיר, ולנו יש תפקיד משמעותי גם בחופש הגדול.

 

אז מה אפשר לעשות על מנת לעזור לילדים לשמר קשרים ומפגשים במהלך החופש?

 

1. החופש להיות בחופש

חשוב לזכור שהילד שלנו בחופש ולאפשר לו להעלות את דרגות החופש של עצמו ולבחור מה הוא רוצה ומעדיף לעשות בשעות הפנאי. אם זה אומר פחות חברים מאשר במהלך השנה, זה גם בסדר. לא להילחץ אבל לשים לב שזו לא הימנעות מוחלטת.

 

לבחור כל בוקר מחדש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לבחור כל בוקר מחדש(צילום: shutterstock)

2. דברו איתם על זה

כן, אני יודעת שלא פשוט להגיד דברו איתם, בטח כשמדובר במתבגרים, אבל אין מה לעשות כי זו עדיין הדרך שלנו להעביר מסר משמעותי (נכון שלסרטון של דקה וחצי יש יותר צפיות אבל במקרה הזה אני צריכה צופה אחד בלבד). תגידו בפה מלא שחשוב לשמור על קשר עם החברים. תגידו למה לדעתכם זה חשוב, הסבירו את הערכים שלכם.

 

3. פעילויות קיץ

קייטנות, מחנה קיץ, קורסים וכל מפגש של ילדים, גם אם לא מדובר בילדי הכיתה - הוא מבורך ומאפשר אימון בקבוצת השווים ופיתוח של שרירי החברות. אפשר לחפש יחד ברשת אין ספור מסלולים, להציע, לברר יחד ולנסות למצוא את הפעילות המתאימה.

 

קראו עוד:

רעיונות לפעילויות שלא עולות כסף

בוז לחופש הגדול: בני נוער שותים, מעשנים ואלימים

לשכב על הספה ולבהות: החופש בשנות ה-80

 

4. מארחים או מתארחים?

שימו לב לילד שלכם ולמה שהוא אוהב. יהיה נחמד לשאול ברגע של נחת מה העדפה שלו ואפילו להתעניין למה (בלי לשפוט או לבקר - רק להתעניין), ואז הציעו רעיון למשהו שאפשר לעשות במסגרת שנוחה לילד שלכם. אם זה לארגן כמה חברים לסרט או הקרנת סרט אצלכם בבית. אם נבין את אזור הנוחות שלו נוכל לעזור לייצר את אינטראקציה שמתאימה למידותיו.

 

5. יוזמה

למדו אותם מה זו יוזמה, ממש ככה בפשטות. מה זה אומר לקחת יוזמה, להציע רעיון לארגן, להזמין. נסו לעשות איתם את כל התהליך - מהמחשבה על הרעיון עד לאיך מציעים אותו לחבר, ורגע האמת - הענות של החבר או מפח נפש - גם הוא שיעור חשוב והזדמנות ללמידה.

 

עזרו להם ליזום מפגש, לא תמיד זה קל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עזרו להם ליזום מפגש, לא תמיד זה קל(צילום: shutterstock)

6. בלי ללחוץ ובלי להילחץ

חשוב, אולי הכי חשוב - לזכור שאנחנו שונים, מרגישים דברים אחרת, רואים דברים אחרת וצריכים דברים אחרת. מה שנראה לי "מאסט" לא בהכרח חשוב עבור הילד שלי. מה שבודד בעיני לא בהכרח מרגיש עצוב או בודד לילד. הילד שלי הוא לא אני אבל תפקידי להתעניין בו, להבין למה הוא זקוק ולהדריך אותו בדרך לשם אבל את ההתנסות יעשה בכוחות עצמו. גם אם הוא מעדיף לבלות עם חבר אחד קבוע זכרו שאחד זה הרבה יותר מאפס. חבר משמעותי הוא זכות גדולה.

 

7. הדקה ה-90

אם במהלך החופש הילד נפגש פחות עם חברים (לפעמים כולם בחו"ל בדיוק בשבוע שאתם בארץ או שכולם בדיוק בקייטנה הזו שהילד שלכם לא רצה או שכולם משחקים כדורגל, שהוא המשחק השנוא ביותר על הילד ועוד כל מיני סיבות), עדיין חשוב לעשות מאמץ ולנסות לפחות בשבוע שבועיים שלפני החזרה ללמודים להיפגש עם חברים.

 

8. משחקי מחשב

אולי הדבר שהכי ירגיע אתכם ההורים זה דווקא לדעת שגם במשחקים און ליין, אלו שהילדים משחקים מול המסך, יש הרבה אינטראקציה, עבודת צוות, שיתוף פעולה וגם שיחות חולין. תנו גם לזה את הזמן והמקום. זה חשוב היום לא פחות ממה שחשוב היה פעם לשחק בשכונה.

 

קיץ נעים!

 

גליה אלכסנדר, מנחת הורים בכירה, מכון אדלר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
למדו את הילדים לקחת יוזמה, גם כשקשה
צילום: shutterstock
מומלצים