שתף קטע נבחר

מדד יולי נותר ללא שינוי, הפירות והירקות זינקו ב-2.5%

סעיף התחבורה עלה ב-0.7%. האינפלציה מתחילת השנה נמצאת בגבול התחתון של יעד המחירים והאינפלציה השנתית עומדת על 1.4% - בתוך היעד

מדד המחירים לצרכן נותר בחודש יולי ללא שינוי, אך ניכרת התייקרות בענף המזון. כך עולה מנתוני הלמ"ס שהתפרסמו היום (ד').

  

עליות המחירים המשפיעות ביותר על המדד התרחשו בירקות ופירות הטריים שזינקו ב-2.5%, וגם בסעיף המזון שעלה ב-0.5%. כמו כן, סעיף התחבורה עלה ב-0.7% ומשך את המדד כלפי מעלה. מנגד, נמשכת הצניחה החדה במחירי ההלבשה והנעלה: סעיף זה ירד ביולי בכ-7%. יחד עם הביגוד הוזלו גם שירותי הבריאות ב-0.5%.

  

האינפלציה השנתית (סכום המדדים ב-12 החודשים האחרונים) כבר נמצאת בתוך יעד המחירים שקבעה הממשלה (בין 1% ל-3%) ועומדת על 1.4%, כאשר האינפלציה מתחילת השנה מתקרבת מאוד גם היא לגבול התחתון, ועומדת על 0.9%.

  

מדד המחירים לצרכן לחודש יוני עלה ב-0.1%

 

   (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

 

בתחילת השבוע דווח בכלכליסט כי שר האוצר, משה כחלון, הכריז מלחמה על גל ההתייקרויות שפוקד את המשק וצובר תאוצה, וביקש מהצוותים המקצועיים שלו להציג לו באופן מיידי רשימת חלופות בכדי לעצור את מה שנראה כהעלאת מחירים מתוזמרת וכוללנית במוצרי היסוד בסל הצריכה של משקי הבית.

גרף: מדד המחירים לצרכן ()

 

 

בין הצעדים הבולטים: הפחתה או ביטול - אם כי זמני - של המכסים המוטלים על אותם מוצרי מזון, לרבות פירות, ירקות ומוצרי חלב, וזאת על מנת לאפשר יבוא מוזל של אותם מוצרים. 

 

על רקע מה שנראה כמו מלחמה בין הממשלה למגזר העסקי, גורמים בתעשייה מסרו ל"כלכליסט" כי "כחלון הביא את הגל הזה על עצמו" וכי פתיחה לא מבוקרת של השוק למוצרים מיובאים כדי להציף את השווקים תצית מלחמה אל מול המגזר העסקי והחקלאים, "תגרום לאבטלה ותפגע במשק".


פורסם לראשונה 15/08/2018 18:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים