שתף קטע נבחר

הגיוס, "המבחן", ובן הזוג הישראלי: כך פעלה רשת הברחת הנשים

נשים צעירות גויסו בבלארוס דרך אתרי אינטרנט לצרכי זנות. לקראת הגעתן לארץ נתנו להן סיפור כיסוי והורו להן לומר שהן מגיעות כתיירות. הן נדרשו לעמוד ל"מבחן" ולספק לחשודים שירותי מין כדי להעריך את שווין. ימ"ר נגב עצרה שבעה חשודים, שמכחישים את המיוחס להם

 

המגייס, "המבחנים" שנאלצו לעבור בישראל אחרי שהוברחו לארץ, והדירות הדיסקרטיות בהן שוכנו הנשים. כך פעלה הרשת הבינלאומית להברחת נשים לזנות מבלארוס לישראל, שחבריה נעצרו בשבוע שעבר בעקבות שיתוף פעולה של המשטרה עם האינטרפול ומשטרת בלארוס.

 

ביום רביעי בשבוע שעבר, לאחר חקירה סמויה של חוקרי היחידה המרכזית (ימ"ר) במרחב נגב, נעצרו שבעה אנשים בחשד לביצוע עבירות קשות של סחר בנשים לזנות. במסגרת החקירה עלה חשד כי מדובר ברשת בינלאומית לסחר בנשים שגרמה לנשים מבלארוס ומדינות נוספות לעזוב את ארצן ולהגיע לישראל לשם עיסוק בזנות.

 

בין העצורים הישראלים: ויטלי דוידוב (35) מחולון, איליה קוצ'נסקי (30) מחולון, אלכסנדר קליימן (39) מתל אביב, דניס קרסובסקי (31) מסביון, ומקסים קפיטונוב (27) מבאר שבע. הם חשודים בסחר בבני אדם למעשה זנות, בעבירות הלבנת הון, קשירת קשר לעשות פשע, הבאת אדם לידי עיסוק בזנות ועבירות נוספות, בהן גם עבירות כלכליות לפי פקודת מס הכנסה.

 

מקסים קפיטנוב יוסף אבו חן אלכסנדר קליימן איליה קוצ'נסקי חשודים ()
החשודים (מלמעלה בכיוון השעון): קוצ'נסקי, קפיטנוב, קליימן ואבן חן

הרשת פעלה כמערכת משומנת היטב, ולכל אחד מהחשודים היה תפקיד מוגדר. החוליה הראשונה בשרשרת הייתה בבלארוס, שם על פי החשד גייס יוסף אבן חן (57) נשים צעירות דרך אתרי אינטרנט לצורכי זנות. מדובר באתרים שהציעו לבנות עבודה רווחית בחו"ל, ולאחר שהנשים, כולן צעירות בתחילת שנות ה-20 לחייהן, יצרו קשר עם אבן חן, הוא הבהיר להן כי מדובר בעבודה בזנות. החשודים שפעלו ברשת נתנו לנשים סיפור כיסוי והורו להן לומר כי הן מגיעות לארץ כתיירות. הן נדרשו לספק תמונות עירום ולקבוע את התנאים הכלכליים לצורך העסקתן כנותנות שירותי מין בישראל.

 

לאחר מכן החל התהליך בארץ. מהחקירה עולה כי אחד החשודים דאג לאסוף ולחלק את הכסף של הנשים, וחשוד אחר דאג לשכירת הדירות. חלק תפקידם היה להציג חזות זוגית עם הנשים במקרה שהרשויות השונות היו מגיעות לחקור. הגברים שתפקידם היה לשמש כסיפור כיסוי היו בתחתית השרשרת.


תעשיית זנות בדירות בבאר שבע ()
בניין מגורים במרכז הארץ שבו הועסקו הנשים

תעשיית זנות בדירות בבאר שבע ()

תעשיית זנות בדירות בבאר שבע ()

מהחקירה עולה כי מדובר ברשת ותיקה, שעל פי החשד סחרה בעשרות נשים - כל אחת בשלבים שונים של גיוס לצרכי זנות. על פי חומר הראיות שנאסף בחודשים שבהם עקבו אחר הרשת, החוקרים הצליחו להגיע לכמה נשים שהועברו למקלט לצורכי הגנה, עם מעצר החשודים.

 

על פי החשד, בארץ "חיברו" לנשים גברים ישראלים על מנת שישמשו כסיפור הכיסוי שלהן. לאחר שהגיעו הן נדרשו "לעמוד למבחן" ולספק לחשודים שירותי מין על מנת להוכיח את שווין ולקבוע את המחיר שלהן. כאשר הנשים הגיעו ארצה הסיעו אותן לדירות שבהן היו אמורות לעבוד, שם סיפקו להן החשודים את כל צורכיהן. הנשים נדרשו להחזיר את ההוצאות להבאתן ארצה ונדרשו להתחלק עם אנשי הרשת ברווחים, חצי-חצי.

 

"החשוד פעל במסגרת רשת שעסקה בהבאת נשים לארץ לצורך עיסוק בזנות, תוך מחיה על חשבון רווחי הזנות", אמר נציג המשטרה בדיון בעניינו של דוידוב. "במסגרת סחר בבני אדם פעלה הרשת כארגון מסודר שלחברים בו יש תפקידים מוגדרים". המשטרה טענה כי חלקו של קליימן בפרשה הוא משמעותי, וכך גם תפקידו של קוצ'נסקי. על פי החשד, השניים קבעו את תנאי ההעסקה של הנשים וה"תמחור" שלהן. בנוסף, קוצ'נסקי, שהוא גם בעלים של חברת בנייה, חשוד כי השתמש בחברה שלו לביצוע העבירות. "יש אינדיקציה שהחברה קשורה לעיסוק של ייבוא נשים והעסקתן בזנות", אמר נציג המשטרה בדיון השני להארכת מעצרו.

 

החשודים הכחישו בחקירתם את המיוחס להם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים