שתף קטע נבחר

שנה לעצרת הימין הקיצוני בשרלוטסוויל: "עלייה בתעמולה גזענית"

בארה"ב מציינים שנה לעצרת הקטלנית של אנשי ה"אלט-רייט" והניאו-נאצים שקראו "יהודים לא יחליפו אותנו". מנתוני הליגה נגד השמצה עולה כי בשנים 2017 ו-2018 התרחשו יותר מ-3,000 מקרי אנטישמיות, גזענות או קיצוניות

ארגון הליגה נגד השמצה (ADL) פרסם אתמול (יום ה') מפה אינטרקטיבית של מקרי האנטישמיות והקיצוניות שאותם תיעד ברחבי ארצות הברית. מנתוני הארגון עולה כי יותר מ-3,000 מקרים כאלו התרחשו בארצות הברית בשנים 2017 ו-2018.

 

 

המפה מאפשרת לגולשים לבחון תקריות אנטישמיות, עצרות של תומכים בעליונות לבנה או באלימות ומתקפות על רקע קיצוניות וטרור. רוב המקרים שתועדו אירעו בחלקה המזרחי של ארה"ב.

 

המפה פורסמה בזמן שבארצות הברית מציינים שנה לעצרת הימין הקיצוני בשרלוטסוויל, ווירג'יניה, שבה נדרסה למוות הת'ר הייר, לאחר שרכב דהר לתוך משתתפים בהפגנת נגד לעצרת שקיימו אנשי תנועת האלט-רייט וניאו-נאצים. בתיעוד של אחת מהמחאות שערכו בעיר, שפורסם על ידי Vice News, נראית צעדת לפידים שבה צעקו המשתתפים, בין השאר: "יהודים לא יחליפו אותנו".

 

 

 

ג'ור'ג סלים, סגן נשיא ה-ADL, אמר לרשת ABC האמריקנית כי העצרת בשנה שעברה "הייתה מאוד משמעותית, בגלל שזו הפעם הראשונה שבה עצרת של תומכי עליונות לבנה, מאז החלה תנועת זכויות האזרח, נכנסה למרחב הציבורי". ג'יימס אלכס פילדס, הנהג החשוד בדריסה למוות של מפגינת הנגד, הואשם מוקדם יותר השנה ברצח ובפשע שנאה – עבירות שאותן הוא מכחיש.

 

לפי ה-ADL, בחודשים שלאחר העצרת, התעמולה של תומכי העליונות לבנה הגיעה לשיאים חדשים בארה"ב. עד כה בשנת 2018, תיעד הארגון 500 מקרי תעמולת עליונות לבנה - יותר מכל המקרים שתועדו ב-2017. בנוסף, הארגון ציין כי מאז העצרת נערכו עוד 54 אירועים ציבוריים של תומכים בעליונות לבנה.

 

 

הדריסה במהלך עצרת הימין הקיצוני בשרלוטסוויל (צילום: AP) (צילום: AP)
הדריסה במהלך עצרת הימין הקיצוני בשרלוטסוויל(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"העליונות הלבנה במדינה הזאת לא הולכת לשום מקום", אמר סלים. "אנחנו רואים שהם מפתחים את הטקטיקות שלהם באינטרנט. הם עושים שימוש אפקטיבי ברשתות החברתות כדי להפיץ את הרעונות שלהם".

 

סלים, עם זאת, שמר על נימה אופטימית: "הטוב ביותר של אמריקה יוצא החוצה בזמנים כאלה. ניתן למצוא ערכים של סובלנות ופלורליזם במקומות שבהם יש את הדרגות הגבוהות ביותר של שנאה, קנאות ואנטישמיות".

 

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ספג לאחר ההפגנות ביקורת רבה על כך שלא גינה באופן מיידי וחד-משמעי את מחאת הניאו-נאצים והדריסה, אך האשים גם את השמאל בעימותים. "שני הצדדים אשמים, שניהם היו אלימים בהפגנות", אמר אז טראמפ - וטען כי מפגיני השמאל, שאותם כינה "אלט-לפט", "הסתערו לעבר האלט-רייט בשרלוטסוויל עם אלות בידיהם". טראמפ טען כי "לא כל המפגינים היו ניאו-נאצים, חלקם היו שם כדי למחות נגד הסרת פסל אחד ממפקדי צבא הקונפדרציה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוטיוב
צעדת הלפידים האנטישמית בשרלוטסוויל
צילום: יוטיוב
מומלצים