כל מה שחדש בעולם הגלידה
צאו מהקופסה (של הגלידה): גלידה זוהרת בחושך, גלידה מצופה זהב, גלידה עם בירה וגלידה מחנקן - יצאנו לבדוק מה חדש בגזרת הגלידות בארץ וחזרנו עם טעם מתוק בפה
כמדי שנה, גם הפעם עושים הג'לייטרים כמיטב יכולתם לצאת מהקופסה ולהגיש לנו גלידות יצירתיות ונועזות, שפורצות את גבולות הדימיון.
אז אם בקיץ שעבר התלהבתם מגלידה שנצבעה בשחור על ידי פחם או מגלידה לכלבים, השנה ודאי תופתעו לגלות גלידה עם שבבי זהב אמיתי, גלידה בצבע כחול, גלידה עם בירה, גלידה שנרקחת מול עיני הלקוח באמצעות חנקן, גלידה שמוגשת בתוך פנקייק יפני, והשוס - גלידה שזוהרת בחושך. חרפנו את נפשנו (ואת קיבתנו) על מנת להביא לכם את כל מה שחדש בעולם הגלידות, ואתם רק צריכים לבחור את הגלידה שמתחשק לכם לזלול, ולא לשכוח לצלם תמונה לאינסטוש לפני הלק הראשון (או תוך כדי).
רגע לפני שאתם מתרעמים ורצים לכתוב לנו טוקבק זועם על כך שגלידה בטעם אלכוהולי היא אינה מוצר חדש בשוק, נודה על האמת ונציין כי הצדק עמכם: הגלידה הראשונה בטעם אלכוהול הופיעה אצלנו לפני כמעט עשור, וראשיתה בשיתוף פעולה בין רשת גלידריות לבין יקבים שונים, שהוליד גלידה בטעמי שרדונה וגוורצטרמינר. מאוחר יותר הופיעו גם גלידות בטעמי ויסקי ומוחיטו.
אז למה בכל זאת טרחנו לציין את הגלידות האלו, אתם וודאי תוהים לעצכם? כי הפעם הן מגיעות בתוספת בירה של גינס, ולא רק עם תוספי טעם וריח כפי שהיה בשנים קודמות. אז האם השתכרתם פעם מגלידה? אם לא, אולי הגיע הזמן.
Arte Glideria
ב"ג'לטרייה" שבנחלת בנימין בתל אביב השיקו השנה גלידת שוקולד עם בירה Ginness, שמכילה 71% שוקולד בלגי איכותי ו-15% בירה Ginness. הגלידה עצמה טבעונית, ואחוזי האלכוהול שיתווספו לה מביאים את טעמו המריר של שוקולד לרמות חדשות.
כל שנותר לכם הוא להגיע למקום באחד מימי חמישי הקרובים, בין השעות 22:30-20:30, אז מתקיים שם מופע ג'אז חי עם הנגנים של להקת "קאי גלוסקה טריו", ואתם מסודרים. מחירים: מנה קטנה (שני טעמים) - 16 שקלים, מנה בינונית - 22 שקלים, מנה גדולה - 25 שקלים.
נחלת בנימין 11 תל אביב, 055-8954868, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר
אמיליה
בגלידריית "אמיליה" בחיפה החלו לייצר השנה שלוש גלידות רוויות אלכוהול: הראשונה היא גלידת בירה מאנץ' שעשויה מבירה לא מסוננת עם 7% אלכוהול, עליה מפזרים מאנץ' שנותן את הפיקנטיות והתוצאה שמתקבלת היא סורבה בירה שקשה להוריד ממנו את הידיים.
הגלידה האלכוהולית השנייה היא גלידת אפרול שפריץ, המשקה האהוב על דביר, בעל הגלידרייה, שיצר כאן גלידת סורבה שמכילה את המשקה האיטלקי. השלישית היא גלידת אשכולית אדומה עם קמפרי. מחירים: כדור - 14 שקלים, שני כדורים - 20 שקלים.
שדרות מוריה 120 חיפה, 04-8289181, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 15:00, שבת 1:00-9:00, לא כשר
פעם שלישית
הג'לייטר רני בן אברהם, יצר בגלידריית "פעם שלישית" שני טעמים חדשים של גלידה אלכוהולית: גלידת שמנת דובדבנים וליקר "קירש", וגלידת שוקולד בננה ורום קובני חום "אנגוסטורה". מחירים: כוס קטנה תעלה לכם 16 שקלים, כוס בינונית תעלה 20 שקלים וכוס גדולה - 24 שקלים.
ניסים אלוני 10 (מתחם G) תל אביב, 052-3392552, ראשון-שבת 21:00-9:00, לא כשר
תופעת ההתרשתות של עסקי מזון בארץ שהולכת וגוברת בשנים האחרונות, לא פסחה גם על רשתות הגלידה. דוגמה לכך הם עשרות סניפי הגלידה השייכים לרשתות שונות הפזורים בארץ, כולם ממותגים ומעוצבים להפליא, המציעים ספיישלים ומבצעים שונים.
ואנחנו שואלים - לאן נעלמו הגלידריות הקטנות של פעם? אלו השכונתיות עם האישיות העצמאית, בעלות ניחוח וינטאג' ונטולות פנפון ויחסי ציבור? נודה על האמת - רובן לא הצליחו לשרוד את מבול הרשתות החזקות שהתמקמו להן כאן בשנים האחרונות, ולמרות זאת מצאנו אחת כזו שנפתחה ממש לאחרונה בלב תל אביב.
באצ'ו גלידריית בן יהודה
צמוד ל"קפה מרסנד" - בית הקפה הוותיק מרחוב פרישמן - נפתחה גלידרייה קטנטנה עם עיצוב ייחודי בה אפשר לזלול גלידה, ואם רוצים - גם להזמין כוס קפה וארוחה מבית הקפה הסמוך.
הגלידה שמוגשת במקום היא מסוג ג'לטו איטלקי קלאסי בטעמים של פעם כמו מלגה, טירמיסו, פיסטוק ו-18 טעמים נוספים קרמיים ואגוזיים. הטירוף מתחיל כשמגיעות התוספות שמיוצרות במטבח של "מרסנד": סירופ שוקולד עם דבש; קרמל תפוז ומלח ים; מרנגים ועוגיות מיוחדות ועוד. בעתיד הקרוב מאוד צפוי להיכנס לתפריט גם ופל בלגי עם גלידה, שיוגש בגרסה מתוקה או מלוחה.
בנוסף, יש במקום מבחר סורבטים וגלידה טבעונית, ממנה מכינים גם מילקשייק עם חלב שקדים מוקצף (23 שקלים). מחירים: מנה קטנה 16 שקלים (אפשר שני טעמים), מנה בינונית - 22 שקלים ומנה ענקית שכוללת ארבעה טעמים, תעלה לכם 27 שקלים. עבור לקוחות "קפה מרסנד" שירצו לקנות גלידה במשקל הביתה בסוף השבוע, ניתנת במקום הנחה של 10% (חצי קילוגרם עולה שם 45 שקלים, וקילוגרם - 88 שקלים).
בן יהודה 70 תל אביב, ראשון-שבת 23:30-13:00, לא כשר
SELAS
ב"סלאס" של השף אור גינסברג (זוכה תכנית הריאליטי "משחקי השף"), הגלידה מוגשת עם הרבה שואו ונצנצים, וזה עוד לפני שהזכרנו את הטעמים הלא שגרתיים שמייצרים שם כמו, למשל, גלידת קוקוס עם אננס, יוזו וכוסברה וגלידת וניל ומיסו.
עכשיו, אחרי שקיבלתם מושג על מה תאכלו שם, דמיינו שאת הגלידה הזו גינסברג יכין מול עינכם תוך שימוש בחנקן נוזלי. בקיצור, משעמם לא יהיה שם. צפו בסרטון בראש הכתבה.
רבי תנחום 6, שוק הפשפשים יפו, 9653565־03 או 054-4733173, בימי שלישי-רביעי החל מ-20:00, לא כשר
בחסות ה"כפר הגלובלי" בו אנחנו חיים, במהלך עשרים השנים האחרונות אפשר למצוא בארץ ג'לטו איטלקי אמיתי בעל מרקם קרמי, גלידה אמריקאית חלקלקה וקלילה שנמזגת לתוך כוס מתוך מכונה ועוד כמה אופציות מתוקות ממדינות רחוקות. השנה הצטרפו אליהן גלידה המוגשת בתוך פנקייק יפני וקינוח קפוא, שעומד לשבור לנו את כל המיתוסים שהכרנו על מעדנים מרעננים.
YAPANI
במעדניה היפנית ב"שוק צפון" שברמת החייל, מגישים את הלהיט האינסטגרמי מטוקיו: גלידת תה ירוק מאצ'ה שמוגשת ב-TAI YAKI, שהוא, למעשה, פנקייק יפני מסורתי בצורת דג פעור פה(ואל תרגישו רע עם עצמכם אם אין לכם מושג ירוק במה מדובר, בשביל זה אנחנו פה). מחיר מנה רגילה הוא 15 שקלים, ומחיר מנה ענקית הוא 25 שקלים.
שוק צפון ראול ולנברג 20 תל אביב, 03-9585553, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי-שבת 16:00-10:00, לא כשר
So Bing
קינוח קוריאני שנחת בישראל ממש לאחרונה, ועשוי מפתיתי שלג קפואים ויבשים בעלי מתיקות עדינה שמזכירה את שבבי הקוקוס המוכרים לנו. עליהם מונחות תוספות כמו שוקולד, מנגו, תותים, עוגת גבינה ועוד.
המנה הזו מביאה לעולם המרעננים הקיצי משהו חדש ומפתיע, בעיקר בזכות העובדה שהיא משלבת בהצלחה רבה בין מרקם אוורירי, רעננות בפה וערך קלורי נמוך ביותר. והשוס - אפשר לקבל אותה כמנת שחיתות עם תוספות מוטרפות או כמנת בריאות דיאטטית (29 שקלים).
בוגרשוב 106 תל אביב, 050-7480480, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 17:00-10:00, שבת 1:00-14:00 (שעות הרצה), לא כשר
קפטן בורגר
בסניף התל אביבי של המבורגריית "קפטן בורגר" מגישים את גלידת ה-Custard האמריקאית, בעלת 9% שומן (לעומת 6% שיש בג'לטו האיטלקי) והרבה פחות סוכר מאשר בגלידות האחרות. מדובר בגלידה צפופה מאוד (לעומת הגלידה האמריקאית המוכרת לנו שידועה באווריריות שלה) וחלקה, שמיוצרת במקום ללא הפסקה על מנת להימכר טרייה.
אפשר לקבל אותה בטעמי שוקו או וניל, ואפשר לקנות אותה כמו שהיא - הטעם טבעי ומתקתק מעט, בתוך כוס או גביע (14-9 שקלים). יש גם אפשרות להרכיב ממנה מילקשייק או את קינוח ה"קונקריט" (בטון), שמורכב משילוב בין הגלידה המדוברת לבין תוספות שמתווספות אליה במהלך הכנתה, ביניהן קראק פאי עם שוקולד או פאי פירות יער. מחיר התענוג הזה הוא 26 שקלים.
אבן גבירול 67 תל אביב, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
בשנה שעברה הציעו לנו גלידה בטעם בטטה, גלידה חריפה, גלידת לחם וחמאה, גלידת סלק ויוגורט, ואפילו גלידה מחלב עיזים עם שמן זית ומלח גס. השנה, התקדמנו כמה צעדים נוספים ולתוך הגלידה נכנסים מעתה לא רק תבלינים וירקות, אלא גם גבינות.
בוזה
בסניף של רשת הגלידריות שממוקם בקיבוץ סאסא, חגגו השנה יום הולדת שש עם טעמים מיוחדים שנוצרו כמחווה למובילי הקולינריה בארץ: גלידת "אילן" כמחווה לאילן אופנהיימר ממסעדת "פינגווין" שבנהריה; גלידת "בבקה" כמחווה למאפיית "לחמים"; גלידת פולנטה כמחווה למסעדת "מחניודה" של השף אסף גרניט; וגלידת כנאפה כמחווה לשף ז'וז'ו חנה ממסעדת "מגדלה".
בימים אלה ממש מציעים בסניפי הגלידרייה טעמים פורצי דרך ומקוריים במיוחד: גלידת אצות ספירולינה כחולה; גלידת מרווה ושמנת וגלידת שוקולד וזעתר. כתוספת, מציעים כאן רטבים יוצאי דופן כמו טחינה גולמית וחלב שרוף. מחיר מנה קטנה הוא 16 שקלים.
בכל סניפי רשת "בוזה"
גלידריית משק יעקבס
בגלידרייה שנפתחה בדיוק לפני שנה, צמוד לחנות המפעל של המשק, מייצרים גלידות מגבינות המשק בטעמי מסקרפונה ודובדני אמרנה, יוגורט כבשים ואוכמיות וגם ריקוטה ותאנים. מחירים: מנה קטנה תעלה לכם שם 14 שקלים, ועל מנה גדולה תשלמו 18 שקלים.
משק יעקבס כפר הרא"ה, 04-6366111, 04-6251266, ראשון-רביעי 19:00-12:00, חמישי 19:00-10:00 שישי 2:00-8:00, כשר
Eissalon
ב"אייסלון", מכינים את הגלידות במטבח שלא נופל מבחינת האבזור ממטבחי שף מפונפנים. השנה, תוכלו לנסות לתפוס כאן ספיישלים יחודיים של גלידת מרווה ועגבניות, גלידת שזיף ושרדונה וגלידת כורכום. מחירים: 7 שקלים לכדור בודד, 6 שקלים לכדור בכל קומבינציה אחרת.
אוסקר שינלדר 7 חיפה, 04-8344340, ראשון-חמישי 22:30-13:00, שישי-שבת 22:30-12:00, לא כשר
Urban shaman
בנווה מדבר האורבני של אודי סהר ברחוב דיזינגוף בתל אביב, החלו לאחרונה להגיש את הגלידה הראשונה בארץ שהיא גם טבעונית וגם "סופט סרב" (בתרגום חופשי: רכה במיוחד).
מדובר בגלידה שמיוצרת מחלב קוקוס ומעט תמצית וניל אורגנית, ונמזגת לכוס או לגביע מתוך מכונה, בדומה לגלידה האמריקאית. היא אינה מכילה סוכר או כל חומר משמר, ומגיעה בטעמי וניל או שוקולד כשמעליה אפשר להוסיף טופינג של שברי קקאו או פירות יער (32 שקלים).
דיזינגוף 210 תל אביב, 03-7521102, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר
בשנה שעברה פגשנו גלידה לכלבים שעשתה המון רעש. השנה, זהו תור הזהב (תרתי משמע) של הגלידה הזוהרת בחושך ושל הגלידה המוזהבת. ואם זה לא מספיק, יש אפילו כלים אכילים שפותחו במיוחד עבור הגלידה.
קולקציית גלידות מוזהבת ברשת "אניטה"
בסניף הדגל של הרשת, שממוקם בשכונת נווה צדק התל אביבית,, מציעים השנה קולקציית גלידות מוזהבות. כן כן, מה שקראתם. הגלידה מגיעה בכמה טעמים: וניל מדגסקר עם כמהין ושבבי זהב 23 קראט; שוקולד עשיר עם מלח הימלאיה ושבבי זהב 23 קראט; ופרי האסאי ושבבי זהב 23 קראט.
ברשת הגלידריות הבינו שהדרך בה תצליחו לייצר הד גדול במיוחד במדיה החברתית היא באמצעות כמה שיותר תוספות מוזהבות ולא רגילות למנה, ומעל הגלידה שלכם יימזג רוטב זהב טהור. מחירים: מנה קטנה - 17 שקלים, מנה בינונית - 22 שקלים ומנת ג'מבו - 26 שקלים. צפו בסרטון בראש הכתבה.
שבזי 40 תל אביב, 03-6246383, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר
פופ-אפ גלידה זוהרת ברשת "גולדה"
ברשת הגלידריות הוותיקה - "גולדה", החליטו ללכת השנה על הטרנד האוסטרלי הלוהט: גלידות זוהרות בחושך. הגלידה הזו תוגש בעגלת פופ-אפ שתסתובב בין הסניפים של הרשת ברחבי הארץ, ומידי יום שני (22:00-19:00) תעצור באחד מהם ותציג את הגימיק החדש. על מנת לתפוס אותה, תתבקשו להתעדכן בעמוד הפייסבוק של הרשת, שם מבטיחים לעדכן לגבי המיקום הצפוי של הפופ-אפ באותו שבוע.
ואם אתם חוששים מתוספות מלכותיות וחומרים לא מוכרים שהתווספו לגלידה המשודרגת, אז ברשת הגלידריות ממהרים להרגיע ומסבירים שאת הגוון הזוהר הצליחו להשיג שם באמצעות תוספת של ויטמין B. בין הטעמים בהם מגיעה הגלידה אפשר למצוא לימונענע, קוקוס מנגו, קוקימן ושוקולד לבן עם תותים. מנה קטנה תעלה לכם 16 שקלים, על מנה בינונית תשלמו 22 שקלים ומנת ג'אמבו תעלה 26 שקלים.
כלים אכילים
ענבר זניר, סטודנטית לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון, פיתחה השנה סדרה הכוללת שישה כלים אכילים ומיוחדים לגלידה. הרעיון שעומד מאחורי ההמצאה הגאונית הזו, הוא להחליף את הכלים החד פעמיים, שידועים גם כמזיקים לסביבה, בכלים שעשויים מלדר פירות.
בין הכלים שייצרה זניר אפשר למצוא את ה-Spoon - כפית אכילה שיכולה להכיל כדור גלידה שלם, את ה-Cone, גביע בצורת עיגול שטוח ומקופל לקונוס, שאפשר לחתוך לחתיכות ולהשתמש בהן ככפית. יש גם את ה-Cup, שהיא שילוב של כוס וגביע, את ה-Bite - כלי שאפשר להכניס בשלמותו לפה, ולחוות פיצוץ של גלידה בכל רחבי החך, ועוד כמה המצאות טעימות ושימושיות לא פחות.