שתף קטע נבחר

הפעילים שמנסים לקדם סובלנות לקהילת הלהט"ב בבית היהודי

"פורום רעות" מונה מאות תומכים שמנסים לקדם שינוי במפלגה המזוהה עם הציונות הדתית. הודיה, דתייה הפעילה בפורום, מספרת: "ברור שיש קונפליקט, מאמינה שהתורה יודעת למצוא מקום להכיל". רבים מחברי הפורום צפויים להשתתף היום במצעד הגאווה בירושלים

 

 


"פורום רעות", קבוצה המונה כמה מאות תומכים, מתוכם כשמונה פעילים מרכזיים, מנסה בחודשים האחרונים לייצר שינוי היסטורי בתוך מפלגת "הביתה היהודי", ופועלת לקידום סובלנות ללהט"בים בתוך המפלגה. רבים מחברי הפורום צפויים לקחת חלק במצעד הגאווה שיתקיים היום (חמישי) בירושלים.

 

הפורום אינו חלק ממנגנוני המפלגה אך פועל באמצעות פעילים שונים, וכן בעלי תפקידים במפלגה עצמה, כדי לקדם את הכלתה של הקהילה הגאה בקרב אנשי המפלגה ונבחרי הציבור שלה, לצד שימור התפיסות המדיניות והחברתיות של הסיעה בכנסת.

npda puruo rgu, (צילום: עידן רול)
(צילום: עידן רול)

מפגש פורום רעות ()
 

הודיה חיוט (צילום: בן גולן)
"ברור שיש קונפליקט, אבל אני מאמינה שהתורה יודעת למצוא מקום להכיל". הודיה חיוט(צילום: בן גולן)

הפורום מכיל אנשים מכל רחבי הארץ. אחת המובילות הבולטות והמסקרנות שלו היא בכלל אישה סטרייטית מקרית שמונה, נשואה ואם לשלושה בנים. הודיה חיוט בת ה-32, דתייה אורתודוקסית, חברת המפלגה ומקורבת לכמה בכירים בה.

 

חיוט מספרת כי הקשר שלה לקידום השיח מגיע "מבערה פנימית של הזדהות עם המצוקות של חבריי. אנחנו כחברה פושעים בזה שאנחנו מאפשרים להם לסבול". הודיה מספרת על שיחה שקיימה לפני כשנה עם חבר ילדות ממנו שהתרחקה כעשור קודם לכן, לאחר שיצא מהארון.

 

"שמעתי על שנים של מצוקות, השפלות וביזוי שהוא עבר מהחברה", היא נזכרת, "זה הגיע למצב שהוא התפלל למות. כשהוא סיפר לי את זה בפעם הראשונה בלעתי את הלשון, שאלתי את עצמי איפה הייתי בכל התקופה הזאת?".

  

לדבריה, המרחב הפוליטי במגזר הדתי-לאומי לא נותן מענה למצביעיו הלהט"בים ולמשפחותיהם, וזאת למרות שינויים חיוביים שעוברת החברה. "הקמנו את הפורום כי הבנו שיש אחוז גבוה של מצביעים ופקודים של הבית היהודי שמרגישים שיש צורך בשינוי", סיפרה.

 

נדב שוורץ ()
"מובילי דעת קהל צריכים להבין שיש להם אחריות בידיים". נדב שוורץ

נדב שוורץ בן ה-36 הוא אחד ממקימי הפורום. בשיחה עם ynet מהולנד, שבה הוא נמצא לטובת כנס של להט"בים דתיים מדתות שונות ברחבי העולם, סיפר כי פעילות הפורום מתקדמת בקצב מתמיד אך איטי.

 

"אנחנו בשלבי דיבור עם אנשי מפתח במפלגה", אמר, "חלק מהשיחות הן כמובן לא לציטוט, וגם האנשים שאנחנו מדברים איתם מעדיפים שלא נפרסם את זה. לצערנו אנחנו בשלב הזה כרגע, אבל מהפכות לוקחות זמן". בהתייחסו להתבטאויות הקשות שנשמעו בשנה האחרונה מפי רבנים ואישי ציבור בכירים בציונות הדתית כלפי הקהילה הוסיף שוורץ כי "מובילי דעת קהל צריכים להבין שיש להם אחריות בידיים".

 

שוורץ גדל בפתח תקווה ובגיל 18 עבר ללמוד בישיבת הכותל. כיום הוא מתגורר בירושלים ומגדיר את עצמו דתי "שומר מצוות קלה כבחמורה" ואת הבית היהודי כביתו הטבעי. הוא מספר על הפגישות הראשונות של צוות ההוגים של הפורום: "התחלנו לדבר על העתיד, מה השאיפות וההגדרה שלנו. האם אנחנו באים לשנות את הבית היהודי, כמו מפלגות אחרות, או שיש פה מפלגה עם צרכים אחרים?".

 

שי ברסמון (צילום: רותם שביט)
"אם התא יביא לירידה בהסתה מצד אנשי המפלגה - דיינו". שי ברמסון(צילום: רותם שביט)

"אם התא הזה יביא לכך שתהיה פחות הסתה מצד אנשים בתוך המפלגה - דיינו", אמר שי ברמסון, פעיל נוסף בפורום, שבין היתר מכהן גם כחבר בוועד המנהל של האגודה למען הלהט"ב.

 

ברמסון, דתי לשעבר שגדל בנתניה ולמד בישיבת בני עקיבא בעיר, מספר כי המטרה של הפורום היא לקדם את ההכלה של מצביעים להט"בים של הבית היהודי - בתוך המפלגה. "אלו אנשים שרוצים להמשיך להיות חלק מבשרה של המפלגה אבל לשנות את היחס בנוגע לנושא הלהט"בי עד כמה שאפשר", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידן רול
פורום רעות
צילום: עידן רול
מומלצים