שתף קטע נבחר

דקת דומייה ותקיעת שופר: משפחת גולדין במחאה מול מטה האו"ם בי-ם

חברים ובני משפחה של סגן הדר גולדין התייצבו מול מטה האו"ם בבירה וחזרו על דרישתם להשבת גופתו. הוריו שיגרו מכתב לשליח האו"ם למזה"ת, והסבירו: "האו"ם ארגן הפסקת אש הומניטרית, אך בחסותה בננו נהרג ונחטף. מהכספים של האו"ם שום דבר לא ייכנס לעזה לפני שאורון והדר יוחזרו"

 

 

 

לאה ושמחה גולדין במטה האו
לאה ושמחה גולדין במטה האו"ם בירושלים(צילום: אוהד צויגנברג)
במלאות ארבע שנים לחטיפתו של סגן הדר גולדין, התייצבו הבוקר (ד') בני משפחתו למחות מול מטה האו"ם בירושלים, כיוון שגופתו עדיין מוחזקת בידי חמאס. הם עמדו לזכרו במשך דקה ותקעו בשופר.

 

אמו של גולדין, לאה, פנתה ישירות לשליח האו"ם למזה"ת, ניקולאי מלדנוב: "אנחנו כאן כדי לגנות את הפרת זכויות אדם והחוק הבינלאומי, לגנות את ארבע שנות שתיקה שאיפשרה תרבות של נתינת פטור מעונש. אנחנו כאן כדי לציין את הכישלון המתמשך בהטלת אחריות - הוא זה שמעצים את האחראים גם למצב ההומניטרי בעזה". בני משפחתו וחבריו, בהם מתנדבי "מסדר הדר", יעבירו באמצעות אנשי הביטחון מכתב של לאה למלדנוב.

סגן הדר גולדין ז"ל ()
סגן הדר גולדין ז"ל
 

לאה ושמחה גולדין במטה האו
מוחים מול מטה האו"ם בירושלים(צילום: אוהד צויגנברג)

לאה ושמחה גולדין במטה האו
(צילום: אוהד צויגנברג)

לאה ושמחה גולדין במטה האו
(צילום: אוהד צויגנברג)

שמחה ולאה גולדין במטה האו
(צילום: איתי שיקמן)

אביו של הדר, שמחה, גינה בטקס את "הפרת האחריות של האו"ם . הוא ארגן הפסקת אש הומניטרית, אך בחסות הפסקת האש הזו הבן שלי נהרג ונחטף, ונהרגו עוד שני חיילי גבעתי. את כל זה האו"ם שכח, את כל זה הוא לא מזכיר. ברוב חוצפתו, נציג האו"ם מסתובב פה באזור ומביא מיליארדים. אנחנו נדאג שלפני הכל, בראש ובראשונה יחזירו את הדר ואורון. מהכספים של האו"ם שום דבר לא ייכנס לעזה לפני כן".

 

במכתב לנציג האו"ם כתבה גולדין: "היום אנו מציינים את יום השנה הרביעי לנפילתו ולחטיפתו של בני, הדר גולדין, והריגתם של ליאל גדעוני ובניה שראל, במהלך 'הפסקת אש הומניטרית' ב-1 באוגוסט 2014, שנחתמה על ידי האו"ם". לדבריה, "הבן שלי לא היה קורבן של המלחמה בעזה, אלא קורבן של הפסקת האש ההומניטרית שנתמכה על ידי האו"ם. אנחנו דורשים את הזכות לבצע את המעשה הסופי של כבוד האדם, הזכות לקבורה נאותה".

 

בהמשך תקפה גולדין את האו"ם בחריפות. "מר מלדנוב, על אף שאתם מודאגים מאוד מהמשבר ההומניטרי בעזה, מעולם לא שמעתי שאתם קוראים להחזרת הדר לישראל לקבורה נאותה על פי ההגינות האנושית הבסיסית, המסורת היהודית, המשפט האיסלאמי והמשפט ההומניטרי הבינלאומי. יש להתייחס בחריפות למשטר שמתעלם משלטון החוק בצורה כה בוטה. מי שלא עושה זאת, למעשה משתף איתם פעולה".

 

את מכתבה סיכמה בקריאה לאו"ם לסייע בהבאת בנה לקבורה בישראל: "כנציג מוסדות האו"ם, המחוייב לקידום זכויות האדם ברצועת עזה, תפקידך הוא לדרוש מחמאס והרשות הפלסטינית לתקן את ההפרות של זכויות האדם הבינלאומיות ושל המשפט ההומניטרי, ולשים קץ לתרבות זו של חסינות ופטור מעונש. על מנת להגן על החוק ועל מוסדות האו"ם וכדי לקדם באמת את זכויות האדם בעזה ובאזור - חובה להביא את הדר הביתה מעזה באופן מיידי וללא תנאים".

 

בשבוע שעבר יצאו לאה גולדין וזהבה שאול - אמו של חלל צה"ל סמ"ר אורון שאול, לפתח לשכת הגיוס בתל השומר כחלק מהמסע הציבורי והתקשורתי של המשפחות להשבת בניהן לקבורה בישראל. השתיים חילקו פרחים לאמהות של מאות מתגייסים חדשים לחטיבות גולני וגבעתי, שבהן שירתו הדר ואורון.

 

"אנחנו פה כדי שמה שקרה לנו, אחרי ארבע שנים, לא יקרה לעולם לאף חייל בצה"ל", אמרה גולדין בריאיון לאולפן ynet. היא מתחה ביקורת על ראש הממשלה, בנימין נתניהו: "הערך הכי חשוב בצבא זה ערך הרעות, לא משאירים חיילים בשדה הקרב, מביאים אותם חזרה בכל מצב", אמרה. "שני חיילים מצטיינים השארת בעזה, ואחרי שאכזבת אותנו בהסכם בקהיר, ובהסכם הטורקי, עכשיו יש לנו את ההזדמנות הכי משמעותית, במצב שחמאס במצב הכי נמוך וכל מדינות העולם מתגייסות, עכשיו שים תנאי ראשון לכל התקדמות - קודם השבת החיילים. תראה להם שאתה יכול כמו טראמפ, כמו שהוא שחרר את השבויים בצפון קוריאה לפני, ככה צריך להיות כאן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מחאה מול מטה האו"ם בירושלים
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים