שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מסעדות חדשות במלונות בוטיק ועוד מקומות חדשים בארץ
    הישארו מעודכנים: אל שלוש מסעדות רציניות שנפתחו בחודש האחרון במלונות בוטיק בתל אביב, מצטרפים השבוע שלושה מקומות חדשים - שתי מסעדות ובר - שלושתם בבתי מלון. כל אלה הם רק חלק מ-22 מקומות שנפתחו לאחרונה בארץ

    מלונות הבוטיק בארץ מובילים את הסצנה הקולינרית: יותר ויותר מסעדות וברים נפתחים בקומות הלובי של מלונות חדשים, ובכך מצטרפים ללא מעט מקומות פעילים כמו "הוטל מונטיפיורי", מסעדת "אלנה" במלון נורמן, מסעדת "משייה" במלון מנד"לי ועוד.

     

    רק בחודש האחרון נפתחו שלוש מסעדות רציניות במלונות בוטיק בתל אביב - מסעדת "קפה פופולר" במלון סמואל, מסעדת "קפה נורדוי" ב"הוטל נורדוי", מסעדת "זאדה" במלון דריסקו - ואליהן מצטרפים השבוע שלושה מקומות נוספים: מסעדת "דון קמיליו" במלון "דה ג'אפה" ביפו, בר "בושוויק" במלון "פבריק" בתל אביב ומסעדת "דה באטלר", מסעדה חדשה במלון מדיטרה בנתניה.

    מסעדת דון קמיליון ביפו (צילום: דן פרץ)
    מסעדת דון קמיליו במלון "דה ג'אפה" ביפו(צילום: דן פרץ)

    דון קמיליו

    מסעדה איטלקית חדשה הממוקמת במלון היוקרתי החדש "דה ג'אפה" ביפו. על המטבח השף רועי ענתבי (לשעבר השף והבעלים של מסעדת "ברטי"), שחולש גם על המטבח של הדלי "גולדה", שעומד להיפתח בקרוב בסמוך למסעדה. צפו בסרטון בראש הכתבה.

    מסעדת דון קמיליון ביפו (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)
     

    יפת 36 יפו (במלון "דה ג'אפה"), 03-7785660, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

     

    בושוויק

    בר חדש שנפתח השבוע בקומת הכניסה של מלון הבוטיק החדש "פבריק" בנחלת בנימין בתל אביב. הסלוגן של המקום הוא: "All day bar- from coffee antill cocktail", שנולד כתוצאה משיתוף פעולה בין רשת מלונות הבוטיק "אטלס" לבין קבוצת ברי הקוקטיילים "אימפריאל". עיצוב המקום, עליו אחראי מעצב הפנים אורן ברונשטיין, הוא תעשייתי ומחוספס מצד אחד, אבל עם נגיעות של וינטאג' שמשרות אווירה חמה מהצד השני. 

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    "בושוויק", הקרוי על שם השכונה הטרנדית בניו-יורק, מתעד עצמו לשלב בין ברוקלין לתל-אביב. למה הכוונה? בשעות הבוקר המקום יתפקד בבית קפה שכונתי, ובשעות הערב יהפוך לבר קוקטיילים מהוקצע שיפעל אל תוך הלילה. תחילה המקום יפעל החל מהשעה 19:00 בערב, ולאחר סיום ההרצה שעות הפעילות יתרחבו לצהריים ומשם גם לבוקר.

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    בזכות שיתוף פעולה עם המותג beanZ, המקום יציע את בשורת ה-Farmer to cup ("מהחקלאי לכוס") שכוללת משקאות קפה מיוחדים כמו נייטרו, קולד ברו (16 שקלים) ואספרסו פרדו (18 שקלים). בנוסף, יוגשו שם קוקטיילים יצירתיים כמו Yellow brain freeze שעשוי מסורבה מנגו, טרגון וחליטת קמומיל (32 שקלים).

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    על הפן הקולינרי של "בושוויק" אחראית השפית אביבית פריאל, שיצרה כאן שילוב בין תרבות האוכל התל-אביבית לזו הניו יורקית עם מנות כמו סלט קטניות מונבטות עם עגבניות לחות, כרובים, עשבים ו"לבנה" קשיו (48 שקלים); ברד פודינג מלוח של תרד וקייל עם גבינת עיזים (56 שקלים); נאגטס בבלילת בירה עם איולי סריראצ'ה (39 שקלים); ונתחי שייטל עם מסבחה לימה, בצל צלוי, שעועית ירוקה ועשבי תיבול (58 שקלים).

     

    נחלת בנימין 28 תל-אביב, שעות פעילות במהלך תקופת ההרצה: ראשון-שבת 24:00-19:00

     

    The Butler

    בראסרי ים-תיכוני שנפתח ממש בימים אלו במלון הבוטיק "מדיטרה", ששוכן מול חוף נתניה. התפריט במקום הוא חלבי כשר וכולל סלטים, פסטות שמיוצרות במקום, דגים ועוד.

       (צילום: בן פרידמן)
    (צילום: בן פרידמן)

    בין היתר, תוכלו ליהנות שם מסלט עם גבינת בוראטה איטלקית (48 שקלים) או מסלט עלים עם רוקט, אנדיב, פירות העונה ואגוזי לוז (49 שקלים). מנות נוספות בתפריט הן ארנצ'יני (42 שקלים), סינייה מוסר ים (58 שקלים) וריזוטו פטריות (58 שקלים).

     

    מלון מדיטרה שד' ניצה 20 נתניה, 09-9737333, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 17:00-12:0, כשר חלבי

     

    ג'ודית

    בית קפה שכונתי חדש שנפתח בשדרות יהודית בתל אביב על ידי שחר פרל ואלון כץ, חברים שמאחוריהם שנים של עבודה במסעדות ובבתי קפה ברחבי העיר. המקום הוא שילוב בין בית קפה לבייקרי שמציע לחמי מחמצת, חלות, עוגות ועוגיות.

       (צילום: עידו שחם)
    (צילום: עידו שחם)

    לאלו שיגיעו לכאן עם חשק לארוחה גדולה יותר ולא סתם לנשנוש, מציעים ארוחת בוקר ישראלית (55 שקלים); "בורקס המוגש עם טחינה, רסק עגבניות, ביצה קשה וחריף (32 שקלים); חמשוקה שמכונה בתפריט "ג'ודיתי תמתי" (55 שקלים); מיני כריכים וטוסטים. יש שם גם סלטים (49-43 שקלים), מבחר ארוחות פועלים שמוגשות בתוך חצי כיכר לחם (52 שקלים) ועיקריות כמו חריימה טבעוני (42 שקלים) ניוקי ערמונים (52 שקלים) ועוד.

       (צילום: עידו שחם)
    (צילום: עידו שחם)
     

    שדרות יהודית 21 תל אביב, 03-7196935, ראשון-חמישי 22:30-7:30, שישי 16:00-7:30, לא כשר

     

    ראנץ' האוס

    אחרי שהייתה סגורה במשך שנתיים, מסעדת "ראנץ' האוס" נפתחת מחדש במלון "ישרוטל ים המלח", כשהיא אחרי מתיחת פנים עיצובית ועם תפריט חדש, שכולל הרבה בשר וגם מנות ראשונות כמו קרפצ'יו סינטה (75 שקלים); כנפי עוף ברוטב ראנץ' מסורתי (65 שקלים), סביצ'ה סלמון ועוד.

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    המסעדה ממשיכה להתמחות בבשר, ומרבית הנתחים שמוגשים בה מגיעים מנברסקה כשהם טריים ומצוננים (ולא קפואים). בין המנות שבתפריט: פילה בקר במשקל של 250 גרם ומעלה (החל מ-175 שקלים); סטייק אנטרקוט שמשקלו מתחיל מ-300 גרם (החל מ-165 שקלים); סינטה "נברסקה" במשקל של 500 גרם (259 שקלים); סטייק אנטרקוט על העצם שמשקלו מתחיל מ-400 גרם (189 שקלים); ספייריבס במרינדת בירה במשקל של 800 גרם (179 שקלים); המבורגר קלאסי במשקל של 300 גרם (85 שקלים) ועוד.

     

    מלון ישרוטל ים המלך טיילת עין בוקק, 08-6689666/09, ראשון-חמישי 22:00-18:30, מוצ"ש-22:00, כשר

     

    EatBar

    מסעדת בשר חדשה שנפתחה לאחורנה בשכונה הכי גדולה בראש העין, שנמצאת כעת בשלבי בניה סופיים. המקום מתמחה בהכנת מנות בשר אמריקאיות אבל שלא תטעו לרגע, זהו לא דיינר אלא מסעדה צעירה עם עיצוב מודרני שממוקמת במרכז המסחרי היחיד בשכונה.

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    את המקום פתח אור בן-הר ועל התפריט חתום השף אבישי בדור, שמציע כאן מנות נשנוש כמו נאצ'וס מקסיקני (34 שקלים) וכנפיים ברוטב חריף (34 שקלים); תבשיל בשר מפורק ברוטב ברבקיו שמוגש בלחמנייה, כמו המנה שמכונה בתפריט "מפורק בטירוף" (48 שקלים). יש שם גם קריספי צ'יקן (52 שקלים) והמבורגר (49 שקלים) עם סלט קולסלאו וצ'יפס בצד (9 שקלים). חובבי האלכוהול ימצאו כאן תפריט קליל שכולל בירות שונות ועוד כמה משקאות אלכוהוליים מרעננים (35-30 שקלים).

     

    משה דיין 2 ראש העין, 03-9013300‏, ראשון-שלישי 24:00-11:30, רביעי-חמישי 1:00-11:30, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

     

    טאקוס לואיס 

    בחודש דצמבר האחרון סיפרנו לכם על מסעדה מקסיקנית כשרה, שגייסה כסף בהד סטארט למטרת הקמתה. עכשיו אנחנו שמחים לבשר לכם כי הגיוס הצליח, והמסעדה פתחה את שעריה לפני כשבועיים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    מי שאחראים על המיזם הזה (וגם על האוכל) הם בני הזוג לאה סטופר, ישראלית שלמדה ניהול מסעדות בניו יורק, ולואיס קרוז - מקסיקני יליד וואחקה. במסעדה שלהם הם מציעים טאקוס שמיוצרים במקום ולדבריהם, נאמנים לגמרי למקור המקסיקני. עליהם אפשר להוסיף שווארמה הודו במרינדת תבלינים ואננס; צלעות בשר בבישול ארוך; דג קוד מטוגן וגם תבשיל טבעוני (15-13 שקלים).

     

    בנוסף, מציעים שם אורז עם תבשיל שעועית שחורה וסלסלה (22 שקלים) וגם "טוטופוס" -טורטייה צ'יפס עם גוואקאמולי (25 שקלים). בגזרת המתוקים, תמצאו שם צ'ורוס עם קינמון וסוכר (16 שקלים). אגב, במידה שתגיעו למסעדה בצהריים, תוכלו ליהנות מארוחה עסקית במסגרתה תמורת 48 שקלים תקבלו שלושה טאקוס לבחירה ושתייה.

     

    שלומציון 11 ירושלים, ראשון-חמישי 22:00-12:00, כשר

     

    NONO & MIMI

    בכפר סבא נפתחה לאחרונה חנות מפעל שמשלבת בין תפריט האוכל של מסעדת "נונו" האיטלקית מהוד השרון לבין פטיסרי הנקסט דור שלה, "מימי". בין היתר, מציעים שם מגוון סוגי לחמים, קינוחי פטיסרי, גלידות, פיצות ופוקצ'ות, שיאפו בטאבון אבן הזהה לזה שפועל ב"נונו".

     

    חובבי הגלוטן יחגגו כאן עם תפריט שכולל פיצות תרד, פטריות וכמהין עם פנצ'טה טלה וביצת עין או עם עגבניות מדורה (69-53 שקלים); קראפין וניל ופוקצ'ה גרעינים, וסקיאצ'טה - מאפה בצק עלים ממולא בירקות ומוצרלה מעושנת.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    בגזרת המתוקים יש מבחר של פחזניות במילוי קרם קרמל מלוח וטופי (25 שקלים), טארטים, אקלרים ועוד. בנוסף, מכינים במקום סלטים טריים (42 שקלים) וכריכים שונים כמו טוסט קממבר (28 שקלים), טוסט שנקין ואמנטל (28 שקלים), קרואסון סלמון (26 שקלים) ועוד.

     

    המוביל 3 כפר סבא, 09-9662239, במהלך תקופת ההרצה המקום יהיה פתוח בימים ראשון-שבת בין השעות 21:00-7:30 ולאחר מכן 24/7, לא כשר

     

    In-D indian kitchen

    ב"שוק צפון" שברמת החייל, החלה לפעול מסעדה הודית חדשה שמגישה תפריט צמחוני וטבעוני המבוסס על תבשילי קארי מכל רחבי היבשת ההודית. המקום פעיל בשעות הצהריים בלבד, ומציע עסקית קארי (54 שקלים) או עסקית סלט (48 שקלים).

     

    מבחר המנות במקום משתנה מדי יום, וכולל תבשיל מומבאי אלו גובי (45 שקלים), סלט גובי ופריקי (38 שקלים), אנדמן קארי (45 שקלים), סלט קינואה וגבינת פניר (38 שקלים), ספייסי דאל (45 שקלים) ירקות צלויים נוסח קשמיר (45 שקלים) ועוד.

     

    שוק צפון ראול וולנברג 20 תל אביב, ראשון-חמישי 17:00-11:00, שישי 15:00-10:30, לא כשר

     

    אפרים

    בצומת הפיל שבצפון תל אביב, נפתח השבוע בר אוכל חדש שמציע את השילוב המנצח בין אוכל ברים משודרג, אלכוהול מגוון ומוזיקה טובה. את המקום פתחו שלושה אנשי מפתח מתחום האוכל; רונן נמני, הבעלים של קבוצת "קפה קפה", יניב כספי, הבעלים של רשת "חומוס כספי" ואלון צ'צ'יק, שהיה בעברו שותף במסעדת "פאסטל" והבעלים של חברת הפקות אירועים.

     

    את התפריט של המקום יצר כספי והוא כולל מנות קטנות לניגוב ונישנוש (22-12 שקלים), קרפצ'יו שייטל (39 שקלים), שווארמה מהים (52 שקלים), שישברק (42 שקלים), פולנטה (52 שקלים) ועוד. תפריט כאן מציע קוקטיילים (46-42 שקלים), צ'ייסרים (15 שקלים) ויין מהעולם הישן, החדש וגם מקומי, לצד יינות מבעבעים.

     

    בני אפרים 280 תל אביב, 03-7743030‏, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי 1:00-12:00, שבת 1:00-17:00, לא כשר

     

    בני אפרים 280 תל אביב, 03-7743030‏, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי 1:00-12:00, שבת 1:00-17:00, לא כשר

      

    Lunchbox india

    אחרי 15 שנה של פעילות בפאתי דרום תל אביב, מסעדת "24 רופי" - שהייתה הראשונה בארץ שהציעה את מנת הטאלי ההודית - הקימה מיזם חדש בדמות מסעדת צהריים.

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    במסעדה, שנמצאת באזור התעשייה של רעננה ומופיעה תחת הסלוגן "אקולוגיה, אמון, אינדיה ואושר", מגישים ארוחה הודית בלאנץ' בוקס רב קומות מנירוסטה. הקופסאות עצמן מוכנות לאיסוף בתוך בן מארי ששומר על האוכל חם, על מנת שהעובדים לא יבזבזו את זמן הפסקת הצהריים שלהם על המתנה לאוכל.

     

    קופסאות האוכל עצמן מלאות בתבשיל הודי (שמורכב מעדשים, מירק או מטופו), אורז בסמטי וצ'פטי. לקינוח,  מציעים שם צ'אי הודי אמיתי שמוגש בכוסות נירוסטה, ממש כמו בארץ המקור. הלאנץ' בוקס עצמו מוצע שם במחיר אחיד של 44 שקלים (שכוללים גם את הצ'אי ואת הצ'פטי).

     

    אזור התעשייה 5 רעננה, ראשון-חמישי 15:00-12:00, כשר

     

    Mr. Donuts

    חנות דונאט'ס צבעונית וחדשה נפתחה באבן גבירול בתל אביב, בניסיון לעשות קאמבק לסופגניות האמריקאיות שכבשו אותנו לשתי שניות בדיוק בשנות ה-90 ונעלמו כלעומת שבאו. 

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    זהו הסניף הראשון שפתחה בזכיינות חברת Mr. Donuts, שמזה תשע שנים מייצרת דונאט'ס עבור עשרות נקודות מכירה ברחבי הארץ. במקום מציעים דונאט'ס (12-10 שקלים) ומיני דונאט'ס (7 שקלים) במגוון מילויים וציפויים בכל צבעי הקשת והטעמים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    מלבדם, יש שם גם מבחר מנות ספיישל כמו "האפי קאפקייקס" שמוגשת לצד שטרויזל גלידה עם רוטב שוקולד וקצפת (28 שקלים); רול קינמון עם תוספות שונות (28 שקלים), כריכים שמוגשים בבייגלה או בלחם רוסטיק (27-19 שקלים) ופרעצלים עם או בלי תוספות, לבחירתכם (20-9 שקלים).

     

    אבן גבירול 86 תל אביב, 054-8343481, ראשון-חמישי 23:00-7:00, שישי 16:00-7:00, מוצ"ש-24:00, כשר חלבי

     

    Spuntini

    "ספונטיני" היא שילוב של מסעדה ומעדנייה כשרה, שנפתחה ממש לא מזמן בלב תל אביב. אפשר למצוא שם מעדני בוטיק איטלקיים שמיוצרים במלאכת יד, לצד מוצרים שמיובאים בייבוא אישי מארץ המגף. בנוסף, יש שם תפריט מתחלף של מנות איטלקיות ביתיות וקלאסיות, ממש כמו אלו שנוהגים להכין בטרטוריות המשפחתיות באיטליה.

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    על הקמת המסעדה אחראי ג'וליאן עטיה, נצר למשפחה מצרפת שעוסקת בקולינריה, שעבד בעברו במטבחים של המסעדות המובילות בצרפת ואהבתו האמיתית נתונה למטבח האיטלקי. בשעות הבוקר הוא מציע כאן כריכים וברוסקטות, ובצהריים הוא מגיש פסטות בעבודת יד כמו ספגטי נפוליטנה ארביאטה (29 שקלים), לינגוויני קיצ'ו אה פפה (39 שקליפ) ורביולי מרווה וחמאה (52 שקלים). לצידם, אפשר למצוא גם מנת דג משתנה (69 שקלים), סלטים, אנטיפסטי ולזניות (52 שקלים).

     

    ואם אתם מגיעים לכאן, אל תשכחו לנסות את הסופלי די רומה - כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי מוצרלה מצופים בפירורי לחם (15 שקלים).

     

    אחד העם 15 תל אביב, אין טלפון, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 16:00-9:00, כשר

     

    פסטיבל "פוד פארק"

    החל מהיום (31 ביוני) ועד חודש דצמבר, מדי יום שלישי, יתקיים בפארק אשדוד (צמוד לאמפי) פסטיבל "פוד טראקס". באירוע, שייפתח בשעה 18:00 בערב ויימשך עד השעה 23:00 בלילה, יקחו חלק בין 15-7 משאיות אוכל, ביניהן "נאמו נאמו" שמציעה אוכל קוריאני, פוד טראק של "פלאפל 4 הטעמים", "סטייק איט איזי" המתמחים בבשרים מעושנים ופוד טראק"פיצה בלה", הפיצות נאפות בטאבון שמוצב במשאית.

     

     (  )

    גומבה

    רשת המסעדות האיטלקיות "גומבה", פתחה לאחרונה את הסניף חמישי והראשון שלה בתל אביב. המסעדה המרווחת שמעוצבת בסגנון אורבני, ממוקמת בסמוך לבנייני המשרדים ביגאל אלון ומגישה תפריט זהה לשאר סניפי הרשת שכולל, בין היתר, אנטיפסטי, פיצות, סלטים, פסטות ברוטב על בסיס עגבניות, שמנת או שמן זית, מאפים מהטאבון, רביולי, ניוקי וטורטליני שמיוצרים במקום וקינוחים איטלקיים.

     

    יגאל אלון 94 תל אביב, *6508, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

     

    מיץ מרק

    רשת "מיץ מרק" הטבעונית מגיעה לירושלים, עם סניף כשר שנפתח ממש במרכז העיר. גם כאן, כמו בסניפים האחרים, מוגש תפריט המבוסס על אוכל טרי ובריא שמכינים במקום מ-100% רכיבים טבעיים, ללא מוצרים מן החי או חומרים משמרים.

       (צילום: ניסים בן כהן)
    (צילום: ניסים בן כהן)

    התפריט מציע ארוחות בוקר "בקטנה" (35-18 שקלים), כריכים (38-18 שקלים), ארוחות בוקר מלאות (54 שקלים), מבחר גדול של מרקים, ביניהם מרק בצל מעושן ומרק טורקי עם בורגול, עדשים ועגבניות (35-20 שקלים). בנוסף, יש שם תבשילים כמו חורשט סבז'י ורטטוי (65-55 שקלים), ארוחה עסקית ב-42 שקלים וגם מנות מיוחדות לנמנעים מגלוטן. ואם כל זה לא מספיק, במקום פועלת גם מעדנייה טבעונית שמציעה גבינות, שוקולדים וגלידות. 

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)
     

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

    הלל 4 ירושלים, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

     

    Wok A Way

    רשת אוכל הרחוב האסייתית הכשרה, שדוגלת בקונספט המהיר של מנה בהרכבה עצמית, מתרחבת ופותחת שני סניפים חדשים בבני ברק ובאייר פורט סיטי. הללו מצטרפים לששת הסניפים הנוספים של הרשת שנמצאים ברמת החייל, בהיכל מנורה בתל אביב, בפתח תקווה, ברמת השרון, בהרצליה וברעננה.

     

    מגדלי ב.ס.ר מצדה 5 בני ברק, 8022*, ראשון-חמישי 18:00-10:00, כשר

    הגולן 1 איירפורט סיטי, 8022*, ראשון-חמישי 22:00-10:00, כשר

     

    החומוס של ג'ינג'י

    סניף שלישי לרשת החומוס של איתי גולן (או כפי שהוא מכונה: "הג'ינג'י") נפתח לאחרונה בצומת סגולה, ומצטרף לשני הסניפים הוותיקים - אחד בקיבוץ עינת והשני במושב נווה ירק. התפריט כאן זהה להיצע בשאר הסניפים ומציע חומוס פול, חומוס גרגירים וחומוס מסבחה (29 שקלים). יש גם חומוס ילדים (22 שקלים), סלט ירקות (20-15 שקלים) ואפילו חצי קילו חומוס לקחת הביתה ב-20 שקלים

       (צילום: משה שמע)
    (צילום: משה שמע)

    את החומוס, שטעמו שונה מעט מטעם החומוס הרגיל שמגישים ברוב החומוסיות, מייצר ג'ינג'י מגרגירים מזן זהבית, הגדלים בשדות של קיבוץ עינת (ואם תגיעו למקום, תוכלו גם לסייר בשדות ולראות כיצד את הגרגירים בלייב).

