שתף קטע נבחר

גלנט: האינטרס שלנו - לא להילחם בעזה, לא לאפשר צבא איראני בסוריה

לדברי חבר הקבינט המדיני-ביטחוני, הלחץ שמפעילה ישראל על הרצועה נושא פרי: "המצוקה מביאה את הפלסטינים לחשב מסלול מחדש". בנוגע לחיסול המדען בסוריה הוא הדגיש כי ישראל לא תאפשר "שאדמת סוריה תהיה מקפצה לנשק מפר איזון" - והוסיף: "לא נצטער עליו"

 

 

ישראל לא תאפשר להקים צבא איראני בסוריה - בהצהרה הזו מסתכמת תגובתו של שר השיכון וחבר הקבינט, יואב גלנט, בהתייחס לחיסולו של מדען טילים בסוריה. בריאיון לאולפן ynet הבוקר (א') אמר גלנט: "בסוריה מתחוללת מלחמה, הרבה צדדים מעורבים, יש שם הרבה אינטרסים וכבר יש 600 אלף הרוגים. כנראה שיש עוד אחד". הוא סיפר כי ראה "את התיאור בעיתון, נשמע לי בן אדם לא חיובי".

 

גלנט ציין כי האינטרס הישראלי הוא "לא לאפשר להקים צבא איראני בסוריה. וכמובן לא פתיחה של חזית שנייה, חיזבאללה-2 ברמת הגולן. לא נאפשר שאדמת סוריה תהיה מקפצה לנשק מפר איזון, בכיוון לבנון".

 

הוא הטיל ספק ביכולתם של הרוסים להרחיק את האיראנים מהגבול: "אנחנו יודעים איך הם השתלטו על לבנון באמצעות חיזבאללה בתחילת שנות ה-80, הכל דרך תהליכים של מדריכים, מאמנים, סיוע הומניטרי וכן הלאה. השיטה דומה, ולכן לא נאפשר שום דבר מהסגנון הזה. לא יהיה מצב שבו נתעורר בוקר בהיר אחד ונראה שאדמת סוריה הופכת דומה ללבנון. אבל כאן יש לנו יתרון אחד גדול, אנחנו נדרוש אחריות מדינתית מהסורים. יש צבא סורי, יש הסכמי הפרדה משנת 74' צריך לקיים אותם, לא תהיה נוכחות של איראנים בסוריה ואם תהיה, התביעה תהיה גם מממשלת סוריה".

 

לדבריו הצטרף אלוף במיל' עמוס גלעד, לשעבר ראש האגף המדיני-ביטחוני: "האיראנים, מבחינתם בהיגיון, רוצים לבנות חזית שנייה. זה עלול להסב לישראל נזקים מאוד כבדים. זאת החזית המרכזית שלנו, ובזה צריך למקד את המאמץ. כך אני מתרשם שעושים.

 

"אסד, שהקים כור גרעיני בעזרת צפון קוריאה, שנותן לאיראנים להתבסס בשטחו, שמרעיל את עמו, שמשתמש בנשק כימי - אני לא יכול להגיד שהוא טוב. מה שישראל צריכה לעשות וגם עושה, אני מניח, קודם כל על בסיס כוחה הצבאי שהוא מאוד מרשים, זה למנוע מהאיראנים להתבסס ואחר כך לייצר גבול שקט".

עזיז אסבר ()
עזיז אסבר. חוסל בסוריה

 

בהתייחס למגעים לגיבוש הסכם רגיעה ברצועה אמר גלנט: "חמאס נמצא במצוקה גדולה. מאז מבצע עופרת יצוקה לפני כעשור, אנחנו הולכים וסוגרים את כל האפשרויות - הים סגור, דרך האיגופים מסיני הולכת ונסגרת. המנהרות כנראה הולכות ונחסמות, ועד סוף 2019 אני מעריך שלא תהיינה מנהרות התקפיות לכיוון ישראל. הרקטות נבלמות באמצעות כיפת ברזל, ברובן לפחות, והם נוקטים כיום נשק של טרור, בלוני תבערה, דם פלסטיני שיישפך על הגדרות, שהוא טרור שמיועד להניע פרובוקציה בינלאומית. את כל התהליכים האלה אנחנו הולכים וסוגרים.

 

"המצוקה הזאת מביאה אותם לחשב מסלול מחדש, ואם אנחנו כתוצאה מזה נקבל שקט, גם בהקשר של טרור וגם את חיילינו שנמצאים עכשיו בשבי, גם אם הם אינם בין החיים - בהקשר הזה צריכים בהחלט לאמץ דבר כזה, מכיוון שהאינטרס שלנו הוא לא להילחם בעזה".

חברי משלחת חמאס הגיעו לנקודות העימות השונות לאורך גבול הרצועה ()
חברי משלחת חמאס בגבול הרצועה

הפגנות צעדת השיבה ברצועת עזה (צילום: AFP)
הפגנות צעדת השיבה ברצועת עזה(צילום: AFP)
 

גלנט פקפק ביכולתו של הסכם רגיעה להחזיק מעמד לאורך זמן, "מכיוון שלצערנו כאשר אתה חי במרחב הזה שבו גורמים רבים, כולל חמאס וחיזבאללה, לא מכירים בזכות קיומנו כאן, ההישג שקובע את התוצאה המדינית הוא ההישג הצבאי, כלומר ככל שאתה מוריד את האויב נמוך יותר בשדה הקרב, אתה מקבל משך זמן ארוך יותר ושקט יותר בזירה המדינית. כך היה אחרי עופרת יצוקה, כך בשנים האחרונות אחרי צוק איתן. אני חושב שהתהליך הזה יארך זמן מה. אבל צריכים לתת לו סיכוי". 

 

לדבריו, חמאס הוא "ארגון טרור שלקח בשבי שני מיליון אזרחים פלסטינים", אך ממשלת ישראל לא נושאת ונותנת עימו: "דיבור זה דבר אחד והעברת מסרים דרך צד שלישי זה דבר אחר. אלה דברים שקרו וקורים כל הזמן בכל המקומות. צריך להכיר בכך שחמאס הוא בעל הבית ברצועת עזה, גם אם אנחנו לא אוהבים את זה".

 

 

 

גלנט התייחס להפגנת הענק אמש בכיכר רבין: "אני מאוד מעריך ואוהב את הדרוזים. באשר לעניין הפוליטי, אני חושב שהדרוזים הם קונצנזוס במדינת ישראל. ימין ושמאל, חילונים ודתיים, כל שכבות העם והציבור מעריכים ואפילו אוהבים אותם. לכן אני חושב שמבחינתם זו תהיה שגיאה לרדת מקו הרכס הזה שנמצא בין ימין ושמאל, אסור להם לגלוש לאחד הצדדים, הם צריכים להישאר בקונצנזוס ולדבר הזה יש משמעויות.

 

"יש פה מניפולציה תקשורתית פוליטית שכאילו חוק הלאום לוקח זכויות ממישהו. הדבר הזה הוא לא נכון, למדינת ישראל יש שלושה עקרונות: היא מדינה יהודית, היא מדינה שוות זכויות לאזרחיה והיא מדינה חופשית ודמוקרטית. נושא החופש, הדמוקרטיה והשוויון טופל היטב בחוקים אחדים ובתוכם חוק היסוד כבוד האדם וחירותו. לעומת זאת, נושא הלאום לא טופל ועכשיו הוא מטופל. אבל אין שום שלילה של שום זכות מאף אחד, בוודאי לא מהדרוזים, בעצם האמירה שההמנון הוא 'התקווה', הדגל הוא דגל הפסים הכחול-לבן והסמל הוא המגן דוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ'
השר יואב גלנט
צילום: אורי דוידוביץ'
מומלצים