שתף קטע נבחר

אחרי 25 שנה: ראש העיר נס ציונה פורש

יוסי שבו, שעומד בראש עיריית נס ציונה זה חצי יובל, הודיע כי החליט לפרוש מהתפקיד. "אני מפנה את הדרך לאחרים, מקווה בשביל העיר שהם יצליחו"

 

"25 שנה זה מספיק". יוסי שבו (צילום: דוברות עיריית נס ציונה) (צילום: דוברות עיריית נס ציונה)
"25 שנה זה מספיק". יוסי שבו(צילום: דוברות עיריית נס ציונה)

 

ראש העיר נס ציונה, יוסי שבו, הודיע היום (יום א') למקורביו שהחליט לפרוש מתפקידו. זאת אחרי 25 שנות שלטון בעיר. "25 שנה זה מספיק. אני מפנה את הדרך לאחרים", אמר.

 

יוסי שבו נחשב כבר שנים לאחד מראשי הערים החזקים ביותר, עם אחוזי בחירה שלא היו מביישים גם משטרים שבהם הבחירות לא ממש דמוקרטיות. סביר להניח שאם הוא היה רץ בבחירות הקרובות בעוד שלושה חודשים, הוא היה מנצח שוב בקלות. אלא ששבו, שהיה קצין בדרגת אלוף משנה והצטרף לאחר שחרורו למערכת הפוליטית המקומית, החליט לפנות את מקומו.

 

התינוקות כבר בני 40, והוא עוד ראש העיר

 

להבדיל מראשי ערים אחרים, שעזבו בגלל חקירות או בשל סיבות שערורייתיות כאלה או אחרות, הוא מבקש לסיים בדרך יפה. "אחרי 25 שנה אני חושב שזה מספיק. אני משאיר עיר בלי אגורה חוב, במקום הראשון בבגרויות ועם 200 מיליון שקלים בבנק ותוכניות לעתיד", אמר. שבו הוסיף כי "עשיתי מספיק, והגיע הזמן לפרוש". לשאלה אם הוא כבר יודע מי מתאים להחליף אותו, ענה: "יש הרבה שרוצים את התפקיד, ויש כאלה שהודיעו שירוצו. אני לא רוצה להביע עמדה. אני רק מקווה בשביל העיר שהם יצליחו".

 

 

ראשי הרשויות המכהנים הוותיקים ביותר ()

אינפו גרפיקה ראשי ערים רשויות  מכהנים ותק ראש עיר חקירה שוחד כהונה ()

בישראל לא מוטלת הגבלה על אורך כהונת ראשי רשויות מקומיות, ולא מעט ראשי ערים מכהנים בתפקידם יותר מעשור ואפילו כארבעה עשורים ברציפות. ראש העיר הוותיק בישראל אי פעם הוא ראש עיריית רמת גן לשעבר אברהם קריניצי ז"ל, שכיהן בתפקיד במשך 44 שנים. כיום, הנושא בתואר ראש העיר הוותיק ביותר שעדיין מכהן הוא ראש עיריית מעלות תרשיחא שלמה בוחבוט, בשנתו ה-42 לכהונה. מיד אחריו, ראש עיריית כפר יונה אפי דרעי, 41 שנים בתפקיד.

 

עוד ברשימת השיאנים: יחיאל זוהר, ראש העיר נתיבות זה 29 שנים, פיני בדש ראש מועצת עומר ב-28 השנים האחרונות, ז'קי סבג שמכהן כראש העיר נהריה כבר 27 שנה (לא ברציפות) ומוני אלימלך, ראש מועצת גן רווה - 27 שנים בתפקיד. כל ראשי הערים והמועצות הללו נערכים להתמודד לקדנציה נוספת.

 

בשנים האחרונות נחשפים עוד ועוד מקרי שחיתות ברשויות המקומיות, נושא שאף נבדק בהרחבה בדו"ח מבקר המדינה האחרון שמתח ביקורת קשה על התנהלותן של רשויות רבות: בנייה לא חוקית, מינויי קרובים בעירייה ועוד. אך בדיקה של המכון הישראלי לדמוקרטיה שהתפרסמה לראשונה ב-ynet חושפת שאין קשר בין משך הכהונה לבין מעורבות בשחיתות. לפי הבדיקה, מרבית ראשי הערים המעורבים בשחיתות ופלילים "הסתבכו" כבר בקדנציה השנייה שלהם (11 מקרים) ואפילו בראשונה (5 מקרים).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות עיריית נס ציונה
יוסי שבו
צילום: דוברות עיריית נס ציונה
מומלצים