שתף קטע נבחר

לא רומנטי, אבל טעים

בלי נרות ובלי שירי אהבה דביקים: מסעדות לא רומנטיות שתוכלו ליהנות בהן מהאוכל בלי להזדקק לטובות מקופידון

 

אין בהן עיצוב מיוחד במינו, האווירה שלהן משוחררת מגינונים, התאורה לא תמיד מחמיאה והאקוסטיקה לפעמים בקרשים - כן, יש גם מסעדות לא רומנטיות, כאלה שקופידון לא ביקר ולא יבקר בהן, אבל אנחנו ממש בעדן, בעיקר כי מגישים שם אוכל טוב.

 

ברשימה שלפניכם תמצאו מסעדות טובות שנותנות כבוד לאוכל ומציעות את הווייב המושלם ליציאה עם חברים או עם משפחה, בהן תאכלו ארוחה טובה גם אם אתם לבד, ללא פמליית ליווי או מישהו שיחזיק לכם את היד (או את הנר). במסעדות האלה תוכלו פשוט לבלות בכיף, בלי נרות, בלי מפות לבנות וללא שירי אהבה ברקע. בינינו, רומנטיקה זה מה שיש בלב, לא בצלחת.

 

בית תאילנדי

"בית תאילנדי" היא כנראה המסעדה התאילנדית הטובה בארץ. תנסו להשיג בה שולחן בצהריים או בערב, באמצע השבוע או בסופ"ש, ותגלו שלמרות שהיא קיימת כבר 20 שנה, המשימה אינה קלה. בין אם יושבים על הבר הקטנטן ובין אם באחד השולחנות המיועדים לארבעה סועדים, החוויה היא אותה חוויה - אותנטית ותאי במיוחד.

   (  )

הדבר היחיד שאין במסעדה הזו זה אווירה רומנטית - וכנראה טוב שכך. השף יריב מלילי ואשתו ממוצא תאילנדי, לק, מציעים במסעדה חוויה נטולת דביקות שמתאימה לכל אירוע, בעיקר כי אין בה את הפומפוזיות הקופידונית.

 

בתפריט המסעדה תמצאו את מנות המקור התאיות, אלה שזכורות לרובנו מהביקור בממלכת סיאם; יש מנות פיקנטיות, חריפות וחריפות מאוד, והתפריט מחולק ל"ירקות" (68-46 שקלים), "מן הים" (82-44 שקלים), מנות "עוף ובשר" (82-46 שקלים) ויש גם מנות מטוגנות, מנות ווק, מרקים ואטריות, תבשילים בחלב קוקוס ומנות מיוחדות עם סרטנים כחולים וצלעות בשר לבן.

   (  )
 

בוגרשוב 8 תל אביב, 03-5178568‏, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

M25

מה שהתחיל בתור ה"נקסט דור" הצנוע של הקצבייה הפופולרית משוק הכרמל, הפך למסעדת בשר נטולת גינונים עם חצר שבה שולחנות ארוכים ואווירת שוק ובלאגן. התפריט רשום על לוח, והבשר כאן אינו נופל באיכותו מזה המוגש במסעדות שגובות סכום של שלוש ספרות בעבור הסטייק. ההבדל הוא, שכאן יגישו לכם אותו על גבי מגש לשולחן נטול מפות - הכי דוגרי והכי טוב שיכול להיות.

ירון קסטנבוים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ירון קסטנבוים(צילום: ירון ברנר)

שף יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף יהונתן בורוביץ'(צילום: ירון ברנר)

ואל תיתנו למראה ולאווירה של M25 להטעות אתכם, מדובר במוסד של בשר שלא מנסה להתחפש לשום דבר שהוא לא: החלל זכה כאן לעיצוב מינימלי, וכולל שולחנות וכיסאות שנראים כמו אוסף אקראי לחלוטין, התפריט מציע כמה מנות קבועות כמו, למשל, העראייס המפורסם (48 שקלים), המנה של מח העגל (45 שקלים) וסלט הקצבים (48 שקלים), אבל הכי כדאי דווקא להציץ בוויטרינת הבשר וללכת על האנטרקוט לפי משקל (45 שקלים ל-100 גרם).

העראייס של בורוביץ' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
העראייס של בורוביץ'(צילום: ירון ברנר)
  

סמטת הכרמל 30 תל אביב, 052-6963632 שני-חמישי 23:00-11:00, שישי 16:30-11:00, לא כשר.

 

חדר אוכל

כיסאות לבנים ושולחנות שמסודרים בשורות ארוכות, איי עבודה גדולים באמצע החלל המשמשים את המלצרים והרבה אור ונירוסטה יש במסעדת "חדר אוכל", שנפרדה לשלום לפני כמה שנים מהשף עומר מילר אחרי פעילות של עשור, על מנת להתחיל עידן חדש. השף החדש במקום הוא גיא מלכה, אבל האווירה היא אותה האווירה של חדר אוכל תל אביבי משודרג, שמגיש מנות שף בצלחות עמוקות.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
את המסעדה הכי כיף לפקוד בצהריים, כי למרות המיקום המפונפן - בין מוזיאון תל אביב, צמוד לאופרה ובקרבת בית המשפט - המטבח כאן הוא לא יוקרתי, אלא פשוט מטבח ישראלי פשוט וטוב.

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

יש פה אוכל רחוב ותבשילים של בית, אבל בגרסה קצת יותר מוקפדת, נקייה ויצירתית ממסעדות הפועלים שמוכרות לכולנו. התפריט שבנה מלכה מציע מבחר גדול של מנות טבעוניות וגם מנות ראשונות כמו תבשיל תרד גלילי עם שום ובצל, קרם פרש ופיתה עם סומאק (38 שקלים), עיקריות כמו שושברק גבינות עם זוקיני צלוי (68 שקלים) וקינוחים כמו מוס יוגורט עיזים במעטפת קדאיף פריכה עם סירופ נענע.

 

שאול המלך 23 תל אביב 03-6966188, ראשון-חמישי, שישי 23:00-12:00, שישי 23:00-11:30, לא כשר

 

ברבוניה

מסעדת דגים מהוותיקות, המוכרות והאהובות בתל אביב שבה אין שום תפאורה, רק שולחנות מכוסים בנייר עיתון שמשמש תחליף למפה, ועציצים שמפרידים בין השולחנות לבין העוברים ושבים שחולפים על פני המסעדה ברחוב בן יהודה.

עזרא מרמלשטיין ז"ל, מייסד "ברבוניה" (  ) (  )
עזרא מרמלשטיין ז"ל, מייסד "ברבוניה"

כשמזכירים את "ברבוניה", נהוג לציין בעיקר את הבר המגניב שצמוד למסעדה, אותו פתח האיש והאגדה, עזרא מרמלשטיין ז"ל (שעבר המתת חסד בשוויץ לפני כשנה). האוכל שמוגש ב"ברבוניה", שעליה אחראית היום מזולה כהן, זוגתו של מרמלשטיין, מאפיל על כל מסעדת דגים מפונפנת אחרת בעיקר כי הוא מהטובים שיש, עשוי היטב ומגיע במנות גדולות ומכובדות.

 

במחיר המנה העיקרית מקבלים שם גם סלטונים קטנים, ומבחר העיקריות קלאסי ומציע דגים ופירות ים צלויים על הגריל או ברוטב שגם הוא תמיד בסיסי וטוב, בין אם זה רוטב שום ולימון, יין לבן או קארי וחלב קוקוס.

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

טווח המחירים של המנות העיקריות נע בין 98-85 שקלים ואם לא תזמינו אחת, תחוייבו על סלטי הפתיחה ב-40 שקלים. למרות שאין כאן מוזיקת רקע או אווירה מיוחדת, תנסו למצוא במקום שולחן פנוי בשישי-שבת, ותגלו שזוהי כנראה מסעדת הדגים המבוקשת ביותר בתל אביב.

 

בן יהודה 165, תל אביב 03-5276965, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

 

Mar&co

Mar&co היא מסעדה אורבנית וצעירה, שממוקמת בתוך מתחם המחבר בין שוק הפשפשים והשוק היווני ביפו. יש כאן בטון חשוף שיוצר מראה תעשייתי, רהיטים בצבע ורוד, קרמיקה לבנה על הקירות כמו במטבחי רטרו סטייל והמקום כולו פתוח לרחוב, ולכן גם מואר מאוד. יש כאן שלל אפשרויות ישיבה, שולחנות גדולים וגבוהים, בר ענק עם מטבח פתוח, שולחנות עגולים שמתאימים לקבוצות ותקרות גבוהות מאוד.

 

יש באוויר הרבה קלילות ואווירה שכוללת הרבה פאן, והתפריט שיצרה השפית אמילי גולדברג מבוסס ברובו על התוצרת הימית שמגיעה לכאן ועל תנור ג'וספר. יש כאן מבחר מנות של דגים נאים (42 שקלים), אויסטרים לא שגרתיים, שרימפס טריים ולא מקולפים בצ'ילי ומלח (64 שקלים), סליידרים ופירות ים במחבתות - בקיצור, שלל נשנושי ים ויבשה שכיף לטרוף עם חברים בצהרים לוהטים וגם בערב נטול רומנטיקה.

 

בן עזריה אלעזר 6 יפו, 03-7739380‏, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

האנוי

מסעדה באווירה של דוכני אוכל רחוב בסגנון ויטנאמי, הממוקמת בלב תל אביב. יש בה עיצוב המשלב בין ארגזי פלסטיק צבעוניים לקירות בטון חשופים, מדפים, שרפרפי ישיבה נמוכים ושולחנות צבעוניים.

   (צילום: טליה רוזין)
(צילום: טליה רוזין)

   (צילום: טליה רוזין)
(צילום: טליה רוזין)

באווירה הבלתי פורמלית הזו מגישים אוכל מהמזרח עם דגש על המטבח הקנטונזי, המלזי והויטנאמי. בין אם בצהרי היום ובין אם בערב, המקום עמוס מאוד ולא תמצאו בו פינה שקטה אחת להחזיק בה את היד של בן או בת הזוג, אבל כן יש פתרונות ישיבה שמתאימים לחברים, להורים עם ילדים ולזוגות שלא צריכים רומנטיקה בשביל לאכול טוב.

   (צילום: טליה רוזין)
(צילום: טליה רוזין)

התפריט מציע מנות ראשונות (32 שקלים), אטריות (58 שקלים), מנות קארי (58 שקלים), מרקי פו (58-54 שקלים), לחמניות באן מי (44 שקלים) וגולת הכותרת - מנות ברביקיו בסגנון קנטונזי כמו קריספי סקין פורק (62 שקלים).

 

לילינבלום 18 תל אביב, 03-5337962, ראשון-חמישי 16:30-12:00, 24:00-18:00, שישי 17:00-12:00, 24:00-18:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

POW WOW

"פאו וואו" הוא בר מסעדה הממוקם בלב ראשון לציון, שמציעים בו משעות הצהריים ועד שעות הלילה המאוחרות תפריט אוכל רחוב המתאים לחלוקה (שלוש מנות ב-98 שקלים, חמש מנות ב-159 שקלים ושבע מנות ב-197 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
גם האווירה במקום מתאימה לחבר'ה, ומשתלבת היטב עם השולחנות הארוכים שניצבים בפנים ובחוץ, לצד ספסלי ישיבה ובר. ממש השבוע המקום חוגג ארבע שנים, ולרגל החגיגות יתקיימו במקום אירועי קונספט במסגרתם מדי שבוע המקום יארח שפים שיפליגו למחוזות רחוקים: ב-29 ביול יתארח שם השף עומר עילואן שיגיש אוכל ערבי, ב-30 ביולי תתארח במקום שירה עזרא קיסוס שתכין ארוחה הודית, ב-1 באוגוסט תגיע לבשל השפית התאילנדית סוואלי אלדר וב-3 באוגוסט תתקיים במקום חגיגה בסגנון טברנה יוונית, כשבמטבח יתארח השף אביגיל אהרון מזרחי.

סוואלי אלדר, תתארח ב-1/8 (  ) (  )
סוואלי אלדר, תתארח ב-1/8

רוטשילד 62 ראשון לציון, 03-9797805, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 2:00-12:00 שבת 1:00-12:00, לא כשר

  

 (  )
 

גרקו הרצליה

סניף חדש בהרצליה למסעדה היוונית של המסעדן צביקי עשת (ששוכנת במתחם "גרינברג" בצפון תל אביב), הממוקמת בחלל עצום מימדים עם תקרות גבוהות ועיצוב שיזכיר לכם את הרגעים השמחים של החופשה באיי יוון. גם בצהרי היום וגם בשעות הערב המסעדה משדרת וויב שמח, והתפריט שלה מגדיר מחדש את כל עניין ה"שרינג".

   (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

לאחרונה, השיקו כאן את ערבי הצ'יפוראדיקו, שמתקיימים מדי יום ראשון ויאפשרו לכם לחוות את המנהג היווני ששם את משקה הצ'יפורו במרכז הבמה, כשלצידו מנות מאזה (הטאפאס היווני) שזורמות למרכז השולחן לצלילי מוזיקה יוונית.

 

החגיגות מתחילות בשעה 18:00 ונמשכות אל תוך הלילה, ויש בהן הרבה שמחה, בין אם מתמקמים בחלל הפנימי או בחצר המטופחת. מחיר התענוג הוא 195 שקלים לסועד (כולל אלכוהול ואוכל שזורמים חופשי לשולחנות לאורך כל הערב). קלאסי לכל מי שפיספס את חגיגות יום האהבה במהלך הוויקאנד.

 

שדרות אבא אבן 9 הרצליה, 09-7404747, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

המעשנה

בממלכת הבשר המעושן של זיו רודר במושב ינוב שבעמק חפר יש חצר מדהימה ולא מרוצפת עם עץ עתיק, תחתיו ניצבים שולחנות ארוכים שיוצרו מדלתות ישנות. בצהרי שישי יש במקום אווירה של "ביר גארדן", ובשעות הערב תמצאו כאן את האווירה המושלמת לסעודה קרניבורית נטולת גינונים, בשילוב מנורות עשויות מבקבוקי יין ישנים המשתלשלות מענפי העץ וכלי אוכל לא שגרתיים.

 (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)

נתחי הבשר מגיעים לשולחן על גבי גרילים קטנים שהרגליים שלהם עשויים מפרסות ישנות, ואת המשקאות ימזגו לכם לתוך צנצנות שהכילו פעם דבש. בקיצור, מקום מחוספס של אנשי "בראשית", ראשוני ולא מפונפן, כזה שבאים אליו עם חברים כדי לאכול הרבה וטוב. התפריט מציע ארוחות במסלולים שמחירם נע בין 275-150 שקלים, כשכל אחד מציע מספר שונה של נתחים מעושנים.

 (צילום: שניר סופגי ) (צילום: שניר סופגי )
(צילום: שניר סופגי )

 (צילום: רועי נחום) (צילום: רועי נחום)
(צילום: רועי נחום)
 

מלבד הבשר מקבלים במסגרת המסלול גם ירקות מדורה, סלט, תבשיל מעושן, שתייה חריפה, צ'ייסרים של ערק בטעמים וקינוח.

 

נתיב הזית 88 ינוב, 09-8945118, ראשון-חמישי 15:30-12:30, 22:00-18:30, כשר ללא תעודה

 

 

Jacko's Street

המקום הכי שמח בירושלים שהוא לא "מחניודה". מדובר בעצם  בר שמציע תפריט שף ואווירה שרחוקה שנות אור מסליזיות רומנטית. השף זכאי חוג'ה (או פשוט ג'אקו) מגיש כאן אווירת שוק קלילה ושמחה, ואוכל עדתי שתורגם למושגים של מטבח שף.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

יש במקום מטבח פתוח ואווירה לא מחייבת, והתפריט משתנה בהתאם לעונה וכולל מנות כמו רביולי בסגנון כורדי (60 שקלים), פריקסה טונה אדומה עם איולי פלפלים וביצה עלומה (64 שקלים) וכבד אווז שמוגש עם עוגת סולת (88 שקלים).

 (צילום: סיון שוב עמי) (צילום: סיון שוב עמי)
(צילום: סיון שוב עמי)
 

אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178‏, ראשון-חמישי 1:00-18:00, מוצ"ש-1:00, כשר

 

המוציא

ב"המוציא" של השף אבי לוי יש אווירת חפלה נהדרת בכל שעות היום: בכניסה יפגשו אתכם הרים של ממתקים, ומשמאל יושבת אמו של השף לצד סירים מהבילים, ומכינה את המטעמים שלה.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שף אבי לוי, "המוציא" (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
שף אבי לוי, "המוציא"(צילום: דניאל אליאור)
ממש מול הדלת ניצב בר ענק ומאחוריו מטבח פתוח ומלצריות שמחות וחייכניות, שידאגו שיהיה לכם נעים מהרגע בו תחצו את מפתן הדלת. התפריט כאן מציע מנות עם ניחוח ביתי כמו מעקוד אלג’יראי (52 שקלים), פסטייה עוף עם שקדים וזעפרן (72 שקלים), חריימה סלמון (88 שקלים), "בולט", שהיא מחבת של קציצות אלג'יראיות מצופות בסולת עם תבשיל של כרוב ובצל (71 שקלים) וגם מופלטה אנטרקוט ובצל מקורמל (92 שקלים).

   (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

"המוציא" הוא אחד המקומות הכי לא רומנטיים שתיתקלו בהם, אבל בקטע טוב, אפילו טוב מאוד.

 

יפו 113 ירושלים, 02-6310050, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:30-11:30, כשר

 

מדיטה

המסעדה שוכנת בחלל רחב ידיים בבית הנציב, ומציעה "מטבח תיכון חדש" עליו אמון השף מוטי אוחנה, שהוא גם הבעלים של מסעדת "החצר", הירושלמית גם היא. המסעדה משתרעת על שטח גדול, והיא למעשה ביסטרו ים-תיכוני עם טוויסט עכשווי ואופי ירושלמי מובהק.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בגזרת הראשונות אפשר למצוא שם סטייק חציל בטאבון (54 שקלים) ופוקצ'ה שקדי עגל (75 שקלים), לעיקרית תוכלו להזמין כאן בורגר במילוי חזה אווז (72 שקלים), אסאדו עגל בברביקיו ותפוזים (98 שקלים) ודג שלם עם ירקות ושרדונה (112 שקלים). בשעות הצהריים מגישים כאן עסקיות ב-69, 79 ו-99 שקלים.

   (צילום: אסף הראל)
(צילום: אסף הראל)
 

בית הנציב דרך חברון 101 א', 02-5664466, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שבת 24:00-19:00, כשר

 

 

Sins

"סינס" של השף זולי גיונגיושי היא מסעדת שף מהאמיצות והמיוחדות בדרום, בעיקר בשל העובדה שמדובר במסעדה לא כשרה. לאחרונה היא עברה לצומת גבים, לחלל מרווח המתפרש על פני כ-350 מ"ר ובה 70 מקומות ישיבה, מהם 50 במסעדה ועוד 20 על הבר.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יש במקום תקרות גבוהות ושולחנות שמתאימים לקבוצות, עיצוב מינימלי ותפריט עם הרבה מנות שחיטות שלא אופייניות לאזור. תוכלו להזמין שם פורטרהאוס, אנטרקוט עם קוקי סאן ז'אק מעליו (123 שקלים), המבורגר שרימפס או המבורגר רוקפור ואווז (58 שקלים) וגם ניוקי שרימפס ונתחי אנטרקוט (75 שקלים).

 

צומת גבים (ליד קיבוץ גבים) 08-6890452, שני 22:00-9:00, שלישי-חמישי 23:00-12:00, שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

אטמוספירה

מסעדת גג ענקית וכשרה שמתמחה בהכנת בשר. בחוץ יש בריכה ואם תרצו, המקום יכול להפוך ממסעדה למתחם אירועים. יש שם 170 מקומות ישיבה המתפרשים על פני חלל מודרני, שהוא ההפך המוחלט מהקיטש הרומנטי.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

על המטבח אמון השף ירון בן חמו, ובתפריט תמצאו מנות כמו סביצ'ה ויטנאמי וכבד אווז מרקש, אבל מה שבאמת מיוחד ויוצא דופן כאן היא בכלל ארוחת ה"שרינג" שכוללת עשר מנות טאפאס ב-159 שקלים, שמוגשות לצד לחם הבית.

 

ז'בוטינסקי 29 אשדוד, 1-700-707-918‏, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי 1:00-12:00, שישי 17:00-10:00, שבת 1:00-21:00, כשר

 

כרמים 

יש את "כרמים" - מסעדה כפרית, גדולה ומרווחת בצומת סגולה - ויש את "כרמים" הגדולה והמרווחת אפילו יותר, בבאר שבע. האחרונה, היא ההיפך המוחלט מכל מה שנחשב לרומנטי. על המטבחים של שתי המסעדות אחראי השף סהר רפאל.

 (צילום: שרון דרורי) (צילום: שרון דרורי)
(צילום: שרון דרורי)

המסעדה מגישה ארוחות בוקר (65-55 שקלים), עסקיות צהריים, במסגרתן בהזמנת מנה עיקרית (145-72 שקלים) מקבלים מנה ראשונה ושתייה ללא עלות, ויש גם תפריט ערב. גולת הכותרת במקום הם נתחי בשר הפרימיום שמיושנים במסעדה ומוצעים לפי משקל (45-40 שקלים ל-100 גרם).

 

דרך חברון 66 באר שבע, 08-9966444, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

מרינדו יקנעם

הסניף החדש של "מרינדו" הוא למעשה קצבייה, מעדנייה ומסעדה שמתמחה, איך לא - בבשר. המסעדה ידידותית לקבוצות וכיף לאכול בה עם הילדים וגם עם חברים, בעיקר כי היא משדרת נגישות ופשטות, ממש כמו שמסעדת בשר טובה אמורה לעשות.

 

תפריט המסעדה מציע נתחים מבשר טלה ועגל, סטייק פורטר האוס במשקל 600 גרם, פריים ריב, אנטרקוט, סינטה, פילה, שייטל טלה, צלעות וטיבון טלה במנה אחת, חטיפי אסאדו, קבב טלה ועוד. בצהריים מציעים כאן עסקיות ב-33 שקלים, ב-59 שקלים או ב-79 שקלים.

 

מתחם G יקנעם, 04-6653290, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

לימוזין

מסעדת בשרים ותיקה, שלפני כשנה עברה למתחם חדש ומרהיב: מדובר בבניין בן ארבע קומות, שנבנה על קצה צוק, ממנו נפרש הנוף של השדות החקלאיים של עמק יזרעאל. החלל הראשי של המסעדה מכיל קצבייה ומטבח פתוח עם צבא של טבחים.

 (צילום: יהודה נהר) (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
יש כאן תקרות גבוהות וחלונות פנורמיים, עשרות שולחנות ותאורה עוצמתית שהופכת את המסעדה להיכל אכילה רחב ידיים. תמצאו שם גם חדר יין ותפריט שמציע מנות ראשונות כמו קוביות פילה עגל (49 שקלים) ומבחר בשרים בהם אסאדו ברוטב ברביקיו (115-99 שקלים), צלעות טלה (188-168 שקלים) וסוגים רבים של סטייקים במבחר חיתוכים ומשקלים (165-96 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

חורש האלונים 14 רמת ישי, 04-9533173, שני-שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

אג'אויד

המסעדה הזו ממוקמת בתוך חוות סוסים טיפולית, ונפרש ממנה נופו היפהפה והמרשים של צפון הארץ. המסעדה שוכנת במבנה ענק בעל תקרות גבוהות במיוחד, קירות זכוכית המשקיפים החוצה ושולחנות ארוכים שמתאימים לקבוצות גדולות.

   (צילום: אודליה ברבי בקרסקי)
(צילום: אודליה ברבי בקרסקי)
"אג'אויד" היא מסעדה ערבית מודרנית משודרגת: בבוקר מגישים כאן ארוחות בוקר יוצאות דופן כמו בלדית עז'ה (59 שקלים) הכוללת לבנה עם שמן זית, גבינה ערבית מטוגנת, "סלט סבתא", שמן זית וזיתים, לחם הבית וריבה.

   (צילום: אודליה ברבי בקרסקי)
(צילום: אודליה ברבי בקרסקי)

תפריט הצהריים מציע את התמהיל הנפוץ במסעדות ערביות שכולל סינייה, צלעות טלה ויש גם מנות קצת יותר מקוריות דוגמת עוף שמכינים באדמה (89 שקלים לחצי עוף עם ירקות שורש וסלט ירקות), גבינת עיזים מטוגנת (42 שקלים), אסאדו עגל (124 שקלים) ומנות מהטאבון כמו סינייה במיה (89 שקלים). אגב, את מנות הבשר כאן מכינים בבור באדמה - רומנטי זה לא, אבל טעים זה בטוח.

 

זמר, חוות אלבועדי, 09-8349343, ראשון-רביעי 23:00-9:00, חמישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

Fat Vinny

דיינר איטלקי שמציע את השילוב המושלם בין אוכל איטלקי ואווירה אמריקאית, הכוללת מטבח פתוח. התפריט מציע פסטות טריות, פוקצ'ות ופיצות שמרודדות ברגע ההזמנה ונאפות בטאבון אבן לוהט, לצד אנטיפסטי, קינוחים וגלידה שמיוצרת במקום.

 (צילום: נופר בוגנים) (צילום: נופר בוגנים)
(צילום: נופר בוגנים)

המקום גדול ומכיל כ-70 מושבים בתוך חלל המסעדה, ועוד כ-100 מקומות במרפסת ההיקפית. השילוב בין האוכל, העיצוב והחלל העצום בעל התקרות הגבוהות, הופכים את המקום הזה להכל חוץ מרומנטי.

 (צילום: נופר בוגנים ) (צילום: נופר בוגנים )
(צילום: נופר בוגנים )
 

התפריט מציע מנות ראשונות כמו מרק ריבולטה (29 שקלים), סלטים, פיצות (55-44 שקלים), פסטות טריות כמו פסטת ציידים (69 שקלים), לזניה ראגו וחזה אווז (59 שקלים) וסוגים שונים של רביולי.

 

הסולל 8 מתחם ביג, קריית אתא, 04-9936360, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

סבידה

חלל המסעדה הזו נבנה במו ידיהם של בעליו ויש בו שולחנות המתאימים לישיבה גבוהה, גופי תאורה יצירתיים ומהמטבח יוצאים דגים טריים שאותם דגו הדייגים של עכו. במטבח של "סבידה" הם מקבלים טיפול אוהב ועדין, ומרכיבים מהם את אחת מארוחות הדגים המשתלמות ביקום: "סעודת סבידה" המפורסמת, שרק אחרי שתאכלו אותה תבינו שיש בישראל מקומות שבהם אפשר לאכול ארוחת דגים מלאה ב-100 שקלים.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 (צילום: יהודה נהר) (צילום: יהודה נהר)
(צילום: יהודה נהר)
 

הארוחה הזו כוללת שני סוגי דגים, תפוח אדמה הישר מהאש וחמישה סלטים קטנים, והיא נוסדה הרבה לפני אופנת ה"שרינג" וממשיכה להפתיע גם בימים אלה את מי שכבר ראה וטעם הכל. מלבד הארוחה הזו, יש שם גם מנות של דגים כבושים ודגים נאים שכיף לנשנש בכל שעות היום, ולפעמים גם מנות של דגים שעוברים במעשנה, אבל הן לא רשומות בתפריט ומשתנות מדי יום, לכן כדאי לשאול לגביהן את המלצר במקום.

 (צילום: רועי חן) (צילום: רועי חן)
(צילום: רועי חן)
 

סלאח א דין 14 עכו, 04-9019062, ראשון-שני, שישי 17:00-12:00, שלישי-שישי 22:00-12:00, 12:00- 22:00, לא כשר 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אודליה ברבי בקרסקי
לא רומנטי, אבל טעים: מסעדות לא רומנטיות שכדאי בכל זאת להכיר
צילום: אודליה ברבי בקרסקי
מומלצים