שתף קטע נבחר

לקראת שביתה: עובדי המשק בבתי החולים יוצאים למאבק

הם מקבלים אתכם בדלפק המיון, מנקים את המחלקות ודואגים שלרופאים לא יחסר ציוד. 12,000 עובדי המינהל והמשק שמאפשרים את התפקוד השוטף בבתי־החולים הממשלתיים לוקחים צעד קדימה ויוצאים למאבק על השחיקה בתנאי העסקתם. "המדינה חייבת להבין שבלעדינו לא תהיה מערכת בריאות"

עמוד השדרה של בתי־החולים בישראל יוצא למאבק: ועד עובדי המינהל והמשק בבתי־החולים הממשלתיים הכריז אתמול כי יפתח בשביתה ביום ראשון במחאה על העומסים בבתי־החולים ובקריאה לשיפור תנאי ההעסקה של 12,000 העובדים המאפשרים את התפקוד השוטף של בתי־החולים בישראל.

  

עובדי המשק טוענים שהעומסים בבתי־החולים רק הולכים וגדלים, מספר המטופלים גדל באופן משמעותי, ובמקביל התרחבו היקפי הפעילות והמקצועיות הנדרשת מהעובדים. למרות ההתרחבות, מעולם לא נקבעו תקנים לעובדי מינהל ומשק בבתי־החולים הממשלתיים.

 

לטענתם, המצב הזה מוביל לכך שמחלקות חדשות נפתחות ללא תקנים של מטפלים, מנקים, פקידות קבלה ועובדי מינהלה, דבר שיוצר עומס בלתי נסבל על העובדים הקיימים ופוגע במטופלים. עובדי המינהל והמשק דורשים לקבוע תקינה עבור המקצועות שלהם כפי שיש תקינה לרופאים ולאחיות בבתי־החולים.

 

 

שביתה (צילום: דנה קופל)
יוצאים לשביתה. עובדי המינהלה(צילום: דנה קופל)

 

"ללא העבודה הקשה שלנו אין מערכת בריאות"

סוגיה נוספת שמעלים העובדים היא הרלוונטיות של תפקידי המינהלה. רשימת התפקידים של עובדי המינהל והמשק בבתי־החולים לא עודכנו כבר יותר מ־20 שנה. לדבריהם, כיום ישנם תפקידים נדרשים שלא היו קיימים לפני עשרים שנה כמו מומחה לאבטחת מידע, מומחה למערכות מחשוב וכדומה. "עדכון חוברת התפקוד היא דרמטית להבטחת התפקוד התקין של בתי־החולים", מסבירים העובדים.

  

"אנו דורשים השוואת שכר של עובדי המינהל והמשק בבתי־החולים הממשלתיים לעובדים המקבילים בקופות החולים", אומרים בוועד העובדים. "השוואה שתוביל להעלאת שכר ממוצעת של 10%־15%. ועדת פדה קבעה לפני למעלה מ־30 שנה שחייב להיות שוויון בין עובדי בתי־החולים הממשלתיים לאלה של קופות החולים, ועד היום טרם יושמה החלטת הממשלה בנושא".

  

השביתה תכלול 30 מרכזים רפואיים: כל בתי־החולים הכלליים הממשלתיים, בתי־החולים לבריאות הנפש ובתי־החולים לשיקום וגריאטריה. במסגרת השביתה לא יהיו שירותי אדמיניסטרציה, אחזקה, ניקיון, מטבח, כוח עזר ועוד. בין המקומות שבהם ישבתו נכללים בתי־החולים: אברבנאל, איתנים, אסף הרופא, בית־החולים הפסיכיאטרי בבאר־יעקב, מרכז פסיכיאטרי בבאר־שבע, בני ציון, ברזילי, הלל יפה, וולפסון, זיו, טירת כרמל, מזור, גליל מערבי נהריה, פוריה, פלימן, רמב"ם, שיבא, שמואל הרופא ושער מנשה.

  

"אנחנו יוצאים למאבק לאחר שנים של סחבת", אמר אלי בדש, יושב ראש ועד מנהל ומשק ארצי, "המדינה חייבת להבין שללא העבודה הקשה והמאומצת של עובדי מינהל ומשק, לא תהיה מערכת בריאות".


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים