שתף קטע נבחר

נחשפה פרשת התעללות: הזריקה לבנה הפעוט אינסולין כדי לזייף סוכרת - ולהרוויח

על פי החשד, אם לעשרה מירושלים רימתה את בית החולים ואת הביטוח הלאומי כשטענה שחמישה מילדיה סובלים מסוכרת. בנה הפעוט שלו הזריקה אינסולין פונה במצב קשה לבית החולים וייתכן שיסבול מנזק מוחי מתמשך. מהחקירה עולה כי המשפחה קיבלה בין 800 אלף למיליון שקלים בקצבאות לילדים ה"חולים"

 

 

אם לעשרה ילדים מירושלים נחקרה בשבועיים וחצי האחרונים בחשד להתעללות בילדיה. על פי החשד, האם יצרה מצג שווא בפני הרופאים שלפיו חמישה מילדיה חולים בסוכרת במטרה לקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי. על פי החשד, המשפחה קיבלה בין 800 אלף למיליון שקלים בקצבאות עקב ההתעללות המתמשכת של האם בילדיה.

 

בנוסף, חשודה האם בכך שפגעה גם בבנה הצעיר, בן שנה ושבעה חודשים, כשהזריקה לו אינסולין לשווא. הוא מאושפז בבית החולים שערי צדק בעיר, שאליו פונה לפני כחודש כשהוא סובל מדימום מוחי ומפרכוסים ומצבו הוגדר קשה.

 

עקב מעשיה של האם, קיים חשש לפגיעה מוחית ונזק בלתי הפיך לבנה הפעוט. מצבו מוגדר כעת יציב והוא נמצא בפיקוח הדוק. האם, הנמצאת במעצר, חשודה בתקיפה הגורמת לחבלה בנסיבות מחמירות, התעללות בחסר ישע וקבלת דבר במרמה. אותם חשדות מיוחסות כלפי האב, ששוחרר למעצר בית, מכיוון שהאם היא החשודה המרכזית.

 

 

ההורים החשודים בהתעללות בבנם (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

 

ב-22 ביוני דיווח בית החולים למשטרה כי עולה חשש שהפעוט, שהגיע עם פגיעה מוחית ופרכוסים, אושפז עקב הזרקת האינסולין והצוות הרפואי חשד כי האם היא זו שאחראית לכך.

 

החשש עלה כשהאחות הבחינה כשבידה של האם מזרק אינסולין. לפי הדיווח שנמסר למשטרה, האחות ניסתה לדבר עם האם ולשאול לפשר המזרק ובתגובה היא הכניסה במהירות את המזרק לתיקה.

 

החשד, שלפיו האם היא שגרמה למצבו הקשה של התינוק, התגבר כשבבדיקות הרפואיות התגלה כי בכל פעם שהם הייתה לצידו של בנה, רמת הסוכר שלו ירדה באופן משמעותי עקב קבלת אינסולין. לאור המקרה הוחלט להצמיד אסיסטנטית צמודה לפעוט, מחשש לפגיעה נוספת.

 

לאחר קבלת הדיווח, במשטרה פתחו בחקירה סמויה ואספו ראיות, עד שהוחלט לצאת למבצע, שזכה לכינוי "מתוק כשמר לי", לעצור את זוג ההורים ולהביאם לחקירה שהוטלה על היחידה לפשעים במרחב ציון. עם מעצרם של ההורים הוטל צו איסור פרסום גורף על הפרשה.

ההורים החשודים בהתעללות בבנם (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 

כעת, לאחר הסרת הצו נחשפים הפרטים, בהם כיצד האם הביאה לאשפוז בנה והשיטה שבה על פי החשד קיבלו ההורים במרמה את הכסף. על פי החשד, האם גרמה להעלאת רמת הסוכר בדם של חמשת ילדיה באמצעות מאכלים מתוקים.

