שתף קטע נבחר

תאילנד נגד הקווסאן: דוכני האוכל והמזכרות פונו מהמדרכות

הרשויות בבנגקוק יצאו במבצע לפינוי הרחוב הראשי והמתויר, ואסרו על מכירת אוכל רחוב ומזכרות במשך שעות היום. הרוכלים זועמים: "התפתחנו פה עצמאית והפכנו את הרחוב לסמל של בנגקוק - וכעת הממשלה לא מקשיבה לנו". התיירים מאוכזבים: "לקחו את הקסם"

 

פינוי בסטות רוכלים קווסאן בנגקוק תאילנד תיירים (צילום: רויטרס)
פקחי העירייה ורוכלת ברחוב הקווסאן בבנגקוק(צילום: רויטרס)

מיליוני תיירים מכל העולם מגיעים בכל שנה לרחוב הקווסאן המרכזי בבנגקוק ונהנים מהרחוב האותנטי הגדוש בריחות, מאכלים, שתייה, בסטות לממכר מזכרות ובגדים - עד השבוע. השבוע הטילו הרשויות בבירה התאילנדית חוק חדש במסגרת מבצע להשבת הסדר למדרכות העיר - ואסרו על העמדת בסטות למכירת אוכל, מזכרות ובגדים במשך שעות היום.

 

לפי ה"גרדיאן", ההחלטה גררה ביקורת רבה - מצד רוכלי הרחוב ותיירים כאחד. כ-200 הרוכלים טוענים כי פקחי העירייה מנסים לטהר את האווירה שגורמת לרחוב להיות מושך עבור מיליוני תיירים - על חשבונם. "דוכנים התפתחו פה באופן עצמאי ב-30 השנים האחרונות והפכו לסמל של בנגקוק", אמר נשיא איגוד הרוכלים ברחוב הקווסאן, יאדה פורנפטרומפה. "ועכשיו הממשלה אפילו לא מקשיבה לנו".

 

יום לאחר שניתנה ההוראה, הרחוב ההומה נראה שומם. הדוכנים לא נפתחו והתיירים לא הגיעו. "אף אחד לא רוצה לקנות לוכד חלומות באמצע היום", אומרת בעלי אחת הבסטות, שמכרה מזכרות ברחוב מזה 20 שנה. "התוכנית הזו לא טובה עבורי. שקט מאז שפינו אותנו, יש סדר ברחוב - אבל הרחוב איבד את קסמו. הרחוב נראה רגיל, כמו כל רחוב אחר בעולם". הרוכלת סירבה לתת את שמה, מחשש להסתבכות עם הרשויות.

 

המוכרת הוסיפה: "המוכרים היו כאן הרבה זמן, הם יצרו את האווירה. נכון, חלק מבתי העסק באזור לא אוהבים את הדוכנים שמוקמים במדרכות וחוסמים את הכניסה שלהם, אבל תמיד יש את הבעיות האלה. יש אזורים הרבה יותר גרועים באזור, שהולכי רגל לא יכולים ללכת בכלל. אני כאן 20 שנה, ובשבילי, המוכרים האלה במדרכות הם כמו אחים ואחיות שלי. כשתיירים שולאים אותי מה קרה לרחוב, כל מה שיש לי להגיד זה שזה בשליטת הממשלה".

 

 

פינוי בסטות רוכלים קווסאן בנגקוק תאילנד תיירים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

פינוי בסטות רוכלים קווסאן בנגקוק תאילנד תיירים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

פינוי בסטות רוכלים קווסאן בנגקוק תאילנד תיירים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

כדי להתנהל עם החוק החדש, מוכרים הקימו את הדוכנים שלהם בגומחות בקירות. עם זאת, המכירות קטנו בהרבה. פאי, מוכר לוכדי חלומות, מכר ביום אחד רק שניים - במקום כתריסר שהיה מוכר בממוצע. גם דאו, מוכרת שייקים, נאלצה לעבור לחור קטן בקיר ולוותר על המיקום הרגיל שלה. היא הרוויחה הרבה פחות מביום רגיל, כי לטענתה התיירים עברו לקנות ברחובות אחרים.

 

ההנחיה החדשה מרוקנת את הרחוב במשך היום - אך הרחובות מסביב ממשיכים לפעול כרגיל ומוצפים בדוכני אוכל ומזכרות. אחרי השעה 6 בערב, הרוכלים מורשים לשוב לקווסאן - בנקודות שסומנו להעמדת דוכנים. לפי המוכרים, חוויית הקנייה בלילה שונה; התיירים שמגיעים לרחוב מעוניינים בספיגת האווירה הלילית, ופחות בקניות. הרוכלים פנו לראש הממשלה וביקשו את התערבותו.

 

התיירים שהגיעו בכל זאת לרחוב בשעות היום וחיפשו את הפאד תאי המוכר, שייק מנגו ומשקפי שמש בזול - והתאכזבו. הם טוענים כי המאמץ הממשלתי פוגע בעיר וגונב ממנה את קסמה. "זה כל כך חבל", אמה טאישה תומפסון, תיירת מסידני. "הגענו לכאן באותה התקופה בשנה שעברה והרחוב היה מלא באוכל, והיה מדהים. הייתה אווירה יפיפייה. היום תהיתי מה קרה, האווירה פה שונה לגמרי - הם טועים אם הם חושבים שזה מה שתיירים רוצים".

 

"היינו פה לפני שבועיים והייתה פה כזו המולה", סיפרה אליס פירס, תיירת מיורקשייר. "היינו צריכים ללכת ברחוב עם תיקים גדולים וזה היה סיוט לנסות לעבור דרך כל הדוכנים הצפופים, אז דווקא נחמד שיש

קצת מרווח עכשיו, אבל בהחלט לקחו את הבאזז מפה. ההמולה היא מה שהופכת את בנגקוק לבנגקוק. היא מבולגנת ומשוגעת - הרשויות לא צריכות לנסות לקחת את זה ממנה".

 

רוב הרוכלים ברחוב מאמינים שהחוק יוסר, לאחר שהחלו שיחות בין העירייה לאיגוד הרוכלים בנוגע לאפשרות לפתיחת דוכנים בשעות מסוימות ביום. בסינגפור הסמוכה הוטל איסור דומה, ובעלי הדוכנים מורשים לפעול במקומות מוגבלים בלבד ברחובות המתויירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פינוי דוכנים בבנגקוק
צילום: רויטרס
מומלצים