שתף קטע נבחר

מחאה על סגירת גני חינוך מיוחד: הורים חסמו יציאה מאשדוד

ההורים מוחים על החלטת העירייה לסגור תשעה גני חינוך מיוחד. "לשלוח את הילד שלי לבית ספר רגיל, זה כמו לשלוח אותו לכביש. אולי הוא יידרס ואולי לא. אי אפשר לקחת סיכון כזה", הסבירה אחת האימהות

 

 

 

כ-20 הורים חסמו הבוקר (ב') את היציאה הצפונית מאשדוד ברחוב בני ברית, וזאת במחאה על כוונת העירייה לסגור תשעה גני חינוך מיוחד בעיר. בכוונת העירייה לשלב את הילדים בעלי הצרכים המיוחדים בבתי ספר קיימים.

 

חסימת הכביש נעשתה כחלק ממאבק שמנהלים ההורים כבר חודש וחצי נגד ההחלטה. לטענת ההורים, מהעירייה נמסר כי הרקע להחלטה הוא מחסור בגנים רגילים, שכן בגני החינוך המיוחד התקן המקסימלי הוא עד 12 ילדים.

 

"העירייה החליטה להעביר את הילדים שלנו למבנים של בתי ספר בגלל חוסר במבנים", אמרה נעמה אברהם, אמא לילד בן ארבע עם צרכים מיוחדים מאחד הגנים שאמורים להתפנות. "אבל צריך להבין שילדים בחינוך מיוחד הם ילדים עם עיכוב התפתחותי, הם יודעים להתבטא פחות ולעמוד על שלהם פחות. יש השלכות לא פשוטות מבחינתם אם יהיו בבתי ספר רגילים. זו פגיעה נפשית בילדים שלנו".

הפגנת הורים באשדוד על רקע רצון לסגור 9 בתי ספר לחינוך מיוחד בעיר (צילום: אבי חי )
הפגנת ההורים באשדוד(צילום: אבי חי )

הפגנת הורים באשדוד על רקע רצון לסגור 9 בתי ספר לחינוך מיוחד בעיר (צילום: אבי חי )
(צילום: אבי חי )

הפגנת הורים באשדוד על רקע רצון לסגור 9 בתי ספר לחינוך מיוחד בעיר (צילום: אבי חי )
(צילום: אבי חי )

הפגנת הורים באשדוד על רקע רצון לסגור 9 בתי ספר לחינוך מיוחד בעיר (צילום: אבי חי )
(צילום: אבי חי )
 

לטענתה, ההורים גייסו עשרות חוות דעת מקצועיות המצביעות על כך שבעקבות ההחלטה ייפגעו הילדים באופן ישיר. "אנחנו בעד שילוב, אבל לא בצורה הזו ולא בהתרעה קצרה כל כך. זו התעללות בחסרי ישע, ובחסות החוק. אנחנו נעשה הכל כדי לבטל את ההחלטה, כולל לא לשלוח את הילדים לגן. אני מוכנה להפסיד ימי עבודה כי מבחינתי לשלוח את הילד שלי לבית ספר רגיל – זה כמו לשלוח אותו לכביש. אולי הוא יידרס ואולי לא. אני לא יכולה להרשות לעצמי לקחת כזה סיכון ולשים אותו במקום כזה".

 

אלי זריהן, אב לילד עם צרכים מיוחדים בן חמש ואחד ממובילי המאבק: "במשך חודש העירייה מתעלמת מהבקשות שלנו. פנינו לחברי כנסת, עשינו כל מה שיכולנו על מנת לבטל את ההחלטה, עד שהגענו למצב הזה. אנחנו על סף ייאוש, אבל אם הבקשה לא תיענה, נמשיך לחסום כבישים עד שיחזירו את ילדי החינוך המיוחד לגנים שלהם. אנחנו לא ישנים חודש, אין לנו יום ולא לילה, אנחנו עסוקים אך ורק במאבק הזה. הורים רבים פשוט שבורים".

 

לדבריו, "לא כל אחד יכול להתמודד עם גוף כזה חזק. אבל אנחנו נחושים במאבק הזה ולא נפסיק עד שיחזירו את הילדים שלנו לגן ויבטלו את ההחלטה". באשר למניעים של העירייה, מספר זריהן כי "העירייה טוענת שנרשמה צמיחה במספר הילדים באשדוד והבינו שאין מספיק גנים בעיר. נתקעו בלי גנים, אז חשבו שההחלטה תעבור בקלות. לגן של הילד שלי צפויים להיכנס ילדי גן דתי".

 

מעיריית אשדוד נמסר בתגובה: "מדובר בהפגנה שכללה 20 אנשים, רובם קשורים לרשימות פוליטיות המתמודדות בבחירות הקרובות, ועוד כחמישה הורים מגן אחד בלבד. נזכור כי הנושא בכללותו נדון בבית המשפט אשר לא מצא לנכון לשנות את החלטת העירייה. לעניין הגנים. יש לדייק ולהבהיר כי מדובר בשישה גנים ולא תשעה, שאמורים לעבור מקום, ואיתם יעברו גם הצוות החינוכי וסייעת נוספת לתגבור בגן, שיועתקו לתוך כיתות שהוכשרו במיוחד לנושא, לרבות חדר טיפולים, מטבח, חצר גן נפרדת ומאובזרת וכל הנדרש לטיפול בילדים בעלי עיכוב התפתחותי. מערכת החינוך באשדוד בכלל ובחינוך המיוחד בפרט ידועה באיכותה ואנו משוכנעים שכלל תלמידי העיר יפתחו את שנת הלימודים כסדרה".

 

החלטת העירייה באשדוד מצטרפת להחלטה דומה של עיריית בת ים שנחשפה ב-ynet. גם שם ביקשו  להוציא את ילדי החינוך המיוחד מאחד הגנים בעיר לטובת ילדי מהחינוך הדתי.

 

לקראת פתיחת שנת הלימודים מתמודדים בימים אלו הורים רבים לילדים עם צרכים מיוחדים בקושי ברישום הילדים לגנים ולבתי הספר, על רקע המחסור האדיר בכיתות לימוד בחינוך המיוחד. נתונים חדשים של מרכז המחקר והמידע של הכנסת ממלמדים שכ-30 אחוזים מתלמידי החינוך לומדים מחוץ לרשות המקומית שבה הם מתגוררים. 1,972 תלמידים נאלצו לנסוע בשנת הלימודים האחרונה מרחק של יותר מ-35 קילומטרים למוסד החינוכי שלהם. 766 כיתות חינוך מיוחד נפתחו בשנת הלימודים האחרונה בחריגת תקן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים