שתף קטע נבחר

דרום קוריאה: עוד שמונה שנות מאסר לנשיאה לשעבר

שלושה חודשים לאחר שנגזר דינה של פאק גון-הייה, גזר עליה בית המשפט שמונה שנים נוספות על עבירות שחיתות והתערבות לא-חוקית בבחירות

 

פאק גון-הייה (צילום: AFP)
פאק גון-הייה, הנשיאה לשעבר שהורשעה בעבירות שחיתות חמורות(צילום: AFP)

 

עוד שמונה שנות מאסר נגזרו הבוקר (יום ו') על הנשיאה לשעבר של דרום קוריאה פאק גון-הייה שעליה נגזרו 24 שנות מאסר לפני כשלושה חודשים. שש שנות מאסר נגזרו עליה בגין שימוש לא-חוקי בתקציבי מודיעין לצרכיה ועוד שנתיים על התערבות בלתי חוקית בבחירות. פאק (66) החלה בריצוי עונשה בעקבות מעשי שחיתות קשים שחוללו מחאה המונית. היא כפרה באישומים נגדה ולא הופיעה היום בבית המשפט.

 

בית המשפט המחוזי בסיאול קבע כי הנשיאה לשעבר קשרה קשר עם עוזריה לשעבר וגרמה נזק כספי בהיקף של כ-26 מיליון דולר לתקציבי שירותי המודיעין. הכספים נלקחו מ"תקציב פעילות מיוחדת" שמיועד לסוכנות הביון שאינו נתון לבקרה של הפרלמנט. שניים משלושה מנהלים בסוכנות הביון הלאומית נידונו לשלוש שנים וחצי בכלא. השלישי נידון לשלוש שנות מאסר.

 

כמו כן הורשעה הנשיאה לשעבר בהתערבות בפריימריז במפלגתה ובבחירת מועמדים. השופט סאונג צ'אנג-הו קבע כי השימוש בתקציבי סוכנות הביון "היה עלול אף לסכן את המדינה ואזרחיה". התובעים ביקשו להטיל על הנשיאה לשעבר 15 שנות מאסר בגין העבירות שעברה וכן להטיל עליה קנס כספי עצום.

 

בשנה שעברה הפכה פאק למנהיגה הדרום-קוריאנית הראשונה שנאלצה לעזוב את תפקידה לאחר שנבחרה באופן דמוקרטי. זה קרה אחרי שבית המשפט החוקתי הורה לה לעשות זאת, אחרי ששני ראשי תאגידי ענק נשלחו לכלא. בית המשפט גם קנס את פאק, בתו של דיקטטור לשעבר, ב-17 מיליון דולר, אחרי שמצא אותה אשמה בעבירות שחיתות, ניצול כוח וכפייה. התביעה דרשה להטיל עליה 30 שנות מאסר, לצד קנס בסך 112 מיליון דולר.

  

השופט קים סי-יון אמר בגזר הדין לפני שלושה חודשים כי "הנאשמת ניצלה את כוחה הנשיאותי שהפקידו בידיה האנשים, וכתוצאה מכך הביאה כאוס עצום שהוביל להדחתה, דבר חסר תקדים". בית המשפט קבע כי פארק וחברתה הוותיקה צ'וי סון-סיל זממו לקבל 22 מיליון דולר מתאגידי ענק כסמסונג ולוטה כדי לסייע למשפחתה של צ'וי ולממן ארגונים ללא כוונת רווח שהיו בשליטתה. במסגרת הפרשה נחשף כי צ'וי כתבה נאומים לחברתה הנשיאה, קיבלה גישה לחומר לא מסווג והקימה קרנות של מיליוני דולרים משוחד שקיבלה מחברות קוריאנית במטרה להגיע לאוזנה של הנשיאה.

 

"אין לנו מה לעשות, אלא לנהוג בה בחומרה ולמצוא אותה אחראית", כתב השופט. פאק בת ה-66, שנכלאה לפני יותר משנה, הכחישה את כל ההאשמות נגדה ולא נכחה בבית המשפט.

 

ב-2012 נבחרה פאק למנהיגה הראשונה של דרום קוריאה, שלושה עשורים אחרי שעזבה אותו בעקבות ההתנקשות באביה. הדחתה הובילה לבחירות חדשות שבהן ניצח המועמד הליברלי מון ג'יי אין, שמאז הוביל להתחממות הקשרים עם השכנה צפון קוריאה. הוא אף נפגש עם השליט קים ג'ונג און בעידוד אמריקני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הנשיאה לשעבר של דרום קוריאה פאק גון-הייה
צילום: AFP
מומלצים