שתף קטע נבחר

הטכניון והעברית - ברשימת 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם

מדד שנגחאי דירג את הטכניון במקום ה-77 - עלייה של 16 מקומות לעומת 2017 - ואת האוניברסיטה העברית במקום ה-95, לאחר שבשנה שעברה הגיעה לקבוצת המקומות 101-150. ומי בצמרת?

טכניון חיפה האוניברסיטה העברית (צילום: sutterstock)
עלייה בדירוג מהשנה שעברה. העברית והטכניון(צילום: sutterstock)
 

מדד שנגחאי, אחד המדדים היוקרתיים בדירוג האוניברסיטאות הטובות בעולם, פרסם הערב (ג') את הדירוג השנתי שלו, שממנו עולה כי הטכניון הגיע למקום ה-77 ברשימת האוניברסיטאות הטובות בעולם. בכך רשם המוסד האקדמי עלייה משמעותית לעומת 2017 - אז הגיע למקום ה-93. האוניברסיטה העברית הגיעה למקום ה-95 ורשמה גם היא עלייה לעומת 2017, אז הגיעה לקבוצת המקומות 101-150.

 

בתוך כך, לפני כמה שבועות פורסם דירוג האוניברסיטאות על פי מקצועות הלימוד, שממנו עלה, בין היתר, כי הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית הגיעה למקום ה-35 בעולם. אוניברסיטאות ישראליות נוספות שהגיעו לדירוג המקצועות של שנגחאי: מקום 19 לחוג במתמטיקה באוניברסיטה העברית, מקום 51-75 לחוג לכימיה במכון ויצמן למדע ברחובות, מקום 22 לפקולטה להנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון, ומקום 51-75 לפקולטה לביולוגיה באוניברסיטת תל אביב.

 

בצמרת רשימת האוניברסיטאות הטובות בעולם לא נרשמו שינויים לעומת שנת 2017 ונותרה זהה לחלוטין: אוניברסיטת הרווארד בבוסטון שבארה"ב הייתה ונותרה האוניברסיטה הטובה בעולם, ואחריה סטנפורד, קיימברידג' הבריטית, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), אוניברסיטת ברקלי, פרינסטון, אוקספורד הבריטית, אוניברסיטת קולומביה, מכון המדע של קליפורניה (Caltech) ואוניברסיטת שיקגו.

 

"מגמת העלייה בדירוג שנחאי משנה שעברה היא עדות לעבודה קשה וחתירה בלתי מתפשרת של מצוינות של חברי הקהילה האקדמית והאוניברסיטה", אמרר פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית. "אנחנו גאים שגם השנה זוכה האוניברסיטה העברית להכרה בתור אחת ממאה האוניברסיטאות המובילות בעולם".

 

פרופ' כהן הוסיף כי "התחרות הופכת קשה משנה לשנה, במיוחד לאור ההשקעות הרבות של מדינות מזרח אסיה באקדמיה לעומת ההשקעה של מדינת ישראל. למרות זאת, חברי הסגל האקדמי וקהילת האוניברסיטה מצליחים לקבוע את איכותה ואת הרמה הגבוהה של המחקר בישראל, בהתאם לייעודה של האוניברסיטה העברית להיות מובילת המחקר בארץ ומן המובילות את המחקר בעולם".

 

 

כאמור, דירוג שנגחאי נחשב לאחד המובילים בעולם, והוא נקבע, בין היתר, על פי פרמטרים כמו מספר זוכי פרס הנובל במוסד האקדמי, מספר הפרסומים בירחונים אקדמיים ומדעיים מובילים. בתוך כך, יש לציין כי על אף הדירוג המחמיא, האוניברסיטה העברית מתמודדת בשנים האחרונות עם משבר כלכלי על רקע גירעונות בגובה 900 מיליון שקלים שצברה במרוצת השנים. תכנית הבראה עליה חתמה האוניברסיטה עם משרד האוצר בחודש פברואר תציל למעשה את המוסד האקדמי ותזרים אליו 700 מיליון שקלים במשך כעשור.

 

נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, אמר כי "נוכחותו של הטכניון בנבחרת מאה האוניברסיטאות המובילות בעולם במשך 7 שנים רצופות היא תוצאה של עבודה קשה ומסורה של הנהלת הטכניון, חברי הסגל ועובדיו. את חברי הסגל אנחנו בוחרים בקפידה על סמך קריטריון אחד ויחיד – מצוינות – והדבר מוכיח את עצמו.

 

"כדי לחזק את מעמדו של הטכניון כאוניברסיטת מחקר מדעית-טכנולוגיות מובילה בעולם, אנו פועלים גם בחזית הגלובלית – אסטרטגיה שבמסגרתה חנכנו בסוף השנה שעברה את מכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס בניו יורק (JTCI) ואת מכון טכניון-גואנגדונג בסין (GTIIT). בלי קשר לדירוגים הבינלאומיים, אנו מודדים ומשפרים את עצמנו ללא הרף, אולם ברור שדירוג גבוה במדד שנחאי מהווה חותמת מרגשת של הכרה בינלאומית במצוינות הטכניון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: sutterstock
הטכניון והעברית
צילום: sutterstock
מומלצים