שתף קטע נבחר

מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה ב-0.1%

עליות מחירים משמעותיות נרשמו בסעיפי הירקות הטריים (7.5%), התחבורה והמזון. כתוצאה מכך, לראשונה אחרי 50 חודשים מחוץ ליעד יציבות המחירים, האינפלציה השנתית עומדת על 1.3% ושבה אל תוך טווח היציבות (בין 1% ל-3%)

מדד המחירים לצרכן  עלה בחודש יוני ב-0.1%. כך מדווחת הערב הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. עליות מחירים משמעותיות נרשמו בסעיף הירקות הטריים (7.5%), סעיף התחבורה (0.7%) וסעיף המזון (0.5%). 

 

ירידות מחירים נרשמו בין היתר בהלבשה והנעלה (6.4%), פירות טריים (3.2%) ותרבות ובידור (0.8%).

 

כתוצאה מכך, לראשונה אחרי 50 חודשים מחוץ ליעד יציבות המחירים, האינפלציה השנתית (מדד המחירים לצרכן בראיה של 12 חודשים אחורה) עומדת על 1.3% ושבה אל תוך טווח היציבות (בין 1% ל-3%).

   (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, ממתינה להרמת הראש של האינפלציה כדי להתחיל עם תחילת עידן חדש במדיניות המוניטארית של בנק ישראל שיבוא לידי ביטוי בהעלאת הריבית, זאת אחרי שמאז יוני 2011 בנק ישראל לא משנה ריבית כלפי מעלה.

מדד מחירים לצרכן יוני 2018 ()

בניגוד למדיניות המוניטארית של ה"פד", פלוג הסבירה בשבוע שעבר במסיבת עיתונאים שערכה, כי לא תתחיל להעלות ריבית כל עוד האינפלציה איננה מתבססת בתוך היעד ולא די בכך שהיא תיכנס אליו. בהקשר הזה, המסר של פלוג היה "יוני" יותר מאשר היה מצופה ותחזיות פנימיות של בנק ישראל שבו ודיברו על שתי העלאות ריבית עד 2019 (הראשונה כבר בסוף 2018) ולא על 3 או 4 כפי שהיה מצופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים