שתף קטע נבחר

צליל מקוון: בדקנו את האפליקציות שילמדו אתכם גיטרה

כדי ללמוד לחבר כמה אקורדים בגיטרה, כבר מזמן לא חייבים לחכות לשיעור פרטי או להתעלק על החבר ההוא שיודע לנגן. אלה האפליקציות שיעזרו לכם לעשות את זה בעצמכם

היה היה רגע בהיסטוריה שבו בשביל ללמוד לנגן על גיטרה, יכולנו לבחור בין שני מסלולים: או לקחת שיעורים, או להתעלק על אדם קרוב שכבר עבר דבר או שניים עם הכלי, ולספוג ממנו הרים של ידע שכוללים בעיקר את הרמאות הגדולה מכולם - ריף הפתיחה של Nothing Else Matters. ותודה לך מטאליקה על תחושת המסוגלות. כן, ערימת הקלישאות שהיינו בגיל ההתבגרות כנראה עדיין רלוונטית, אלא שהיום יש גם אפשרות שלישית - לעשות את זה לבד, עם הסמארטפון.

 

אפליקציות ללימוד גיטרה ()

 הגל האוטודידקטי שוטף את הרשת כבר מימיה הראשונים, אבל הוא הולך ומשתכלל כל הזמן: אין שאלה שלא תוכלו למצוא עליה תשובה בגוגל, אין בעיה שלא תוכלו לפתור

באמצעות טוטוריאל ביוטיוב, ולכל דבר יש אפליקציה. העניין הוא, שבשונה מסרטוני הדרכה ברשת, שימוש באפליקציות מספק ברוב המקרים חוויה אינטראקטיבית ממש, הנשענת על היכולות הטכנולוגיות של הטלפון החכם בצורה אופטימלית. זה עוזר גם בתהליך התרגול שעשוי להיות מתיש, וגם, ובעיקר, למטרות פידבק בזמן אמת. אז בין אם אתם בגיל שכבר צריך להתחיל, או בין אם אתם מרגישים שהחמצתם את הרכבת אי אז לפני כמה עשורים ועכשיו יש לכם קצת זמן פנוי - בדקנו שלוש אפליקציות מובילות ללימוד גיטרה, כדי שאתם כבר תוכלו להתחיל.  

 

 

גילוי נאות: עבדתכם שייכת לדור ההוא, של שיעורים פרטיים שהפכו להבנה הכואבת שקלפטון אני לא אהיה, לפחות לא בגלגול הזה. כמו כולם הייתי כוכבת עולה לרגע, ברסיטל הסיום ובערבי במה פתוחה, אבל לא הרבה יותר מזה. המשמעות היא שהאפליקציות שמובאות כאן נסקרו על ידי מי שכבר יודעת לנגן, אבל זה לא בהכרח חיסרון, שכן הניסיון הרלוונטי מאפשר נקודת מבט מפוכחת על תהליך הלמידה.

 

אתם המוזיקאים: Yousician

כנראה האפליקציה הפופולרית ביותר בחנות, ודי בצדק. האפליקציה משלבת סרטוני הדרכה קצרים, תרגול מעשי אינטראקטיבי ולמידת שירים. השימוש בה הוא במצב מאוזן של הטלפון החכם, וזה נכון לגבי רוב האפליקציות המתחרות. זו בחירה הגיונית שמקלה על משתמשים לדמות את מסך הסמארטפון לצוואר של גיטרה, מה שמסייע בתהליכי למידת אקורדים ואיצבוע. הגרסה החינמית מוגבלת ל-3 ימי למידה בשבוע, ועבור מנוי פרימיום לכלי אחד תידרשו לשלם 19.90 דולר לחודש. לא זול בכלל, ובתור התחלה הגרסה החינמית לגמרי מספיקה.

 

אפליקציות ללימוד גיטרה (אילוסטרציה: Shutterstock)
בדקנו את האפליקציות שיעשו אתכם קלפטון(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

הממשק מדמה את שלבי הלמידה לשלבים במשחק טיפוסי: מקבלים ניקוד עבור השלמת תרגולים ומתקדמים הלאה על המפה. יעילה במיוחד הבחירה לפצל את תהליך הלמידה לשלושה מסלולים: רית'ם (כלומר, גיטרה לליווי), גיטרה מובילה וידע תיאורטי. האימון ולמידת השירים נעשים בצורה דומה ל"גיטר הירו", המשלבת צבעים שונים לכל אצבע ומבוססת על טבלטורה (AP) השיטה הרשמית למוזיקאים שלא הכי מתחשק להם ללמוד לקרוא תווים. אם בכל זאת תרצו, תוכלו להתחיל מהאיזור התיאורטי, ובלחיצת כפתור גם לשנות את ברירת המחדל לתווים, או למסך המשלב בין שתיהן.

 

הפידבק נעשה בזמן אמת, כלומר - האפליקציה מאזינה לכם מנגנים, בודקת שפגעתם בצליל הנכון, ואילו רצף של "טעויות" יעצור את התרגול. יתרון נוסף הוא הקטלוג הרחב של האפליקציה, שמחולק לפי ז'אנרים. יש גם אופציה ליצור פרופיל ולהתחרות באתגרים מול מתאמנים אחרים.