     

    אלכסנדר ינאי 14 צומת סגולה פתח תקווה, ראשון-שישי 14:30-10:00, כשר למהדרין

     

     (  )
     

    POP-UP Raw bar

    השף עמוס שיאון משיק פופ-אפ קיצי במסעדתו "הלנה בנמל" שבקיסריה שמבוסס כולו על דגה, פירות ים וירקות ופירות עונתיים. המיזם יתקיים בימים רביעי וחמישי בשעות הערב לאורך כל חודש אוגוסט, ויוגשו בו מנות קלילות ומרעננות לצד קוקטיילים קפואים על בסיס אפרול וקמפרי.

    שף עמוס שיאון (צילום: דני גולן)
    שף עמוס שיאון(צילום: דני גולן)

    בין המנות שתוכלו לנשנש כאן: קרפצ'יו שרימפס עם מנגו, טרגון וצנוברים; טרטר של אלבקור עם דובדבנים, כוסברה, שום וליים; קרפצ'יו אבטיח עם טרטר טונה ואורז בר; טרטר סקלופ טרי עם ענבים ופיסטוקים; קלמרי טריים וכבושים על סלט פפאיה חריף עם בוטנים וגם אויסטרים ברוטב אננס וחומץ שרי. טווח המחירים של כל המנות נע בין 68-48 שקלים.

       (צילום: דני גולן)
    (צילום: דני גולן)
     

    בנוסף, ב-2 באוגוסט יתארח במקום השף אסף דוקטור, ב-9 באוגוסט יתארח השף עומר מילר וב-15 ביולי יגיע לבשל יחד עם שיאון השף עומר אלוואן.

     

    נמל קיסריה, 04-6101018, במהלך חודש אוגוסט בימים רביעי וחמישי בשעות הערב, לא כשר

     

    פופ-אפ בחשיכה

    רשת הגלידריות "גולדה", מביאה לישראל את הטרנד האוסטרלי הלוהט: גלידות זוהרות בחושך. זה יקרה במסגרת עגלת פופ-אפ שתסתובב בין מספר סניפים ברחבי הארץ ומדי יום שני, בין השעות 22:00-19:00, תעגון מחוץ לסניף אחר של הרשת ותציע גלידות זוהרות ונוצצות במגוון טעמים.

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    הצבע הזוהר של הגלידה מופק מוויטמין B שניחן בסגולות בריאותיות, טעמיה מבוססים על שמנת וחלקם על סורבה. מחירה של מנה זוהרת קטנה יעמוד על 16 שקלים, מנה בינונית תעלה 22 שקלים, מנת ג'אמבו תעלה 26 שקלים, חצי קילו יעלה 45 שקלים ובעבור קילו תשלמו 90 שקלים.

     

    אודות רשימת הסניפים והתאריכים אליהם יגיע הפופ-אפ ניתן להתעדכן בעמוד הפייסבוק של "גולדה" וגם בחשבון האינסטגרם

     

    TEA BAR

    "ויסוצקי" חוגגת את הקיץ עם הפופ-אפ Wissotzky tea bar, שייפעל בין 29 ביולי ל-9 באוגוסט בשוק הפשפשים ביפו.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בבר יוגשו קוקטיילים על בסיס תה כמו קוסמופוליtea ומוחיtea, תה נייטרו בשילוב בירה שיימזג מברזים מיוחדים, חליטות תה קרות בטעמי צ'אי מסאלה, ירוק מאצ'ה ועוד וגם freeze tea - ברד תה בשישה טעמים שונים, ביניהם תות, נענע וצ'אי לאטה. מחיר לכוס משקה נע בין 20-10 שקלים. בנוסף, בדוכן יופיעו הרכבים מוזיקליים ודי.ג'יי שינגנו לייב.

     

    רבי נחמן 5 תל אביב, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 17:00-11:00, מוצ"ש-24:00

     

    פופ אפ אסייתי בשוק האיכרים בנמל תל אביב

    רגע לפני שהטמפרטורות נוסקות לשחקים, השף רועי סופר פותח פופ-אפ מזללה אסייתית בשוק האיכרים בנמל תל-אביב. במהלך חודש אוגוסט, ולזמן מוגבל של שלושה סופי שבוע בלבד, (11-10/08, 18-17/08, 25-24/08) אפשר יהיה ליהנות כאן ממנות קיץ אסייתיות וממנות באנז, מסלט אטריות קר ומקינוח של גלידת תבלינים מעשה ידו של השף.

    באן רועי סופר (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בין היתר, יציע התפריט באן עם תבשיל דגים ברוטב מלזי ארומטי (29 שקלים), סלט קלמרי עם אטריות שעועית, עשבים ירוקים ורוטב של צ'ילי ליים משובץ בקשיו (24 שקלים) גלידת חמישה תבלינים עם קונפי ג'ינג'ר ושבבי קוקוס ( 14 שקלים) ועוד.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
      

    האנגר 12 נמל תל אביב, במהלך סופי השבוע של אוגוסט (11-10 באוגוסט, 18-17 באוגוסט, 25-24 באוגוסט), 15:00-9:00, לא כשר

     

    Pop-Up Cookies & Ice cream

    לאורך כל חודש אוגוסט, יפעל ביקב "תשבי" פופ-אפ סנדוויץ' גלידה מושחת שיפגיש בין קונדיטוריית העילית של היקב, לבין הגלידות של מותג השוקולד העילי - "ולרונה". כל סועד יכול יהיה להרכיב את סנדוויץ' הגלידה על פי טעמו האישי, ומחיר המנה יעמוד על 28 שקלים.

     

    העוגיות יגיעו מהקונדיטורייה והמבחר יכלול עוגיית דובדבני מורלו עם שוקולד לבן ושיבולת שועל, עוגיית בוטנים ושוקולד מריר, עוגיית קקאו במילוי גאנש שוקולד לבן ועוגיית שלושת השוקולדים.

       (צילום: שני בריל)
    (צילום: שני בריל)

    את הגלידה שתשודך ללחמניות יכין במקום הגליסייר והשוקולטייר, גל קזס. בין הטעמים שיוגשו שם: סורבה פטל; שוקולד פקאן; ג'אנדוז'ה חלב; איספהאן (ליצ'י, מי ורדים ופטל) ו-chunky monkey‏. 

     

    מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, 04-6288195, בימי שישי לאורך כל חודש אוגוסט בין השעות 15:00-8:00, כשר

    מסעדת תשבי בזכרון יעקב: המייסדים 33 זכרון יעקב, בימי שישי לאורך כל חודש אוגוסט בין השעות 15:00-8:00, כשר

     

    פופ אפ ויאטנמי בשוק צפון

    שוק צפון יארח החל מ-5 באוגוסט ולמשך החודש כולו, את Vietnami של השף אלון ליפינסקי לפופ אפ קייצי. הוא יפעל על גבי עגלת אוכל שתוכננה ועוצבה בהשראת עגלות האוכל שמתניידות ברחובות הא-נוי, בירת ויאטנם, ויציע ארבע מנות בטווח מחירים שנע בין 46-36 שקלים.

     

    בין היתר, תמצאו שם לחמניות באן מאודות עם תבשיל בקר ועליי כפיר ליים; קימצ'י; סלט מנגו ועוף צלוי עם אטריות שעועית ורוטב ליים עם סוכר דקלים; ספרינג רול שרימפס עם דלעת אספרגוס ואטריות שעועית; וקארי טופו ויטנאמי עם אורז מאודה וקריספי שאלוטס.

     

    ראול וולנברג 20 (שוק צפון) תל אביב, 03-6432000, ראשון-חמישי 16:00-12:00, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דן פרץ
    טרנד המסעדות במלונות הבוטיק נמשך
    צילום: דן פרץ
    מומלצים