שתף קטע נבחר

"זוגיות פתוחה מספקת בדיוק כמו מונוגמית"

חרף הסטיגמות, לא נמצא הבדל בין רמות הסיפוק ושביעות הרצון שאנשים חשים כלפי מערכת היחסים שלהם, בין אם היא פתוחה או מונוגמית. כך לפי מחקר חדש שנערך בקנדה

זוגות שפתחו את הקשר שלהם מאושרים כמו זוגות מונוגמיים, כך חושף מחקר חדש שנערך באוניברסיטת גואלף הקנדית, שמצא שמבנה הזוגיות לא משפיע על מידת האושר ושביעות הרצון מהקשר. במחקר שפורסם ב-Journal of Social and Personal Relations סקרו 140 אנשים שנמצאים במערכות יחסים פתוחות ופוליאמוריות ויותר מ-200 אנשים שנמצאים בזוגיות מונוגמית, והשוו את מידת האושר של כל אחד מהזוגיות שלו.

 

המשתתפים נשאלו על מידת שביעות רצונם מהקשרים הנוכחיים שלהם. בקשרים שאינם מונוגמיים – קשרים פתוחים או פוליאמוריים, השאלות התייחסו לקשר הראשי של המשיבים (בקשרים פתוחים נהוג לחלק את הקשרים לראשי מול משניים). בין היתר, שאלו החוקרים כמה פעמים במהלך הקשר הזוגי חשבו המשיבים על פרידה, האם הם עדיין מאוהבים בבני הזוג שלהם וכיצד הם מדרגים את רמת האושר הכללית שלהם מהקשר הזוגי. משקלול התשובות נמצא כי אנשים שאינם ביחסים מונוגמיים העידו על אותה רמה של שביעות רצון מהקשר הראשי שלהם, בדיוק כמו זוגות מונוגמיים.

"מערכות יחסים פתוחות נפוצות יותר משחושבים" (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
"מערכות יחסים פתוחות נפוצות יותר משחושבים"(צילום: Shutterstock)
 

"גילינו שאנשים במערכות יחסים פתוחות שמושתתות על הדדיות, רצון והסכמה משותפת, חווים את אותן רמות סיפוק ושביעות שחווים אלו שנמצאים במערכת יחסים מונוגמיות", אומרת ג'סיקה ווד, דוקטורנטית לפסיכולוגיה חברתית-יישומית ואחת ממובילות המחקר. "ביחסים מוסכמים שאינם מונוגמיים מסכימים כל השותפים לעסוק ביחסים מיניים או רומנטיים מרובים", היא מסבירה. "בין שלושה לשבעה אחוזים מהאנשים בצפון אמריקה נמצאים כרגע במערכות יחסים פתוחות ולא מונוגמיות. זה הרבה יותר נפוץ ממה שרוב האנשים חושבים".

 

 

"בכלל אנחנו נמצאים בנקודה בהיסטוריה החברתית שבה אנו מצפים להרבה יותר מהשותפים שלנו. אנחנו רוצים לקבל התרגשות מינית אבל גם חברות טובה, ביחד עם תמיכה רגשית ופיננסית. ניסיון למלא את כל הצרכים הללו עלול להפעיל לחץ רב על מערכת היחסים, וכדי להתמודד עם הלחץ הזה יותר ויותר זוגות בוחרים לפתוח את הקשר שלהם. הבעיה היא שיחסים שאינם מונוגמיים בהסכמה עדיין סובלים מסטיגמות", היא אומרת.

 

"הם נתפסים כלא-מוסריים וכפחות מספקים והדדיים. ההנחה שעדיין רווחת בחברה היא שאנשים שפותחים את הקשר הזוגי שלהם סובלים מהפקרות מינית ונמצאים במערכות יחסים רעות ומנצלות - אבל זה ממש לא המקרה".

 

ווד טוענת כי מנבא חשוב של מידת שביעות הרצון מהיחסים אינו מבנה היחסים, אלא בעיקר המוטיבציה המינית של הזוג. "לזוגות שמקיימים יחסי מין מתוך קירבה, אהבה ורצון למלא אחר הצרכים המיניים שלהם ושל בני הזוג שלהם, יש יחסים מספקים ומאושרים יותר מזוגות שמקיימים יחסים כי לא בא להם לריב זה עם זה", היא מסבירה. "בסופו של דבר, אם אתם ממלאים את הצרכים הפסיכולוגיים שלכם ומרוצים מבחינה מינית, אתם נוטים להיות יותר מאושרים מהזוגיות שלכם, ללא קשר לסוג הקשר שבחרתם לעצמכם", היא מסכמת.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
"אני מצפים להרבה יותר מהשותפים שלנו"
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים