שתף קטע נבחר

כ-80 אלף הפגינו בכיכר רבין במחאת הלהט"ב: "מהפכה של ממש"

אדיר וניסן מתל אביב נדהמו מכמות המפגינים: "הגיע הזמן שהציבור הרחב יעמוד איתנו ויגיד 'די'". אורי יהב, אב לבן הומו, בא לתמוך בבנו: "זה לא קשור לימין או שמאל; להקים משפחה זו זכות בסיסית". מיטל, שהגיעה מכפר סבא כדי לתמוך בחבריה, אמרה ל-ynet: "אני יכולה לעשות הכול - אבל הם לא. עברנו את ימי הביניים"

 

 

מארגני הפגנת הענק של קהילת הלהט"ב בכיכר רבין, במחאה על חוק הפונדקאות שעבר בקריאה שלישית בתמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, נדהמו מרבבות המשתתפים שלקחו חלק באירוע. אדיר וניסן, בני זוג שמתגוררים בתל אביב, סיפרו בהתרגשות כי לא ציפו לאלפים כה רבים בכיכר. "מה שקרה זאת ממש מהפכה", אמר אדיר. "במשך שנים הקהילה הגאה מקופחת והגיע הזמן שגם הציבור הרחב יעמוד איתנו ויגיד 'די'. אנחנו רוצים להקים משפחה, אבל המדינה מקשה אלינו, ולפני שהתייאשנו - עברה ההחלטה בכנסת שגרמה לנו לתסכול שהיה גדול במילא.

 

 

העצרת התקיימה אמש (א') בתום יום עמוס הפגנות, שכללו גם חסימה של קטע כביש בנתיבי איילון כדי למחות על החוק שמדיר ומפלה אותם, שעבר בשבוע שעבר בקריאה שלישית בתמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו. להערכת המארגנים, כ-80 אלף בני אדם הגיעו לכיכר.

 

תחילה עלתה לבמה הזמרת ריטה, ששרה את שירה "בוא". לאחר מכן נשאה דברים הקומיקאית והשחקנית אורנה בנאי: "תראו מה קרה פה היום. איך מהבוקר כל המדינה עמדה מלכת כי זה יום הסטורי, אתם מרגישים את זה? הציבור הצביע ברגליים ואמר: כן לשיוויון, לא לאפליה".

 

בנאי המשיכה: "הערב, חברים, אנחנו קבוצה אחת מלוכדת, גדולה וחזקה. נמצאים כאן הערב גם אנשים מהקהילה וגם אלפים רבים שהגיעו לתמוך בנו ועל הדרך לצעוק צעקה שנמצאת בגרון כבר חודשים רבים; האנשים שהגיעו הנה הערב אלה אנשים שאוהבים את הארץ הזאת ומרגישים שמשהו רע עובר על המדינה שלנו. התחושה היא שבממשלה שלנו נמצאים אנשים חסרי אחריות שמקדמים חוקים מזיקים.

 

"עושים עלינו סיבוב. האווירה הזאת שאתם מרגישים, האווירה הרעה, האלימות, השנאה והפילוג - זה קורה כי מישהו רוצה ודואג לזה, זה מקדם את המטרה שלו, הוא מעדיף את כולנו מפולגים וחלשים במקום המון אחד גדול". בנאי הוסיפה כי "המחאה לא נגמרת הערב, היא רק מתחילה".  

"זה מאבק על הזכות הכי בסיסית שלנו להיות משפחה", הוסיף אדיר - וניסן אמר כי ללא גיבוי מהמערכת הפוליטית, ההפגנה לא תשנה דבר. "חייבים להביא לכך שהמחאה הענקית הזאת תוביל להעברת חוקים שוויוניים לקהילה הגאה - אחרת אין לתמיכה שום משמעות. חייבים להמשיך עד לשוויון זכויות מלא".

 

 

 

 

העצרת המרכזית של קהילת הלהט
(צילום: יריב כץ)

העצרת המרכזית של קהילת הלהט
(צילום: מוטי קמחי)

העצרת המרכזית של קהילת הלהט
(צילום: יריב כץ)

 

אב לבן הומו: "להקים משפחה - זכות בסיסית"

אורי יהב, אב לבן הומו, אמר כי הגיע להפגנה כדי לתמוך בבנו: "בהתחלה היה לי קשה עם זה, אבל אחרי שהבנתי שהבן שלי הומו ושטוב לו - הפנמתי שאני חייב להיות לידו. חשוב לי שהבן שלי יהיה מאושר, שהוא יוכל להקים משפחה ושהמדינה לא תפלה אותו לעומת אזרחים אחרים. זה לא קשור לימין או שמאל, אלו זכויות אדם בסיסיות להקים משפחה; לגדל ילדים ולאהוב".

 

מיטל שרעבי, שהגיעה להפגנה מכפר סבא מלווה בחברותיה סיפרה ל-ynet: "הגעתי כדי להזדהות עם חברים שלי בקהילה הגאה ולתמוך בהם. בעוד אני יכולה לעשות כל מה שאני רוצה - להתחתן, להביא ילדים ואפילו לאמץ - חבריי ההומואים לא יכולים לעשות את זה ויש כאן חוסר צדק גדול ומעוות. אני מקווה שיום אחד כולם יהיו שווים בהכול, כי ככה צריך. עברנו את ימי הביניים".

 

לאון קיכלר, דייל בחברת התעופה ישראייר, סיפר אתמול לנוסעים בטיסה מחיפה לאילת מדוע בחר להגיע לעבודה בחולצה שחורה. "בשבוע שעבר עבר בכנסת חוק, שלראשונה - שחור על גבי לבן - מפלה קהילה שלמה בלי למצמץ בניגוד לרוח מגילת העצמאות", אמר לנוסעים.

 

"חברי הקהילה הגאה ותומכיה יוצאים היום להפגנות נגד ההומופוביה המשתוללת בממשלה והיום הוכרז על יום שביתה גדול", הוא הוסיף. "לשמחתי, חברות גדולות תומכות בקהילה ומאפשרות לעובדיהם לשבות. ישראייר הצטרפה למאבק ובהודעה לעובדים אמרה שכל עובד שרוצה לשבות יכול לעשות זאת ויחד כדי לא לפגוע בנוסעים הציעה לעובדים שרוצים לעבוד ללבוש חולצות שחורות במקום המדים הלבנים שלנו כאות מחאה נגד האפליה הנוראית הזאת. אתם נחשפים למאבק החשוב הזה, בלי להיפגע מעיכובים כי כשאני מגיע לעבודה גם אתם כאן. אני מקווה לעתיד טוב יותר עם שוויון זכויות לכולם".

 

חן אריאלי העצרת המרכזית של קהילת הלהט
חן אריאלי(צילום: מוטי קמחי)

יו"ר האגודה למען הלהט"ב לנתניהו: "עכשיו תורנו להגיד לך 'לא'"

חן אריאלי, יו"ר האגודה למען הלהט"ב, פנתה מעל הבמה בכיכר לראש הממשלה בנימין נתניהו: "פנית אליי מוקדם יותר דרך התקשורת, אז אני עונה לך יחד עם כולם מהכיכר. יש פה קהילה שדורשת מעשים ולא הודעות לעיתונות. עכשיו תורנו, אדוני ראש הממשלה, להגיד לך לא".

 

"לא לאמירות סרק, לא לפגישות יחצ"ניות ריקות מתוכן; אנחנו דורשות מעשים בחקיקה, בתקציבים, במדיניות, בתוכניות ארוכות טווח שנבנות יחד עם ארגוני הקהילה ולא מעל הראש שלנו".

 

"הערב", המשיכה אריאלי, "הקהילה שלנו, בשיא כוחה, מציעה לא פחות מאלטרנטיבה למציאות הישראלית. היא מציעה תוכנית הפעלה אחרת, כזאת שלוקחת בחשבון את השוני והמורכבות, אוספת אותם לקריאה אחת נרגשת ומוכיחה הלכה למעשה שיחד אנחנו חזקות.

 

"יחד ניצור את הישראליות שאנחנו מבקשות לחיות בה. המאבק הזה הוא לא רק להט"בי, אנחנו עומדות כאן, הומואים, לסביות, בי-סקסואליות, טרנס, קווירים וסטרייטים/ות, אנחנו עומדות כאן עם ציבור ענק שתומך, שמאמין, שרוצה לחיות פה בהבנה שכולנו שווים, שלכולנו יש זכות לחיות בביטחון אזרחים ואזרחיות שוות ושווים. זה לא פחות ממאבק על דמותה של המדינה שלנו".

 

"נמשיך לצאת מהארון", אמרה אריאלי לקהל המשולהב, "ללכת ברחובות, להילחם במוסדות המדינה, להיות בבתי הספר, בבתי המשפט ובכל מקום שבו כוחות החושך ינסו לכבות אותנו - אנחנו נביא אור. בכל מקום שיסגרו לנו את הדלת - נפתח אחרת".

 

זמן קצר אחרי שירדה מהבמה, אמרה אריאלי ל-ynet: "ציפינו לעשרות אלפי אנשים - אבל לא לכמות כזאת. זה באמת מרגש באופן יוצא דופן. זה מראה שאנשים לא רק תומכים במאבק, אלא מרגישים שהוא ממש המאבק שלהם; כי זה מאבק על המדינה שלנו והחברה שלנו. דבר אחד ברור כבר עכשיו – אנחנו רואים פה רוב ליברלי שהתעוררה בו מחדש התקווה שיש לאזרחים כוח לשנות את המציאות".

 

העצרת המרכזית של קהילת הלהט
(צילום: מוטי קמחי)

העצרת המרכזית של קהילת הלהט
(צילום: מוטי קמחי)

העצרת המרכזית של קהילת הלהט
(צילום: מוטי קמחי)

יעל דיין: "לכל אחד מגיע לשמוע את המילה 'אבא'"

 

יעל דיין, לשעבר חברת כנסת וסגנית ראש העיר תל אביב, נשאה דברים גם היא: "היום, מוצאי תשעה באב, חורבן הבית הראשון, חורבן הבית השני - ואני כאן כדי לקרוא למנוע את חורבן הבית השלישי. הבית השלישי אינו בעתיד המשיחי, הוא לא בהר הבית, הוא לא בכותל - עם מסרונים לאלוהים. הבית השלישי הוא מגילת העצמאות של מדינת ישראל.

 

"הבית השלישי הוא חופש מכפייה דתית ולא הדתה. הבית השלישי, שקיים 70 שנים, הוא ישראל של כולנו; הוא גם של מיעוטים, הוא מקלט למבקשי מקלט, הוא בית למשפחות - גם למשפחות של הומואים ולסביות באימוץ, בלידה, בפונדקאות. הזכות לכל אחד ואחת, אבל בעיקר לכל אחד - לשמוע מפי בנו את המילה 'אבא'".


פורסם לראשונה 22/07/2018 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים