שתף קטע נבחר

ח"כים נגד חוק הקולנוע של רגב: "שופכים פה תינוק בריא"

במהלך דיון על הרפורמה בקולנוע שמובילה שרת התרבות מירי רגב, אמרו חברי כנסת מהאופוזיציה כי לא נחוץ תיקון: "אין תחום תרבותי מצליח יותר בארץ"

 

"אין תחום תרבותי בארץ שמצליח יותר מענף הקולנוע", אמרו היום (ד') המתנגדים לרפורמה של שרת התרבות מירי רגב, שמנסה להעביר בימים אלה את התיקון שלה לחוק הקולנוע.

 

בין היתר כוללת הרפורמה הקמת מאגר לקטורים שיהיה כפוף למשרד התרבות, ומלבד אנשי קולנוע - יהיו חברים בו גם אנשי תיאטרון וספרות. שינוי עיקרי נוסף הוא מתן תמיכה בדיעבד של 15 אחוז מתקציב הקולנוע לסרטים שהצליחו מסחרית.

 

אם זו לא הייתה שנת בחירות, הייתי מבטלת את קרנות הקולנוע", אמרה רגב כשהציגה את הרפורמה השבוע. "כשנכנסתי לתפקיד לפני שלוש שנים הגיעו אליי תלונות על קיומה של קליקה סגורה. רק חברים במועדון הסגור נהנו מהתקציבים. חרדים, ערבים, תושבי יהודה ושומרון, תושבי הפריפריה, להט"בים, עולים - כל אלה הודרו בידי הלקטורים".

 

מירי רגב חוק הקולנוע (צילום: אלי סבתי)
רגב מציגה את הרפורמה(צילום: אלי סבתי)
 

בדיון שהתקיים היום בכנסת לקראת קריאה שנייה ושלישית של החוק, השתתפו חברי הכנסת מהאופוזיציה תמר זנדברג, עופר שלח, דב חנין ומיקי רוזנטל, שניסו למנוע את התיקון. "יש פה תהליך לקוי בכל הדרך שבה החוק הזה נעשה, כולל חוות דעת משפטיות. אנחנו עומדים לשפוך תינוק מאוד מאוד בריא, עם מי אמבטיה שהם נקיים לגמרי", אמר שלח, שסיפר כי בעברו היה אחד הלקטורים שאישר את התסריט ל"אבא גנוב 2".

 

חנין הדגיש עד כמה ענף הקולנוע מצליח בארץ. "אין תחום תרבותי בארץ שמצליח יותר" אמר, "לגיטימי, אם כי מאוד מאוד בעייתי מוסרית, ששרת התרבות תגיד שהיא רוצה להחריב את ענף הקולנוע. לא לגיטמי ששרת התרבות תגיד 'אני רוצה לנהל בעצמי את ענף הקולנוע'. אומרים למשל שענף הקולנוע הוא לא ענף מגוון - אבל אני מסתכל ברשימת הלקטורים והסרטים ורואה גיוון".

 

חברי הכנסת התייחסו גם לתיקון שמציע תמיכה בדיעבד בסרטים מסחריים שהצליחו בקופות. רוזנטל אמר בדיון כי "רגב מצויה בניגוד עניינים חמור ופועלת לטובת מקורביה. השרה הודתה בעבר שהיא חברה אישית של האחים אדרי, המפיקים הכמעט בלעדיים של סרטי קולנוע מסחריים בארץ. בחוק החדש דורשת השרה להפנות 15 אחוז מתקציבי קרנות הקולנוע לסרטים שכבר הצליחו בקופות, לאלו שכבר גרפו רווחים גבוהים ממכירת כרטיסים.  זנדברג הוסיפה כי "השרה מביאה את החוק הזה כדי לתת כסף לחברים שלה".

 

גם יוצרי קולנוע רבים יוצאים נגד התיקון לחוק. בכתבה שפורסמה הבוקר במוסף "24 שעות" של "ידיעות אחרונות", יוצרי קולנוע מובילים הביעו התנגדות להצעת התיקון של השרה. אבי נשר למשל, מי שאחראי לכמה מן הלהיטים הגדולים של הקולנוע הישראלי, אמר כי "יש כאן סכנה אמיתית ומוחשית, שהולכים לסיים ולהרוס את תור הזהב של הקולנוע הישראלי שהיה בארץ ב-15 השנים האחרונות. מה שרגב עושה ומה שהוועדה שלה עשתה מקביל למינוי ועדה שתציע רפורמה ותפרק למעשה את ההיי-טק הישראלי. זו פגיעה בחוסן הלאומי, מעשה לא פטריוטי בעליל".

 

 

אבי נשר. "סכנה אמיתית" (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
אבי נשר. "סכנה אמיתית"(צילום: עופר עמרם)

גם שמוליק מעוז, מי שעמד במרכז הכוונת של השרה רגב עם סרטו "פוקסטרוט" משנה שעברה, התייחס לחוק ואמר: "החזרנו את הקהל הישראלי לבתי הקולנוע, הפכנו לשם דבר בזירה הבינלאומית, רואים את הסרטים שלנו בכל פינה בעולם. שגרירים וקונסולים ברחבי העולם אומרים לי שהקולנוע שלנו הוא הכלי ההסברתי הכי אפקטיבי שיש להם ביד. שהקרנה אחת שווה עשרות כנסים, פאנלים וארוחות ערב חגיגיות. אבל שרת התרבות לא מתעניינת בעובדות ובנתונים. היא גם לא ממש מתעניינת בתרבות - רק ברייטינג שלה".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים