שתף קטע נבחר

המתות החסד בבלגיה: בני 9 ו-11 הומתו לבקשתם

ב-2014 ביטלה בלגיה את מגבלת הגיל על המתות החסד, והתירה גם לילדים חולים בני פחות מ-12 לבחור למות אם הסבל שלהם כבד מנשוא. דו"ח חדש חושף: שני ילדים, בני 9 ו-11, כבר השתמשו בחוק, והם הילדים הצעירים ביותר בעולם שעברו המתת חסד

שני ילדים בני תשע ו-11 שהומתו בשנתיים האחרונות בבלגיה הם הילדים הצעירים ביותר שעברו הליך רשמי וחוקי של המתת חסד. כך חשפו השבוע הרשויות במדינה, שבה חוקי המתת החסד הם המתירניים ביותר בעולם.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

המתת חסד אילוסטרציה (צילום: shutterstock)
"הם מבקשים - תנו לנו למות כשאנחנו עדיין בני אדם ויש לנו כבוד". חוק המתות החסד המתירני בעולם(צילום: shutterstock)

בדו"ח של ה-CFCEE, הוועדה המפקחת על המתות חסד בבלגיה, נחשף כי בין 1 בינואר 2016 ל-31 בדצמבר 2017 עברו 4,337 בני אדם המתת חסד בבלגיה, ושלושה מהם היו ילדים או נערים: בן התשע שעבר הממת חסד סבל מגידול במוח, ובן ה-11 סבל מסיסטיק פיברוזיס. הקטין השלישי היה נער בן 17.

 

הנתונים שנחשפו בדו"ח מעוררים מחדש את הדיון בחוקי המתת החסד של בלגיה. עד לשנת 2014 התירה המדינה המתת חסד לבני 12 ומעלה בלבד, אולם בשנה זו נחקק חוק המבטל את ההגבלה – ומאפשר גם לילדים קטנים יותר לעבור המתת חסד.

 

לפי החוק הבלגי, המתת חסד של ילדים מותרת רק כשהילד סובל ממחלה סופנית ומתמודד עם סבל כבד מנשוא, ורק אם ההורים מסכימים לכך ואם נקבע שהילד כשיר נפשית לקבל את ההחלטה.

מפגינים נגד החוק הבלגי ערב אישורו, ב-2014 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפגינים נגד החוק הבלגי ערב אישורו, ב-2014(צילום: EPA)

החוק המתיר המתת חסד של ילדים בני פחות מ-12 אושר בפברואר 2014 רק אחרי ויכוח ציבורי סוער. תומכיו טוענים כי מדובר במעשה רחום וכי החוק ספציפי דיו כך שהוא שהוא ייושם רק על הילדים והילדות המעטים הסובלים מסרטן מתקדם או ממחלות סופניות ומתמודדים עם כאב בלתי נסבל.

 

תאומים חירשים התעוורו והומתו: נתראה בשמיים

 

ד"ר גרלד ואן ברלאר, רופא ילדים בלגי בכיר, הסביר אז: "אנחנו מדברים על ילדים שנמצאים באמת בסוף חייהם. זה לא שיש להם חודשים או שנים להמשיך לחיות. חייהם יסתיימו בכל מקרה. הבקשה שהם מפנים לנו היא 'אל תתנו לי למות בדרך נוראית ומחרידה, תנו לי למות עכשיו, כשאני עדיין אדם וכשעדיין יש לי כבוד".

 

ערב אישור החוק הראו סקרים כי 75% מהבלגים תומכים בו, אבל הוא נתקל גם בהתנגדות קולנית. "אנחנו פותחים דלת שאיש לא יוכל לסגור", אמר אז אנדרה לאונרד, הארכיבישוף של מכלן-בריסל ויו"ר ועידת אפיסקופל של בלגיה. "יש סכנה להשלכות חמורות מאוד בטווח הארוך לחברה ובכל הקשור למשמעות שאנחנו נותנים לחיים, למוות ולחירותו של האדם".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בין התנאים: אישור הורים וסבל כבד מנשוא
צילום: shutterstock
מומלצים