 

כשרמת הסוכר בגוף הייתה גבוהה, היא פנתה למיון בבית החולים והציגה ממצאים שלפיהם ילדיה חולים בסוכרת. היא סיפרה בבית החולים כי עשתה בדיקת סוכר ומכשיר הבדיקה שיש לה בבית הצביע על כך שקיים חשש למחלה. בשל המצב הרפואי של ילדיה הם הופנו לבדיקת דם ולביצוע בדיקות נוספות, ולאחר מכן פנתה האם עם מכתב השחרור מבית החולים לביטוח הלאומי.

 

בוועדות הבוחנות את אופי ודרגת הנכות, האם הציגה את המסמכים הרלוונטיים שהעניקו לילדיה אחוזי נכות בגין הסוכרת, שמתורגמים באופן ישיר לכסף. במשטרה חושדים כי עבור חמשת ילדיה, המשפחה קיבלה מהביטוח הלאומי כ-15 אלף שקלים בחודש, כשהסכום המצטבר ששולם נע בין 800 אלף למיליון שקלים.

 

רפאל מכתבי ()
עו"ד רפאל מכתבי, סניגורם של ההורים
 

האם ניסתה את אותה השיטה על בנה הפעוט, הפעם באמצעות החדרת האינסולין לגופו, אך מצבו הידרדר ובשל כך אושפז במצב קשה. במשטרה אמרו כי בחקירתה הודתה האם כי היא זו שהזריקה אינסולין לבנה הקטן לשווא. במשטרה חושדים כי גם לחמישה מתוך עשרת ילדיה הוחדר אינסולין לשווא, זאת לאחר שעלה החשד שהייתה מנחה את בתה הגדולה, בת 11, להזריק לאחיה הקטנים את ההורמון כשרמת הסוכר בדם שלהם הייתה גבוהה.

 

עוד עולה מהחקירה כי במשך שנתיים האם לא רכשה אינסולין עבור ילדיה, דבר המעורר תמיהה ומערער על אמינותה. מדובר במשפחה קשת יום לעשרה ילדים שבה האם לא עובדת והאבא בעל עסק עצמאי. האם בעברה טיפלה כסייעת בילד שחולה סוכרת, ומשם עולה החשד כי היא מתמצאת בפרטי המחלה.

 

במסגרת החקירה, במשטרה ביקשו החוקרים חוות דעת מקצועית בנוגע לטענות האם שלפיהן ילדיה חולים בסוכרת. היא העבירה להם חוות דעת של פרופסור מבית החולים הדסה עין כרם. המסמך נפרס על פני 20 עמודים וממנו עולה כי אף אחד מהילדים מעולם לא חלה בסוכרת, לא חולה בימים אלו וכי מעולם לא היה צורך להזריק להם אינסולין. עוד נכתב בדו"ח כי ייתכן שהפעוט שאושפז במצב קשה בשל מתן האינסולין יסבול מנזק מוחי בעתיד.

 

מהביטוח הלאומי נמסר: "הביטוח הלאומי מעניק קצבאות לכל הזכאים ופועל למיצוי זכויות מרבי של ילדים עם מוגבלות. עם זאת, כמי שאמונים על כספי הציבור, אנו נדרשים לפעולות שונות למניעת מתן קצבאות למי שאינו זכאי להן. במקרה זה, אנו מזדהים עם כאבם של הילדים, ומנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר הנחה את צוות עובדי השיקום של סניף ירושלים ליצור קשר עם מחלקת הרווחה של העירייה כדי לסייע בכל מה שנחוץ לילדים בעת הזו. הביטוח הלאומי יעשה כל אשר יידרש על פי החוק".

 

מבית החולים שערי צדק נמסר: "בדיקות במרפאות החוץ של בית החולים ועל סמך נתונים אוביקטיבים של רמות סוכר גבוהות בדם בססו את האבחנה של סוכרת.

עם קבלת התינוק המדובר בבית החולים במצב מסכן חיים עם רמות סוכר נמוכות בדם, עירנותם של הרופאים היא זו שהובילה לחשד שמדובר בהזרקת אינסולין ובזכות עירנות זו הופסקה ההתעללות בתינוק ונבדקה מחדש האבחנה של אחיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
האם בבית המשפט
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים