שתף קטע נבחר

אוכל רחוב בהוד השרון

סביח שהוא אומנות, פריקסה ובוריק בעבודת יד, פיצרייה משובחת ועוד: אז מה אוכלים על הדרך בהוד השרון?

 

 

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הוד השרון היא עיר צעירה יחסית שנולדה מאיחוד של ארבע מושבות – רמתיים, רמת הדר, מגדיאל וכפר הדר. מסביבה ישנה מעטפת של יישובים חקלאיים כמו כפר מלל, רמות השבים, גני עם וגבעת חן. יחד יוצרים כל המקומות איזור מלא בהפתעות קולינריות - זה מתחיל בצומת ירקונים ומסתיים בצומת כפר סבא.

    (צילום: ירון ברנר)
כמו באיטליה. "פסטה דה לה קאזה"(צילום: ירון ברנר)
  

בהוד השרון תמצאו מסעדות שף שלא מביישות אף מסעדה תל אביבית כמו "נונו" האיטלקיה ו"אסיה מוניקה", אבל היום נתמקד דווקא במקומות הוותיקים והאתנים, שחלקם קיימים כבר שניים או שלושה עשורים.

    (צילום: ירון ברנר)
חגיגת סביח ב"סביח השרון"(צילום: ירון ברנר)
 

סביח השרון

יוסי לוזון הקים לפני כ-18 שנה את הסביחייה על הכביש הראשי, יחד עם אימו ירדנה ז"ל. הוא מקפיד כאן על שימוש בירקות טריים, ועל טיגון חצילים (רק בלאדיים) בשמן נקי. את הביצים הקשות הוא מבשל במשך 16 שעות, ואת הפיתות הוא משאיר חמות בעזרת סיר אידוי, שם הוא מחמם אותן בשיטה פרימיטיבית שהמציא.

   (צילום: ירון ברנר)
לוזון והסביח(צילום: ירון ברנר)

בתוך הפיתות – שאין סיכוי שמשהו ייזל מהן – הפיתה מקבלת מריחה אומנותית של חומוס, ביצה קשה, פרוסות חצילים וסלט ירקות טרי וחריף. את כל החגיגה הזאת עוטפים טחינה ועמבה שהוא בעצמו מייצר במקום, שניהם במרקם קרמי למדי. רוב הסיכויים שמיד כשתסיימו תבקשו עוד מנה, או לפחות חצי.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

דרך רמתיים 67 הוד השרון, 09-7405001, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 14:30-9:00, כשר

 

הפריקסה של חיימיקו

פריקסה ובוריק בעבודת יד, שכמעט ואין בו שמן: הוא לא מדיף ריח של שמן, לא מטפטף וטעים במיוחד. לפני כחמש שנים החליט חיימיקו רופא לפתוח עסק קטן להורים שלו, בשביל שיוכלו להמשיך לעבוד כמה שעות ביום במהלך הפנסייה.

    (צילום: ירון ברנר)
חיימקו רופא והפריקסה (צילום: ירון ברנר)
 

הוא החליט לפתוח דוכן טוניסאי לפריקסה, שקשוקה ובוריק. לאחר כמה חודשים, כשרהבין שהעסק הולך וגדל והשמועה על הפריקסה שלו מכה גלים, חיימיקו החליט להצטרף להוריו לניהול העסק. הוא לקח את המתכונים משולה אימו, התאים אותם למקום ולחיך הישראלי, ולמד איך מטגנים נכון, איך בוחרים את חומרי הגלם איך משתמשים בהם נכון על מנת לקבל מוצר מושלם.

    (צילום: ירון ברנר)
ואף טיפה לא נוזלת. "הפריקסה של חיימקו"(צילום: ירון ברנר)
 

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

חוץ מהפריקסה והבוריק יש שם גם מטבוחה ביתית, שקשוקה בבישול איטי עם רוטב פלפלים וגמבות שמכינים במקום, ממרח צ'רשי עם דלעת וגזר, לימון כבוש, פלפל צ'ומה, טונה מסוננת ומתובלת, וסלט ירוק וטרי שמצטרף לכל החגיגה. המנה המומלצת כאן היא בוריקסה – בוריק עם ביצה בתוך פריקסה עם כל הרטבים. ולקינוח – אף אחד שם לא מוותר על פריקסה של בננה-נוטלה עם בוטנים, קוקוס וסירופ שוקולד.

 

דרך רמתיים 63 הוד השרון, 09-8657371, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 16:00-8:30, כשר

 

פיצה זזה

דוד זהות, שחי ונושם לא מעט שנים את ענף המסעדנות, החליט לפני כעשור לפתוח פיצרייה בהוד השרון.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

ואם כבר פיצה, אז שתהיה כמו במקור – רומאית. בעזרת חומרי גלם המיובאים מאיטליה (כמו קמח ורוטב) וידע - שגם הוא הגיע מאיטליה (כולל מתכונים מרומא ושילובים מעולים שלהם), הפיצה של זהות עוברת אפייה כפולה - במגשי ברזל ובתנור אבן - ונמכרת לפי משקל.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

החיבור של הבצק עם גבינת המוצרלה של מחלבות עיברי, יצר מוצר מקורי וטעים - וכל זה בפיצרייה שכונתית (כן, יש גם משלוחים). בין השילובים שתמצאו שם יש בטטה רוזה; קרבונרה ובייקון; פפרוני; צ'וריסו בסלסה ומוצרלה; ארבעה סוגים של בצל וג'יבן עיראקי; מחית כמהין עם פטריות; פוטנסקה עם אנשובי וצלפים ועוד.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

צמוד למקום נמצאת מסעדת אנג'לינה, ביסטרו באווירה אירופאית-קליפורנית שמזכירה מאוד את מסעדת "בלתזר הניו יורקית" או את ה"בראסרי" התל אביבית.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

במסעדה מוגשות מנות ביסטרו בגובה העיניים שכוללות בשר מגידול מקומי, דגים ופירות ים ופסטה. שווה לבדוק במקום את הקרפצ'יו סלק, את הזוקיני ביוזו ושמן כמהין, את מנת הניוקי שרימפס ובייקון וגם את מרק הבצל המטורף שמכינים כאן. תפריט היין גם הוא צעיר, נעים ומזמין.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

דרך הבנים 14 הוד השרון, 09-7441444, ראשון-שישי 24:00-8:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר (המסעדה: 09-7424245, ראשון-שישי 23:00-12:30, שבת 23:00-18:30, לא כשר)

 

פסטה דה לה קזה

משה בראל, דמות ציורית, נינוחה, אוהב אנשים, טיולים, ובעיקר אוכל איטלקי ואת איטליה. קחו בחשבון שכל מפגש עם בראל - תחילתו בארוחה טובה וסופו אצל הדיאטנית.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בשנת 1991 הוא הקים מפעל לייצור פסטה טרייה בתנאים מסורתיים, כזו שמיוצרת מדי יום מחומרי גלם טובים שהוא מייבא בעצמו מאיטליה. כיום שותף לעשייה גם ילדיו - מיכל ואילן -,שעוסקים בעיקר בפיתוח הקשר עם הלקוחות.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בחנות המפעל יש מאפייה שמייצרת מאפים איטלקיים, וכדאי במיוחד להגיע בסופי שבוע (חמישי ושישי) כשריח הפוקאצ'ות, המאפים והקישים מדיפים ניחוחות מארץ המגף. בחנות יש גם את המוצרים של המפעל – ניוקי, לזניה, טורטליני, רטבים לפסטה, גבינות, קינוחים איטלקיים – הכל בעבודת יד.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

עין חי 43 כפר מלל, 09-7487465, ראשון-חמישי 10:00-19:00, שישי 16:00-10:00, כשר

 

נומילי

פטיסרי בולנז'רי שהגיע להוד השרון לפני כשלוש שנים. המקום הוקם על ידי דן קלי ורעייתו תמי לייב, שבמסגרת של שהות של חמש שנים בפריז למד והתמחה באפייה ובקונדיטוריה.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
הזוג מייבא חומרי גלם מיוחדים מצרפת כמו שוקולד חמאה ואבקת קקאו, ומשתמשים שם בפירות אורגניים טריים, בגבינות מיובאות ווניל אמיתי ממדגסקר. יש שם עוגת מילפיי מסורתית, מקרונים, בריושים, קרואסונים, עוגות מוס ועוגיות חמאה, עוגות קראנץ' וגם קישים לחמי מחמצת, פרעצל לפי מתכון גרמני מסורתי, בגט, פוקאצ'ה, קרוק מאדם וקרוק ברי. אפשר את כל זה לאכול במקום וגם לשבת לקפה.

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

    (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

דרך הבנים 14 הוד השרון, 09-7441920, ראשון-חמישי 20:00-6:30, שישי 15:00-6:30, כשר

 

עדן

לפני כ-15 שנים פתחו רונן ומלכי עדן מסעדת פועלים המציעה תבשילים ביתיים בנוסח תימן – מהצד של רונן, וקצת צפון אפריקאי - מהצד של מלכי. לרונן ולמלכי יש תואר בחינוך - הוא היה מנהל בית ספר והיא מורה לחינוך מיוחד.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

האהבה לאוכל ולאנשים הביאה אותם למקום הולדתו של רונן ולבישולים. ב"עדן" אפשר לאכול חומוס שמייצרים במקום עם תוספות כמו כבש, פטריות וצנובר; מרקים תימניים כמו מרק בשר, מרק שעועית ומרק עוף; שקשוקה טריפוליטאית אלג'יראית; מבחר שיפודים וקציצות; ועוף בגריל. לכל זה מתווספים סלטים טריים שמיוצרים מדי יום במקום וגם חילבה וסחוג.

 

דרך רמתיים 52 הוד השרון, 09-7456747, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר

 

גבינות המשק

לפני כ-14 שנה יניב מגד פתח מעדנייה קטנה בהוד השרון, המתמחה בגבינות, לאחר כ-12 שנה בעולם המסעדנות. עם השנים הוא רכש מחלבה והתחיל לייצר בעצמו גבינות.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
יש לו שם גם סלטים שהוא מכין במקום, חמוצים תוצרת בית, דגים מעושנים וכבושים, מבחר יינות, לחמים, עוגות, פסטות ומגשים לאירוח.

 

סוקולוב 7 הוד השרון, 09-7468555, ראשון-חמישי 20:00-8:30, שישי 15:00-8:00

 

דרור פילץ הוא מנחה סדנאות בשר ומנחה סיורים קולינרים ברחבי הארץ, פרטים באתר

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מסביח ועד בגט: אוכל רחוב בהוד השרון
צילום: ירון ברנר
מומלצים