שתף קטע נבחר

במקום מטוס ריסוס: רחפן שמרסס שדות

הרחפן יכול לשאת עד 15 ליטר חומרי ריסוס ולכסות שטח של 60 דונם. מנכ"ל החברה אמר כי באמצעות ריסוס מרחפן איש לא נחשף לחומרים מסוכנים

 

 

 

עוד דרך לרסס שדות: רחפן חדש של חברת Agridrones מבקש לפתור את בעיית פיזור חומרי ההדברה על כל שטח השדה. בחברה אומרים שהוא יכול לשאת משקל של עד 20 ק"ג וביכולתו לטוס בכל שעות היממה ובכל תנאי מזג האוויר.

 

שלדת הרחפן מיובאת מסין ובישראל הרחפן עובר אינטגרציה במהלכה מתווספים לו בין היתר: משאבה בעלת יכולת ספיקה גבוהה, בקר טיסה, הרכבת דיזות המאפשרות ריסוס בפיזור לפי בחירה ועיבודים נוספים, שהופכים את הרחפן להכרחי במלחמתם של החקלאים כנגד המזיקים השונים.

 

הרחפן בפעולה (צילום: Agridrones)
(צילום: Agridrones)

 

אחד מיתרונותיו של הרחפן הוא הריסוס המדויק. ישראל, שנמצאת במקום הראשון בעולם בגידול יבול בסמוך למרכזי אוכלוסייה, מחפשת בשנים האחרונות פתרונות מגוונים לבעיית הרעלנים והשפעתם על הסביבה. הרחפן החדש מבקש לספק פיתרון לבעיה זו. "ככל שעברו השנים והתבצעו הרחבות במושבים, הבתים התקרבו לשטחים החקלאיים ולמעשה כאשר מרססים בטרקטור או במטוס, חלק נכבד מהחומר זולג לשטחי המגורים", מסביר עמרי בישור, מנכ"ל חברת Agridrones. "עם הרחפן זה לא יקרה. הזליגה אצלנו היא זליגה מינימלית כי הוא מרסס רק שטחים רלוונטיים. למשל, כשמתפתחת מחלה או כשמתחיל להשתלט מזיק, ביכולתו של הרחפן לטפל רק באזורים שהמזיק קיים בהם ולא בכל השטח כמו שהיו מבצעים עד היום".

 

עוד בין יכולותיו של הרחפן החדש: יכולת שהייה באוויר של עד 45 דקות וכיסוי שטח של כ-60 דונם. הוא מסוגל לשאת עד 15 ליטר חומרי ריסוס, שמאפשרים ריסוס נקודתי במקטעים שבין מטר ל- 20 מטר. בחברה הוסיפו כי הרחפן הוא בעל יכולת הטסה אוטונומית - מסוגל לקבל משימה עם נקודות ציון ולבצע ריסוס בצורה עצמאית, בעל מנגנון שיודע לזהות מתי הסוללה ו/או חומר הריסוס עומד להיגמר, ומנווט עצמו חזרה לנקודת ההמראה למילוי מחדש. בחברה אמרו כי עלות ריסוס דונם שטח חקלאי מסתכמת בכמה עשרות שקלים.

הרחפן בפעולה (צילום: Agridrones)
(צילום: Agridrones)

 

הריסוס ברחפן מתבצע בשני שלבים: השלב הראשון - מיפוי השטח ואיתור שטחים בעיתיים. שלב זה יכול להתבצע באמצעים טכניים, שאותם מפעיל החקלאי (חיישנים, צילומים לוויין וכדומה) או בשימוש ברחפן המצויד בעד שישה סוגים של מצלמות. באמצעות פלט המצלמות, ניתן לקבל אבחנה בין הבדלי גובה ביבול, הבדלי צבע בעלים שאלו נתונים חיוניים המצביעים על בעיה ביבול באזור הנתון. השלב השני הוא ניתוח נתוני הרחפן באמצעות אגרונום, מאפשר להפיק תוכנית טיסה המורכבת מנקודות ציון שהותאמו לשדה המיועד לריסוס.

הרחפן בפעולה (צילום: Agridrones)
(צילום: Agridrones)
 

  

"בהשוואה לריסוס ממטוס, הרחפן יכול לטוס בכל שעות היממה, בתנאי מזג אוויר קשים, באזורי שטח הררים ומדרונות, וכן מתחת לקווי מתח ללא סיכון טייס ותוך פיזור אחיד של חומר הריסוס. בנוסף, הרחפן עובד על סוללות ובכך מפחית בצורה ניכרת את החשש לזיהום אוויר", מסביר בישור. "בהשוואה לריסוס בטרקטור, הרחפן החדש אינו מסכן חיים, בעוד שבטרקטור הנהג סופג חלק גדול מהרעלנים, שבחלקם הוכחו כחומרים מסרטנים. בנוסף, הוא אינו מסכן את היבול, בניגוד לטרקטור שנוסע בשדה והורס חלק ממנו".

 

דניאל קובי, מנהל השיווק של חברת Agridrones, הוסיף: "לא פלא שבזמן האחרון אנו שומעים יותר ויותר על רחפנים בתקשורת. הרחפן הוא החבר החדש שלנו בערב רב של תחומים, שבהם תרומתו באה לידיי ביטוי, החל מתחום החקלאות שבה אנו מציגים יכולות מוכחות, ובשימושים רחבים יותר כמו פתרונות כיבוי והצלה שאנו מפתחים בימים אלו". 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Agridrones
הרחפן בפעולה מעל שדה כרוב
צילום: Agridrones
מומלצים