שתף קטע נבחר

סערה באוסטרליה: "הפתרון הסופי" נגד מוסלמים

בנאום בפרלמנט קרא הסנאטור פרייזר אנינג לערוך משאל עם על ההצעה לאסור הגירת מוסלמים לאוסטרליה: "זה הפתרון הסופי לבעיה". אחר כך טען: "לא הכרתי את ההיסטוריה של הביטוי"

ראש ממשלת אוסטרליה מלקולם טרנבול וכל המפלגות הגדולות במדינה גינו היום (ד') את הנאום שנשא אתמול בפרלמנט הסנאטור פרייזר אנינג – נאום שחולל סערה משום שפרייזר השתמש בו במונח "הפתרון הסופי" במסגרת קריאתו להחיות את מדיניות "אוסטרליה הלבנה" על-ידי הטלת הגבלות חמורות על ההגירה אליה.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

אוסטרליה פרייזר אנינג סנאטור הפתרון הסופי מוסלמים (צילום: EPA)
הסנאטור פרייזר אנינג. גינויים מכל המפלגות הגדולות(צילום: EPA)

נאום מעורר מחלוקת כמו זה של אנינג כמעט שלא זכור בפרלמנט האוסטרלי מאז נאומה ב-1996 של הפוליטיקאית פאולין הנסון מהימין הקיצוני, שבו טענה כי אוסטרליה מוצפת באסייתים.

 

בנאומו אתמול קרא אנינג לערוך משאל עם ובו להציג לאוסטרלים את האפשרות לאסור על מוסלמים להגר לאוסטרליה. אנינג אמר כי מוסלמים אחראים למעשי טרור ופשיעה וכי הם תלויים ברשויות הרווחה. לפי נתונים רשמיים באוסטרליה שיעורם של המוסלמים באוכלוסייה הוא פחות משלושה אחוזים.

אוסטרליה פרייזר אנינג סנאטור הפתרון הסופי מוסלמים (צילום: EPA)
רה"מ טרנבול. "דוחים ומגנים כל צורה של גזענות"(צילום: EPA)

"הפתרון הסופי לבעיית ההגירה הוא כמובן משאל עם", אמר אנינג, משתמש בשמה של התוכנית הנאצית להשמדת היהודים בשואה. אחרי הנאום טען הנינג כי לא הכיר את ההיסטוריה של הביטוי "הפתרון הסופי".

 

ראש הממשלה טרנבול מיהר לגנות את אנינג: "אנחנו דוחים ומגנים גזענות בכל צורה שהיא, וההצהרות של הסנאטור אנינג סופגות בצדק גינוי מכולנו", אמר בפרלמנט. "מי שמנסים לעשות דמוניזציה למוסלמים בשל פשעיו של מיעוט קטן רק עוזרים לטרוריסטים".

 

ביל שורטן, מנהיג מפלגת הלייבור, היושבת באופוזיציה, אמר: "אתה צריך לעשות משהו ממש מעורר זעם כדי לספוג גינוי מכולם בפרלמנט האוסטרלי, אבל הסנאטור אנינג הצליח לעשות את זה בדיוק". במאי של השנה הבאה ייערכו באוסטרליה הבחירות הכלליות, ולפי הסקרים רוב המצביעים תומכים ברב-תרבותיות, אבל פוליטיקאים מהימין הקיצוני צפויים הפעם לרשום הישגים נאים.

אוסטרליה פרייזר אנינג סנאטור הפתרון הסופי מוסלמים (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אנינג החל את כהונתו בפרלמנט לפני פחות משנה. הוא חבר בקואליציה עם כמה חברי פרלמנט עצמאים שמרנים, והקואליציה הזו נתנה לו מקום מרכזי בהרבה בבית העליון של הפרלמנט משהיה יכול להשיג בלעדיה. זמן קצר אחרי שהושבע לתפקידו פרש אנינג ממפלגתה של הנסון, אבל בנאום שלו ניכרו עמדות מובהקות המאפיינות אותה. הנסון עצמה הצטרפה למגנים אותו ואמרה בסנאט כי היא מזועזעת מהנאום: "אנחנו חברה רב-גזעית, ותמיד תמכתי בעמדה שלפיה אתה לא חייב להיות לבן כדי להיות אוסטרלי".

 

במסגרת מדיניות שכונתה "אוסטרליה הלבנה" אסרה אוסטרליה מ-1901 ועד שלהי שנות ה-60 על הגירה של לא-אירופים לתחומיה. היא עשתה זו באמצעות שלל חוקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
חבר הפרלמנט פרייזר אנינג
צילום: EPA
מומלצים