שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מתכון לסלט סלק משודרג

    מתכון לשבת: רותי קינן מחזירה לסלק את כבודו האבוד, ומכינה ממנו סלט קליל ומרענן עם ביצים קשות

     

    בשבילי סלק הוא תמיד תזכורת לבורשט או חמיצה, כפי שהקפידו לקרוא אצלנו למשקה הסגלגל שבושל ממנו, כי "אנחנו חיים בישראל ולא בגולה". הבורשט הקר של סבתא שלי והחמיצה של אימא שלי, היו בעצם בעיקר מי הבישול של הסלק, והותירו אחריהן את השאריות המגוררות של השורש הבשרני. ובגלל ש"אוכל לא זורקים", אותן שאריות עסיסיות הפכו מיד לסלט, שהוגש לגמרי בנפרד.

     

    כילדה, התרחקתי ככל שיכולתי מהמשקה שטעמו לא דיבר אליי יותר מהשם העברי המקורי שהודבק לו (חמיצה? מלשון חמיצות? למה שמישהו ירצה לשתות דבר כזה?). את הסלט דווקא אהבתי.

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    בשנים האחרונות, משעברה לי חרדת הסלק (שהתבססה בעיקר על הכתמים הסגולים הבולטים שהוא מותיר על כל דבר שבא אתו במגע - הידיים, הכלים וכמובן, המפות והבגדים), התיידדתי מחדש עם הבורשט ועם תוצר הלוואי שלו - הסלק המבושל.

     

    את התחממות היחסים אפשר לזקוף גם לזכות הסלק המבושל באריזות הוואקום, שהחל להופיע על מדפינו. זה אומר שבמקום לקלף את השורש ולבשל אותו, אפשר לדלג ישר לשלב החיתוך או הגרור ולהכין סלט. אפשר גם לרסק את הסלק המבושל, ולהכין ממנו במקום משקה מימי - מרק סמיך, חם או קר.

     

    האופציה המרגיעה הזאת, גרמה לכך שמאכלי הסלק החלו להופיע לעתים קרובות יותר על שולחננו. וכשסלקים טריים קורצים לי מהמדף וקוראים לי לזנוח את מאכל הנוחות המנוילן, אני מעדיפה לאפות אותם בתנור - הצלייה אמנם ממושכת יותר מבישול, אבל מעניקה לסלק טעם מיוחד ועמוק, ומכשירה אותו לככב לצד ירקות שורש אפויים אחרים או כבסיס מעולה למרק או לסלט גם ללא קילוף.

     

    ובעניין הסלט - מזמן הבנתי שכשמדובר בסלק, אין טעם לבנות על שילובי צבעים. צבעו הסגול, העמוק והשתלטן, גורם לו לכבות ולכסות כמעט כל גוון שמשדכים לו. הסלט תמיד מקבל בסיכומו של דבר את צבעו המקורי של...הסלק. אבל אפשר בהחלט לקשט אותו לפני ההגשה, בפטרוזיליה או בעלים ירוקים אחרים, ולצרף לו מרכיבים שיתאחדו איתו רק בזמן ההגשה עצמה - כמו ביצים קשות.

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    הביצים, אגב, הן מה שקוראים אצלנו "ביצי שמונה דקות" מבושלות כמעט עד הסוף (8 דקות במקום עשר), ומשם עוברות הישר לאמבט מים קרים. זה מבטיח מצד אחד קילוף נוח ומהיר, ומצד שני - חלמון צהוב עמוק שעדיין טיפה נוזלי במרכזו.

     

    סלט סלק עם ביצים 

    המצרכים:

    500 גר' סלק מבושל או אפוי

    1 בצל סגול, קצוץ דק

    3 מלפפונים חמוצים בינוניים

    2 ביצים קשות למחצה (מבושלות 8 דקות), קלופות

    מיץ מ-1/2 לימון

    1 כף חומץ בן יין

    1/4 כוס שמן זית

    1 כפית חרדל

    מלח, פלפל

    פטרוזיליה

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הסלק לקוביות קטנות, מגררים על פומפייה עבה או חותכים במעבד מזון, ומניחים בקערה.
    2. פורסים את הבצל לפרוסות ואת המלפפונים לקוביות קטנות, ומוסיפים לסלק.
    3. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. עדיף לשמור את הסלט במקרר שעה לפחות לפני ההגשה, לגיבוש הטעמים.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. לפני ההגשה, חותכים את הביצים לרבעים ומניחים על הסלט. מקשטים בחופן פטרוזיליה ומגישים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    סלט הסלק של רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים