שתף קטע נבחר

סכר קרס ב"בטרייה של אסיה", חשש למאות הרוגים

כדי להפוך למעצמת אנרגיה מקימה לאוס עוד ועוד סכרים הידרואלקטריים שבאמצעותם תייצר חשמל ותמכור אותו לשכנותיה. סכר כזה קרס אתמול, וכמות עצומה של מים הציפה כפרים ועיירות

הרשויות בלאוס חוששות היום (ג') לחייהם של מאות בני אדם הנעדרים בעקבות קריסתו של סכר הידרואלקטרי במחוז אטפאו שבדרום-מזרח המדינה. הסכר קרס אתמול בסביבות 20:00 (שעון מקומי), ובעקבות זאת השתחררו כמויות עצומות של מים והציפו מאות בתים. יותר מ-6,600 בני אדם נעקרו מבתיהם.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

לאוס סכר קרס חשש ל מאות הרוגים (צילום: EPA)
על גג בית באזור שהוצף בלאוס(צילום: EPA)

את הסכר הקימה יוזמה משותפת בהובלת חברות דרום-קוריאניות ובהשתתפות חברות מתאילנד ומלאוס, והוא היה עדיין תחת בנייה. הוא אמור היה להתחיל לפעול בהמשך השנה. החלק שקרס בסכר הוא חלק תומך שנועד להחזיק מים נוספים מעבר לאלה המוחזקים בסכר הראשי. לפי הערכות, עלותו של פרויקט הקמת הסכר היא 1.02 מיליארד דולר.

 

הרשויות שלחו לאזור המוצף סירות כדי לפנות לכודים. החברה המנהלת את הפרויקט מסרה כי גשם כבד ושיטפונות גרמו לקריסה וכי היא משתפת פעולה עם ממשלת לאוס בניסיון לחלץ את התושבים הגרים בסמוך לסכר. אזורים רבים בלאוס הוצפו לאחרונה בהשפעת העונה הגשומה.

לאוס סכר קרס חשש ל מאות הרוגים (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

חלק גדול מהחשמל שמיוצר בלאוס לצורכי ייצוא מיוצר בכמה סכרים הידרואלקטריים, ותאילנד היא אחד הלקוחות הגדולים. לאוס היא מדינה קומוניסטית ואחת המדינות העניות ביותר באסיה, והיא שואפת להפוך ל"סוללה של אסיה" על-ידי מכירת חשמל לשכנותיה באמצעות הסכרים ההידרואלקטריים.

 

ארגונים הפועלים למען ההגנה על הסביבה הביעו במשך שנים חשש משאיפותיה של לאוס בתחום הזה, והזהירו מההשפעה שעלולה להיות לסכרים על נהר המקונג, על הצמחייה בו ועל בעלי החיים בו, וכן על קהילות כפריות התלויות בנהר זה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
עלות הפרויקט - כמיליארד דולר
צילום: EPA
מומלצים