 

הבסיס של הבסיס: Justin Guitar

ג'סטין סנדרקוסה הוא מיני-סלב של הוראת גיטרה ברשת. מאחוריו כבר אתר מצליח ועשרות סרטוני הדרכה מפורטים, כך שהאפליקציה היא מעין גרסה משלימה. גם במקרה הזה, הגרסה החינמית מוגבלת מעט ואילו מנוי פרימיום יעלה לכם 31 שקלים לחודש. גם האפליקציה הזאת מבוססת על מצב מאוזן וגם היא תדרוש מכם הרשאות למיקרופון כדי להציע משוב בזמן אמת. אבל אצל ג'סטין, מסיבה לא ברורה, נדרשות הרשאות נוספות - לתמונות, למצלמה, לקובצי מדיה ולאחסון על המכשיר.

אם תחליטו מסיבות מובנות שלא לאשר לה גישה נרחבת כל כך, ייתכן שהיא תעבוד בצורה פחות חלקה. במקרה הזה, האפליקציה אומנם הודיעה כי היא מאפשרת משוב בזמן אמת, אבל במהלך האימונים ולמידת השירים - לא ניכר שהיא מצליחה להבחין מתי האקורדים מנוגנים ומתי לא. בטח ובטח לא הצביעה על טעויות.

 

אפליקציות ללימוד גיטרה ()

 

חיסרון בולט נוסף הוא בעובדה שהאפליקציה מבוססת לרוב על סרטוני הדרכה מיוטיוב. כלומר, כל חלק חדש בסילבוס נפתח בשורה של סרטונים, חלקם באורך 8-10 דקות - מה שפחות מעודד נגינה אקטיבית כבר מהרגע הראשון. זאת בניגוד די מוחלט ל-Yousician, שמאלצת את המשתמשים להרים את הגיטרה כבר מהדקות הראשונות לשימוש. למרות האמור, האפליקציה של ג'סטין מכוונת למשתמשים שמגיעים נקיים - כאלה שמחזיקים גיטרה בפעם הראשונה וצריכים ליווי משמעותי. סרטוני ההדרכה טובים ומפורטים, אבל החלק התיאורטי נשאר צנום למדי.

 

למיטיבי לכת: Perfect Ear

את הפנינה האמיתית שמרנו לקינוח. Perfect Ear היא אולי לא הבחירה הקלאסית, אבל יש לה כל כך הרבה להציע שנראה חבל לוותר עליה. מצד אחד, לא תמצאו כאן שלבים דמויי "גיטר הירו" וגם לא סרטוני הדרכה. למעשה, היא מלמדת מוזיקה יותר מאשר גיטרה באופן מעשי, אבל כאן גם טמון הכוח שלה. האפליקציה מוכיחה עצמה כרלוונטית ומעניינת לא רק עבור מי שעושה צעדים ראשונים בדרך ללהקת הגראז' שתמיד חלם עליה, אלא גם למי שיש לו קצת רקע על כלי כזה או אחר, ואפילו למי שאוהבים פשוט לשיר.

 

אפליקציות ללימוד גיטרה ()

 

האפליקציה מוגדרת ככלי לשיפור היכולות המוזיקליות ולהעמקת הידע התיאורטי. היא מציעה קטלוג רחב ועשיר של תרגולים בתחומים שונים - החל מסולמות מוזיקליים, דרך אינטרוולים (מרווחים) ועד ללימוד מקצבים. החלק התיאורטי מגיע בצורה ישירה: הרבה מלל, הרבה דוגמאות, והכל באנגלית. כאן אין קיצורי דרך, יושבים ולומדים ובעיקר מתרגלים. לומדים להבחין במרווחים באמצעות האזנה בלבד, ולומדים לשיר בדיוק על הפיץ' הנכון. וכן, גם כאן האפליקציה מבקשת הרשאות למיקרופון ומסמנת כשאתם חגים מסביב לטון - וזה עובד בצורה מצויינת.

 

ב-Perfect Ear הגירסה החינמית היא העיקר, כשהאפליקציה מאפשרת לרכוש חבילות של תרגילים נוספים בסכומים שנעים בין 4 ל-10 שקלים, לכל חבילה. הממשק משדר פחות גיימיפיקציה ויותר תוכן, וצריך להגיע אליה מוכנים להשקיע קצת יותר. ולמרות זאת, אם שמתם לכם למטרה להצליח לנגן בגיטרה שיר טיפוסי עם ארבעה אקורדים - זו כנראה הבחירה הפחות מתאימה לכם. כך או כך, מומלץ מאוד לשלב את תהליך הלמידה יחד עם Perfect Ear, שללא ספק תקל על התהליך בצורה משמעותית ותלמד אתכם להאזין למוזיקה בצורה חכמה ומודעת יותר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
בדקנו את האפליקציות שיעשו אתכם גיבורי גיטרה
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים