שתף קטע נבחר

צילום: AFP

סיפור הסינדרלה של לונה צ'מטאי-סלפטר

בת לשבט הקילאנג'ין, שהגיעה לארץ לפני עשור כדי לעבוד בבית הקונסול הקנייתי והתחתנה עם מאמנה הישראלי, רשמה את הישג השיא שלה בקריירה. סיפורה של אלופת אירופה החדשה ב-10,000 מטר

 

גם לונה צ'מטאי-סלפטר לא האמינה שעשר שנים אחרי שהגיעה לישראל היא תהפוך לאלופת אירופה בריצת 10,000 מטר ולישראלית הראשונה שזוכה במדליית זהב, אחרי שרק אלכס אברבוך הצליח לעשות זאת לפניה.

 

יש זהב! צ'מטאי-סלפטר זכתה בזהב באליפות אירופה  

צ'מטאי-סלפטר התקשרה הביתה: "אמא אלופת אירופה"

 

לונה (29) בת לשבט הקילאנג'ין שידוע בהישגיו באתלטיקה, נחתה בישראל בסוף 2008, במטרה לשמש כאם הבית והאחראית על ילדיו של קונסול קניה דאז, סטיב לורטה. כנראה שגם היא לא צפתה את מה שיקרה לאחר מכן: היא הפכה לאתלטית תחרותית, נישאה בניירובי למאמנה הישראלי דן סלפטר והערב (רביעי) רשמה את הישגה הגדול ביותר בקריירה ואחד ההישגים הגדולים של הספורט הישראלי אי פעם.

 

לונה צ'מטאי-סלפטר  (צילום: AFP)
לונה צ'מטאי-סלפטר. עשתה את זה כמו גדולה(צילום: AFP)

 

צ'מטאי נולדה בריפט-וואלי בעיירה קפנקיאר. לאביה שהלך לעולמו היו שתי נשים. אחת ילדה לו שמונה ילדים והשנייה ילדה לו חמישה ילדים וביניהם לונה. כמו שאר הילדים באיזור הוואלי היא עשתה את הדרך לבית הספר בריצה. כמה רחוק אתם שואלים? מדי יום היא רצה ארבעה קילומטרים לכל כיוון. אגב, חלק מהמדענים טוענים כי הצורך לרוץ לבית הספר מקנה לילדים בסיס מצוין לספורט שבו יעסקו.

 

למרות שהתבלטה דווקא בכדורגל ("הייתי חלוצה מרכזית בנבחרת בית הספר"), כשהייתה בת 16 המליץ המורה שלה שתעבור לפנימיית האתלטיקה הידועה "סנגורה". עם זאת, אביה, שעסק בחקלאות כמו אמה ורבים מאנשי השבט (ליתר דיוק, המשפחה משתייכת לשבט הווסט-פוקוט שהוא תת-שבט של הקילאנג'ין), התנגד. כך נגזר עליה להימנע מעיסוק בספורט תחרותי וזו הסיבה שלונה לקחה את התפקיד בבית הקונסול הקנייתי בהרצליה.

 

לונה צ'מטאי (צילום: פרטי)
צ'מטאי (ראשונה מימין) כילדה בכפר בקניה(צילום: פרטי)

 

החודשים הראשונים היו שגרתיים למדי, אך ריצת ג'וגינג אחת בפארק בהרצליה, הובילה לעוד שינוי גדול בחייה של צ'מטאי. בחור בשם מוטי מזרחי המקורב למועדון אתלטי השרון ראה אותה רצה, התפעל מהביצוע הקליל והמליץ עליה למאמן המועדון, אמנון גור.

 

תוך זמן קצר, הרבה בזכות העזרה של הגנטיקה הקנייתית, ופחות בגלל האימונים, הפכה למתחרה ולמנצחת בריצות למרחקים ארוכים. באותה תקופה כשנשאלה האם הייתה רוצה להינשא לישראלי ולהישאר בארץ היא הסמיקה, נתנה תשובה חיובית קצרה והמשיכה לשאלה הבאה. גם היא לא הייתה יכולה להעלות על דעתה שהגורל יזמן לה את המפגש עם בחור ישראלי – דן סלפטר . סלפטר הפך למאמנה ועם הזמן נרקם בין השניים קשר רומנטי שהוביל את הזוג להתחתן ב-2014 בניירובי בירת קנייה.

 

צ'מטאי ובעלה דן. סיפור מהסרטים (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
צ'מטאי ובעלה דן. סיפור מהסרטים(צילום: אביגיל עוזי)

 

צ'מטאי והילד. רגע לאחר הנחיתה מאולימפיאדת ריו 2016 (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
צ'מטאי והילד. רגע לאחר הנחיתה מאולימפיאדת ריו 2016(צילום: יאיר שגיא)

 

צ'מטאי הגיעה לברלין אחרי מחנה אימונים בתנאי גובה בססטרייר שבאיטליה. שם, סביר להניח, סלפטר הקפדן לא העניק לה שום הנחות. אפילו אם בנם רוי, בן שלוש וחצי, שהצטרף כמובן למחנה, שמע הכל. אגב, גם הבייביסיטר שהביאו בני הזוג למחנה האימונים באיטליה הייתה אתלטית, אזנווט טאקה.

 

הסיפור המיוחד של צ'מטאי הוביל אותה, כך מתברר, לספר השיאים של האתלטיקה הישראלית. השאלה הגדולה היא האם מדובר בקצה גבול היכולת של צ'מטאי?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
לונה צ'מטאי-סלפטר
צילום: אורן אהרוני
מומלצים