שתף קטע נבחר

36 ימי מאסר ל-3 פלסטינים שניסו לשדוד אתר עתיקות

השלושה נתפסו בחודש שעבר באתר העתיקות סבסטיה ("שומרון המקראית") כשהם מצוידים בגלאי מתכות וציוד חפירה. הם הואשמו ב"פגיעה בעתיקות וחפירה ללא היתר" - והורשעו

בית המשפט הצבאי בשומרון גזר היום (ג') 36 ימי מאסר בפועל על שלושה פלסטינים שנתפסו כשהם מנסים לשדוד את אתר העתיקות הארכיאולוגי סבסטיה.

 

השחתה בסבסטיה. ארכיון (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
השחתה בסבסטיה. ארכיון(צילום: אסף קמר)

האירוע התרחש ב-18 ביולי ב-01:00, אז נתפסו השלושה על-ידי פקח מיחידת הארכיאולוגיה של המינהל האזרחי, בשיתוף פלוגת שבי שומרון. שלושת הפלסטינים אותרו כשהם מצוידים בגלאי מתכות וציוד חפירה, עת הרסו את אתר העתיקות, המכונה גם "שומרון המקראית".

 

החשודים נעצרו, נחקרו ומעצרם הוארך עד תום ההליכים. כשבוע לאחר מכן, ב-29 ביולי, הוגש נגד השלושה כתב אישום בגין "פגיעה בעתיקות וחפירה ללא היתר באתר עתיקות". נוסף על עונשי המאסר בפועל שהושתו על השלושה, נגזרו עליהם גם תשעה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים  וכן קנסות בסך של 4,000 שקלים לכל אחד.



השחתה בסבסטיה. ארכיון (צילום: אסף קמר) (צילום: אסף קמר)
השחתה בסבסטיה. ארכיון(צילום: אסף קמר)
 

יצוין כי באתר העתיקות הארכיאולוגי סבסטיה מוצגים שרידים של עיר מימי בית ראשון, התקופה ההלניסטית וכן יישובים מהתקופות הרומית והביזנטית. כמו כן, במרוצת השנים וגם כיום אספו היסטוריונים וארכיאולוגים מידע על ההיסטוריה של קבוצות שונות שחיו באזור.  אתר העתיקות סבסטיה ממוקם סמוך לכפר הפלסטיני הנושא את אותו שם בהרי שומרון, סמוך לשכם.

 

בנימין הר אבן, סגן קצין-מטה ביחידת הארכיאולוגיה, אמר כי "מערך האכיפה ימשיך להפעיל את כל הכלים העומדים לרשותו כדי לעצור ולהעמיד לדין את העבריינים שפוגעים בפיסות היסטוריה חשובות כמו סבסטיה".

 

גם ב-2016 נותץ עמוד שיש הרודיאני כבן יותר מ-2,000 שנים בגן הלאומי בבירת שומרון העתיקה. מדובר היה בהשחתה שנייה תוך שלושה חודשים באתר הארכיאולוגי שקשור באופן ישיר למורשת ישראל.

 

בעבר דווח על כתובות גרפיטי בגנות הנצרות והיהדות, השחתת מצבות נוצריות, שוד עתיקות, הרס מושבים באמפיתיאטרון הרומאי ויציקת בטון מעל ארמון אחאב התנ"כי שעליה הונף תורן עם דגל פלסטין.

 

האתר הארכיאולוגי הענק, שכולל בתוכו את בירת ממלכת ישראל הקדומה, נוסד על פי ספר מלכים בידי המלך עמרי בשנת 880 לפני הספירה. רבים מסיפורי התנ"ך המפורסמים התרחשו בתחומי האתר, בהם "בית השן", הארמון של המלך אחאב והמלחמה באליהו הנביא, ארבעת המצורעים מימי הנביא אלישע ונבואות הנביא עמוס על השומרון.

 

האתר נמצא תחת שליטה ישראלית בשטחי C, אך מגרש החנייה של המקום וכביש הגישה אליו נמצאים תחת שליטה פלסטיני בשטחי B. בכפר הפלסטיני סבסטיה, שצמוד לגן הלאומי, מתקיימת תיירות נוצרית ואוטובוסים עם מדריכי טיולים פלסטינים מבקרים בו בחופשיות. תיירים ומבקרים יהודים חייבים מנגד בליווי צמוד ואבטחה של הצבא.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף קמר
האתר הארכיאולוגי סבסטיה
צילום: אסף קמר
מומלצים